Advert
ZAMANSIZ HAVALANMAK

ZAMANSIZ HAVALANMAK

Bu içerik 5992 kez okundu.
Günaydın yaza çalan bir bahar sabahından... Hep aydinlik olsun günler ve yürekler yaz sabahı gibi...
Nasıl ki yaz sıcağını bekler olgunlaşmak için meyveler, güneşe bakıp miskinleşmek değildir onların bekleyişi; nice amaçsız görünen adımlar da bir gayeye taşır aslında dogru atılırsa.
Ve durup olgunlaşmak durup büyümek gerekir bazen meyve tadina gelmek ve işe yaramak icin; biz pasif bulsak da durgun bulsak da. Zamanını beklemektedir, mevsimini; görünmek için geceyi bekleyen yıldızlar gibi.
Oysa daha yesilken ne merakliyiz dalımızdan kopmaya. Bazen bu hevesle kuruluruz sofralara en guzel ikram oldugumuz yanılgısıyla; bazense acele ederiz sahneye çıkmak için ve tutunacağımız dal kalmaz geriye..
Yürümeden koşmaya calışan cocuklar gibi hevesimiz. O yüzden yaralanmalar ve yaralamalar  daha fazla.  
Kedi olmadan fare tutmaya çalışanlar sadece fareyi değil kendini de yakalatıyor kapana. Ne çok seviyoruz akan sele kapılıp gitmeyi...
"insan ne acelecidir ve hüsrandadır" ;  acelesi yüzünden degil mi.... 
Tedbirsiz yürürse dikenler batacaktır elbet ruhuna yanlış yollarda ve vaktinden önce atlamak daldan ya da dalmak suya; ona da fayda vermek istediklerine de zarar verecektir yarar yerine niyet güzel olsa bile.
Daha tutmayı bilmeyen çocuk bardağı taşırsa, boş değil dolu da olsa nasıl kırılma ihtimali daha yüksekse; dökülüp kirletmekle kalmaz ; acitir cam kırıkları vaktinden önce taşiyamayacağı yükün altına gireni en fazla.
O yüzden zamanı gelmeden uzanmamalı baş dışarıya; kelebek olmak için bir süre tırtıl olmalı kozada. Ve kanatlar gelişmeden uçmaya kalkmamalı...
Bir damla ile baslar yağmur.  Islanmak istemeyen bulutlat altında durmamalı....
Yanmak istemeyen ateşe uzanmamalı, uzanacaksa da yapmayı göze almalı . Neye hazır olduğunu, neyi istediğini ve kapasitesini bilmeli önce ve hazirlik evresi tamamlandiginda çıkmalı güneşe. 
 
Fazla yükseklerden uçanın düştüğünde canı nasıl daha fazla yanarsa; önce aldığı tedbir ve poransiyeli kadar havalanmalı. Realizmden uzak bir hayalperestlik bu yüzden çok yara açıyor yüreklerde.  Ve biz bozuyoruz ruh saglığımızı yanlış hamle ve dileklerle..
 
Sağlıklı bir gerceklik ve uygun bir hedef ve zamanlama dileğiyle. ..
 
Daha hamken pistiğini sanmamak ve sabırla insa edilmis korunaklı hazırlanışlar ve kendini bilmenin bilgeliği duasi ile...
 
Ruh sağlığınız yerinde, hedefleriniz ve hayalleriniz incitmeyecek yükseklikte olsun...
DİĞER YAZILAR
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Sigara içmek için çıktığı pencereden düşüp öldü
Sigara içmek için çıktığı pencereden düşüp öldü
Turistik Diyarbakır Ekspresi Ankara'ya uğurlandı
Turistik Diyarbakır Ekspresi Ankara'ya uğurlandı