Advert
NEDEN KREŞ AA‡IYORUZ

NEDEN KREŞ AA‡IYORUZ

Bu içerik 6452 kez okundu.
Bir çocuğun altın çağıdır ilk 6 yaşı. 6 yaşına kadar ekilen tohumların boy vermesidir daha cok 6 dan sonrası. Bizim oyun ve eglenceyle gecirmesini tercih ettigimiz bu yıllar oyun temelli, eglenerek ogrenmenin en aktif oldugu yillardir aslinda .
Zihin gelisimi kadar ruh gelisiminin de cogu ilk 6 yilda tamamlanir.Boylece kisiligimiz de zeka ve yeteneklerimiz de bu ilk 6 yilin izlerini surer 6 dan sonrasinda.
Yetiskinlikte ve genclikte gorulen duygusal davranissal psikolojik problemlerin ya da zihinsel isleyisteki yetersizliğin en buyuk sebebi cocuklukta ekilen yanlis tohumlardir .
Cocuk zihni bos bir arsa gibiidr. Siz orayi degerlendirmezseniz gecekondu insa eden de olur, piknik sonrasi çöplüğüne ceviren de. Hayatin her ani bir ogrenme surecidir aslinda, cocuklar biz farketmesek de her an ogrenir. Ve onlarin ruhu da zihni de bosluk affetmez. Sizin doldurmadiginiz bosluklar bilgi ve duygu-davranis kirliligiyle dolar siz farkedip mudahale edene kadar. Tipki cerrahi mudahale gereken bir yaraya ameliyat bilmeyen uzman olmayan birinin yanlis mudahalesinin tehlikeleri gibi.
Parkta baska cocuklarla oynadiginda ya da TV karsisina biraktiginzda istemediginiz sozcukler nasil doluyorsa o taze, korunmasiz zihinlere hayatin her aninda da siz farketmeden nice yanlışlar dolabilir minik deha kapasitesine sahip cevherlere.
Bir tabaktaki curuk bir meyve zamanla digerlerini nasil curuturse, bulundugu ortami ne ile degerlendirdigi onemlidir ruh ve zihni curumelerden kurtarmak bilinciyle.
Kararmasin artik uzum uzume baka baka, parlasin yildizlar yildizliklarina layik ortam ve zamanlar ile.
Onlarin zamanlari en kiymetli hazinedir ve erken mudahale ruh ve zeka, karakter kurtarir. Her cocuk deha potansiyeline sahip bir zekadir ve yanlis egitilmis ya da egitilmemis, ihmal edilmis zeka topluma ve insanliga cefadir. Hitlerin yuksek zekasi, yanlis egitim ve egilimler sonuucu olusan olumsuz psikolojik yapisi ve kisiligi ile birlesince deha degil bela olmustur insanliga.Oysa tarihe imza atan sahsiyetler, cocukluklarinda ozellikle kisisel ve ruhsal egitim daha cok terbiye ile ( ki yasantinin her ani terbiyedir) olmustur topluma bir deha ve vefa.
Zekanin terbiyesi cok muhimdir ve her cocuk kendi beceri ve yetenekleri ile bir cevherdir. Onlarin cocukluk yillari bizim ihmal ettigimiz sakli cevherlerdir. Farketmeden tuketttigimiz zaman nimetinin en kiymetli evresidir cocukluk. Ve bu cevherlerin komurden elmasa donusmesi once cevherlerini kesif iledir. Bu cevherlerin kisisel ve duygusal gelisimi icin her anlari bir ruh ve kisilik sanatkari gibi degerlendirilmelidir usta usta ince ellerde.
Bu nedenle bu cevherleri kime emanet ettiginiz cok onemlidir.
Açılan bu kresin gayesi ;buraya emanet edilen emanetlerin aslinda Yaratıcımızın emaneti oldugu bilinci ile onlara kendi yeteneklerini kesfedip en ust seviyede kullanmalarını sağlayacak ve duygusal - kişisel yönden gelecege olumlu yatirim olacak zamanlar gecirtmektir . ilk dugme yanlis iliklenirse digerleri de yanlis olur ve hayat bosluk affetmez. Ekilmeyen tarlaya afyon da hashas da ekilebilir, kullanilmayan tarla yangin talan yerine donebilir. Cocuklarin dunyasina inip her birinin ayri birer cevher ve cok ozel oldugu bilinci ile onlara bireysellestirilmis uygulamalar ile onlari tanimak ve kesfetmek; mutlu,olculu ozguven sahibi, kendiyle ve cevresiyle barisik, olumlu iletisim kurabilen, toplumsal baskilardan siyrilip kendi olabilen,sorgulayan bireyler olmalari icin zamanlarina sevgi ve sefkatle degerler ekmek; ayni zamanda cagimizin tehlikesi olan duygusal ve sosyallikten uzaklasmaya yonelik duyarlilik, empati, isbirligi, yardimseverlik gibi psikososyal uygulamalar ve karakter gelisimine yonelik dogruluk, merhamet gibi degerler egitimi ile cocuklara oyun temelli, cocuk merkezli, cezasiz; sevgi ve sefkat eksenli bir zaman hediye etmek istiyoruz burada. SAKLI CEVHERLER kres ve bakim evinde cocuklar yasayarak hayatin icinde ve kalici sekilde ogrenirken eglenerek gelisecek ve uzman gozetiminde bireysel uygulamalar ile duygu ve davranis gelisimi yonunden desteklenmektedir.
Bilin ki her cocuk mutlaka bir cevherdir, ve bize dusen o cevheri kesfetmektir. O cevher cevherligini bildikce kendini gelistirecektir.
Böyle kreşlere zamanlarini emanet ettiginiz cocuklar aslinda temeli emanet edilmis geleceklerdir.
Lutfen onların, sizin ve jnsanligin gelecegi icin bu sakli cevherleri nerede biraktiginizi bir kere daha dusunun..Onlarin ilk yillari bir ani bile zayi edilmeyecek kiymettedir. O yuzden cevherleri Komur madeninde mi, bir kenara atilmis halde mi yoksa islenmesi icin usta ellere mi biraktiginiza dikkat edin.
Gul bahcesinden diken de derilir gul de. Onlar birer gul ve sakli cevherler gul bahcemizde gul kokulari ciksin aciga sevgi ile. 
SAKLI CEVHERLER Kresinde bu guzel gullere yonelik ayrica talep dogrultusunda Islami degerler egitimleri de verilmektedir. Dini yanlis ogretim cok buyuk tehlikedir, zorlayarak ezberci degil anlatarak sevdirerek ve isterse kabul etmesine imkan sunarak cocugun bilissel ve ruhsal gelisimine uygun eglenceli, oyun temelli uygulamalar, peygamber ahlakindan ornekler, drama ve hikayeler ile daha cok deger ve karakter egitimj, dini temel bilgiler, elif ba ve Kuranin anlamiyla tanışma uygulamaları vardır. Cocuk merkezli, tercihe bagli eglendirerek sevdirerek, korkutmadan, kolaylastirarak dini ogretim tercihinize bagli gunluk ya da saatlik olarak planlanacaktir. 
Gelecege ve kendine isik sacan cevherler icin yerdeki yıldızlari farkedelim ve kaldirip hakettikleri yere yükseltelim.
Rabbim niyetimizi hayırla neticelendirsin.
DİĞER YAZILAR
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var