Advert
SEA‡iM AREFESiNDE

SEA‡iM AREFESiNDE

Bu içerik 6190 kez okundu.
Yeni mesguliyetlerin, heveslerin, hayatların içinde kostururken farketmez insan zamanin akiciligini ve kendi akış amacini. Öyle berrak değil ama parlak  akar ki yaşam; ötesi görünmez sadece suya bakana ve kosturan farketmez pilot değil de yolcu ise kendi rotasını . Biz suyu içmekle ve yol almakla o kadar mesguluz ki aktığını görmüyoruz bile ve koşmaya kapılı gözlerimiz  kamasiyor kosuyor olmanin sasasi ile. Pilotken bile istikametimiz sasabiliyor ucma hatta ucurma hevesiyle. Oysa sadece Allah'a yönelirse rota, gittiği her yön Allah'tır uçmaya da.  Bizim kıblemiz, yönümuz Kabe'de namaza duran Mümince olmalı ve taşıyıcıligimiz da sadece kendimize, susuzlugumuza değil sadece sulamaya olmalı. Kırık kova misali su sızdırıyor görünsek de herkes kusurlu bilse de akan damlalar yol kenarlarındaki çiçeklere hayat olmalı ancak bu hayat vericilik kendi gözümüzden bile Irak olmalı. Gayemiz kovaligimizla bilinmek değil kırık ve kullanissiz bilinsek de sadece ise yaramak olmalı.  işe yararliligimiz varsa bile sadaka misali gizli kalmali, kendi verisimizden kendimiz bile habersiz olmalıyız ki amaca övgü karışmamali. Aldığı şeyin kölesidir insan. Karşılığı para, makam-mevki, övgü ne ise onun kölesi olur amel ve zamanla niyet. Kişiye yüzüne karşı olmanın tehlikesi hep vurgulanmışsa da hala alimleri de amelleri de yok ediyoruz övgü ile.
Ne su uzatıyoruz çorak ve kurak ruhlara ne de suya taş atmaktan ya da heybemizi  doldurup kendimize heybet katmaktan görebiliyoruz suyun akışını bile. Gözümüz,gayemiz; iç muvazeneye  kör olan bakislarimizla görmediğimiz kendi heveslerimizde, suda değil bardagin görkeminde. 
Oysa ne geçicidir bardağın guzelligi, anlık su içme misali. Bizse oyalaniyoruz hala, akan dünya nehrinde bir damla niyetiyle , bitmez bir ırmak olan ahirete dönemiyoruz arkamıza alip geçici bardak derinliğini. 
Şimdi ve burada kanmak mümkün mü? Nehre talip ruha bardak uzatmak; kandırmak ve kanmak  o kadar masum görünümlü ki kanmamak mümkün mü?
 
Insan olmadan Müslüman olunmazken herkes en iyi Müslüman ama ortada yok insan. Ne acı ki partiler, cemaatlerle oluyoruz birbirimize düşman. 
Oysa bizden olan değil hayırlı olandan yana olmalıyız her zaman. En yakınımizsa bile gerektiğinde hakîkat adına ona karşıdan.  Ama insanca, kardesce, hoşgörü ile. .. 
Yakışmaz insana kendi gibi düşünmeyene karşı olmak, düşman olmak. Yalnız hakîkat adına; tek de olsa dik durmalı insan, ancak gurur, çıkar varsa   bulasmamali kibir; cunku kibir cikmaz bir kirdir ve insanlığa  Hak davaya leke getirir. 
Basak dolu ise nasil yere egilir, sozlerimizdeki dikenler gul derecek elleri incitir. Kisilerle degil fikirlerle ugrasmaliyız ve gayemizle ön planda olmalıyız güllük dikenlik kavgasıni bitirmeliyiz. 
 Kendinden olmayana topyekun karsi olan, cepheleşenler hayir atesinde hayri yakar benlik ve ser yerine.  Ben kavgasınin olduğu yerde Hak davası barinamaz ve bir kalpte aynı anda aynı rotada  iki gaye yanyana adimlayamaz; ya biri geri kaldı ya diğeri.  Eğer ben davası ve gayesi ilerliyorsa içinizde dikkat kesilin kalbinizden gelen seslere ve gerekirse adım atın geriye geriye.
Yok eğer yolunuz yalnız Hak ve Hayır ise, korkmadan atın adımlarınızi cesaretle; ama Ebû Zer'ce...
Şimdi dinleme zamani, en doğru olduğunu sanmaktan kulaklar kapalı.  Meydanlar, sanal ortamlar, her ses sizi sagir edercesine biz kılığında benlige çağırıyor.  Şimdi kendi sesini dinleme, bulma zamani; soğuk ve diriltici abdest suyuyla gaflet uykusundan uyanma, secdede benlikten sıyrılıp hiçligi kusanma .. 
Ve yeni bir temize çekme ile kendin ve fikirlerlerinle yuzlesme; kalabalıklarin cokluguyla, takdirlerle, içindeki heyecanla mi  Rahmani riza ile mi yol aliyor, karar veriyorsun keşfetme. ..
Ne çok övüyor, yüceltiyoruz birbirimizi ve ne çok kırıyoruz gayeletimizi. Övgü yerlersince kalbe ilahi Rıza kalıyor gölgede.
 Övgüyle takdir dengesini koruyalım ki alimlere, liderlere, amellere, niyetlere, hayra şer ve ene  sıçramayalim. Disaridaki sesleri kisip birkac günlüğüne içimizle, niyetimizle tanisalim Ve gayemizi odaktan (Hak Rizasindan) ayırmamak için çok dikkatli olalım. 
Yalnız Hayır konusan, isleyen, söyleyen olabilmek; hayrin içinde gizli serri  bilen Rabbimize teslimiyet, basiret, feraset, bilinçli farkındalık ve doğru kararlar,doğru secimler duasıyla..
Kendim ve topyekun insanlık adına tüm şerlerden arınmış halis niyet , temiz ve dogru bakis, hayırlı amel ve kararlar, herkes icin hayirli neticeler ve sukuneti muhafaza eden teslimiyet duasiyla...
DİĞER YAZILAR
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Madde Bağımlıları Mücadele Derneği’nde silahlı kavga
Madde Bağımlıları Mücadele Derneği’nde silahlı kavga
Bizans ve Romalılara ait tarihi eser yakalandı
Bizans ve Romalılara ait tarihi eser yakalandı