Advert
OYUMU AK PARTiYE VERiYORUM

OYUMU AK PARTiYE VERiYORUM

Bu içerik 6459 kez okundu.
Aslinda bir yerel seçim arefesindeyiz ama genel seçim gibi tarafımızı, iktidara güvenimizi sınıyoruz adeta. Aday önemlidir yerel seçimlerde ve belediyelerin yaptıklarıyla karar verilir.
 
Benim oyumsa Ak Parti ye sandıkta. 
 
Ülkemizi geliştiren atılımlardan dolayi değil yalnizca, yaptığı  açilimlardan kaynaklı. 
 
Taraftar degilim; hic fanatik olmadim. insanın en sevdiğini bile ölçülü sevmesi gerektiği bilinci ile seçimin, taraf oluşun ebedi olmadığını da vurgulamak zorundayim.
insan her zaman yanlislari ayiklamali, çürük dişler saglamlarindan uzaklastirilmali. Ve herkes kendi-(d)isiyle  ugrasmali. Once kendine fırçayı vurmalı.  Allah'a inanan herkesin iyi olmayacağı gibi, tüm cemaat mensuplari, tüm parti temsilcileri de aynı kefeye konmamali.
 
Hangi çizgide yürüdüğümüze dikkat etmekle mükellefiz.  Bir cemaate, lidere, partiye mi sadece hayra, özgürlük, adalet ve Hakka mi dönük kararlarımiz. Taraf olduğumuzun yanlışını farkedecek gözde mi bakislarimiz, gerektiğinde bırakacak güçte mi bağlılığımız. ..
 
Oyum AK Parti ye ancak taraftar değilim körü körüne. Çünkü her hak verilmeli sahibine. Ak Partililerin  de genelleyici soylemleri inmeli bireye ve üslup fırtınaları dindirmek için olmalı ve hakaret yakismamali kimseye.   Topluluk olarak düşünmekten vazgeçmeli, her ferdi ayrı değerlendirmeliyiz. Ancak liderler gibi hocalara olan sevgimizde de ifrat ve tefridi esas almali, haklıdan yana olmaliyiz; sevgiden değil. Kararlarimizi verirken Hüsnü zan ile realite dengesini muhafaza etmeliyiz. Çatissa da sevdikleri ve sevgisiyle her birey sadece vicdanin sesini dinlemeli ve hayra kulak vermeli. Oyunu kullanırken camiaya ya da lidere bağlılığıyla  değil ülkenin huzuru eksenli düşünmeli. Ve varsa(?) daha iyisi hakikaten Ak Partiye oy vermemeli !...
 
Düşmanın düşmanını dost gören ya da safiyane ders vermeyi dileyen kalbi kırıklara benim sözüm; iktidarın karşısında güçlü olan muhaliflere degil gerçekten varsa doğru bildiklerinize oy verin ya da yerel seçimi belediye bazında degerlendirin, milli geleceğimizi ipe dizmeyin. . .
 
CHP ye oy verecekler hatırlayim unuttuysaniz size:
 
-Otoriter Kemalizm, baskici laikcilik gelmeli ve özgürlükçü ve coğulcu demokrasi bitmeli, tek kültürcülük baslamali değil mi yine ülkemizde.
 -Kutuplaşmanin olmadığı çünkü tek tarafin olduğu, onlardan farkli düşünme seçeneği olmayan günler geri gelmeli ülkemize.                    
    -Yeni kutuplar bulmaliyiz kendimize; Türk-Kürt, başörtülü-başı açık,Kemalist-dindar,sag-sol vs. Cephede omuz omuza savaşan dedelerimizi incitircesine düşman olmaliyiz bu kez birbirimizle.  
 
-Kimseyi eleştirmek hakkimiz olmadan yaşayıp,  korku solumaliyiz yine.      
 - ilahi emir ve farzladan  vazgecebilmeli, ama  Atatürk ü sevmezlik edememeliyiz yine.                                                                                            -    -Sadece örtülü olduğumuz için aşağılanip okulsuz, işsiz kalmali, hatta akraba düğünlerinden, yemin törenlerinden kovulmali, ikinci sınıf vatandaş olmali, utanmaliyiz inandık ve itaat ettik diye.                                    
  -Yine Türk- Kürt kavgası ortasına düşüp Kürtlere Türkçe söylemler, Türklükteki ileriği dayatmaliyiz dağ- bayır yazıları, antlar ile. Anadiliyle konuşanlar terörist sayılmali, mahkemede hastanede anlasilamamali, ingilizce konusmak kariyer  Kürtce sarki soylemek vatan hainligi olmali. insanlar Kürtlügünden utanmali, Kürtlerle kardes degil düşman olunmali, Üstünlüğümüz insanligimiz degil irkimizla olmali, varlığımiz Türk varlığına armağan olmalı...                                                                                                  
       -Okullarda değil Kuran Kurslarında bile dininden uzak kalmalı genclerimiz, çocuklarımız.  Bağımizi koparmaliyiz inancimiz ile.
Ben Hürriyet istiyorum sadece kendim degil, benim gibi düşünmeyen herkes icin. 
Ben özgüven istiyorum eski iktidarlar tarafından psikolojileri bozulmuş mazlumlar için.  
Ben adalet istiyorum, zindanlardaki, hücrelerdeki düşünce suçluları ve idam sehpalarında Hakli can verenler icin. 
Ben özgürlük istiyorum diledigimiz gibi yaşama,giyinme, düşünme, ifade hakkimiz için.  
Ve oyumu Ak Partiye veriyorum ülke içi ve ülke dışında dalgalandirdigi bayrak adına. Tüm Müslümanları kusatisina, tüm ırklara kapsayisina, ahlaksizliklari engelleyici düzenlemeleri ve getirdigi hak ve ozgurlukler adina aklim, mantigim, vicdanımla ...
 
DİĞER YAZILAR
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var