Advert
FARK YARATAN A–GRETMENLER VE OKULLAR

FARK YARATAN A–GRETMENLER VE OKULLAR

Bu içerik 6610 kez okundu.
Ögretmenlik mesleginin önemini vurgulamak,  ögretmenleri toplum nezdinde hak ettigi yere tasimak; bu kutsal meslege verilmesi gereken takdirin geregidir. Bu takdiri ifade etmek için düzenlenen, her ilden bir temsilci  ögretmen seçilen ögretmenler günü organizasyonu, çok kiymetli ve ögretmenligi motive edicidir.
 
     Mesleki çalismalariyla farkindalik yaratmis, çevresiyle iyi iletisim kurabilen, ögrencilerini tanimaya  ve gelistirmeye yönelik etkinlikler düzenleyen, velileri bilinçlendirme ve anlayabilme, onlara yol gösterebilme noktasinda gayret sahibi, ögrenci-ögretmen, ögrenci-veli, veli-ögrenci iliskilerinin her basamaginda etkili ve etkin, bransinda teknik bilgilerin disina çikip yaraticiligiyla dersi idraki kolaylastirabilmis ve egitsel bilgiler yaninda ahlak dersi ve hayat ögreticiligi üstlenebilen azimli, çaliskan, üretken ögretmenleri takdir etmek; ögretmenligin boyutunun önemi ve derinliginin anlasilmasinda  çok önemlidir. Hak ettikleri degeri maddi ve manevi anlamda görememis ögretmenlerimizin hak ettigi degere ulasmasi yönünde atilan önemli bir adimdir.
 
   Insan yetistirmek sanatlarin en mükemmelidir ve en essiz sanatkar olan ögretmenlerin sanat eseri sayisi (yetistirdiklerinin etkiledikleri, yetistirdikleri eklendiginde) sonsuzdur.
 
     Milli Egitim Bakanligi’nin bu yil ‘24 Kasim Ögretmenler Günü’ kutlamalarinin ana temasi “Ögretmenlik Mesleginde Fark Yaratanlar” idi. Degerlendirme Kurumunun raporu dogrultusunda mesleki çalismalariyla farkindalik yaratan ögretmenler seçildi. Çocuk ve aile gelisimi ve iletisimine her boyutuyla deginen Ergani’nin örnek okullarindan biri olan Halide Edip Adivar Anaokulu’nun ögretmenlerinden Psikolojik Danisman Rehber Ögretmen Necati Azgan ilimizi temsilen , 22-25 kasim 2013 tarihinde Ankara’ya davet edilip çesitli programlara ve Cumhurbaskanligi resepsiyonunda yemege katildi.
 
Gerçeklestirdigi çalismalar ile ilimizi temsil etmeye hak kazanan ögretmenimizin ve okulumuzun çalismalari:
 
1-Karbon ayak izi tespiti ile ögrencilere ve velilere çevreye duyarlilik kazandiran, fidan dikimiyle neticelenen Minik Tema Projesi, 2-Gönüllü psikososyal destek çalismalari(deprem vb.),  3-Çocuklari kitapla bulusturan Kitap Kumbaram Projesi, 4-Annelere kitap okuma aliskanligi ve çocuk egitimine yönelik farkindalik kazandiran ödüllü kitap okuma yarismasi, 5-Satranci sevdirme ve ögretme projesi, 6-Sporu sevdirme ve sürdürmeye dair düzenlenen futbol turnuvalari, 7-Çocuklari genis bir dis çevreyle tanistiran yasanti zenginligi projesi,       8-Çocuklarin yeteneklerini kesfetmeye yönelik beceri faaliyetleri çalismalari, 9-Okuldan ayrilmis ya da suça bulasmis ergenlerin topluma kazandirilmasina yönelik Umut Yildizlari Projesi, 10-Ruh sagligimizi olumsuz etkileyecek ani olay ve afetlerle basa çikmaya yönelik bilgiler içeren psikososyal müdahale çalismalari, 11-Ögrencilerin bireysel farliliklarina göre çevre düzenlemesi yaparak hazirlanan çok amaçli ögrenme istasyonlari, 12-Iyilik kavramini ögretip akran iliskilerini gelistirip güçlendiren iyilik elçisi ve akran egitimi projesi,13- Mezun olacak ögrencileri ilkögretime hazir olup olmadiklarini degerlendirmeye yönelik uygulanan okula hazirlik testleri 14-Velileri bilgilendirip, kaynastiran 0-18 yas aile egitim seminerleri…  
 
Ilimizi basarili bir sekilde temsil eden, toplumsal hayat ve çocuklar baglaminda etkin ve etkili olan ögretmenizi ve okulumuzu kutluyor, basarili faaliyetleri için sükranlarimi sunuyorum. Atanamasa da ögretmen olmayi düsleyen, ögretmeyi amaç edinen tüm ögretmenlerimizi ögretmenimiz nezdinde anip ve güzel çalismalarin daim olmasini diliyorum.
DİĞER YAZILAR
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Madde Bağımlıları Mücadele Derneği’nde silahlı kavga
Madde Bağımlıları Mücadele Derneği’nde silahlı kavga
Bizans ve Romalılara ait tarihi eser yakalandı
Bizans ve Romalılara ait tarihi eser yakalandı