BiR YATAKTA 3 HASTA REZALETi

BiR YATAKTA 3 HASTA REZALETi

Bu içerik 1505 kez okundu.
Şimdi belki birileri, ‘Sağlıktan başka sorun yok mu kardeşim hep sağlığı yazıyorsun diyebilir.’ Malumunuz her şeyin başı sağlıktır.

Sağlık kurumları hayati önem arz etmektedir. En hafif rahatsızlanmamızda bile soluğu sağlık kurumlarında alırız. Hasta olarak gittiğimizde anlarız kıymetini ve önemini hem sağlığın, hem de insanların tedavi hizmeti gördükleri sağlık kurumlarının.

Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesinde 2 yılı aşkındır ‘Rezalet’ bir tablo yaşanıyor. Bu rezaleti bilmeyen yok. Başhekimden Vali’ye, Vali’den Milletvekiline, Milletvekilinden Bakan’a kadar herkes bu hastanede bir yatakta 3 hastanın yatışının yapıldığını biliyor. Biliyorlar ama önlem almıyorlar, bir yatakta sadece bir hastanın tedavi edilmesini sağlamıyorlar.

Diyarbakır her alanda olduğu gibi sağlık alanında da merkezi konumdadır. Bölgede başta Batman, Mardin olmak üzere, Şırnak, Siirt ve Bingöl’den yüzlerce çocuk hasta tedavi olabilmek için Diyarbakır’a geliyor. Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi de bu ihtiyaca cevap veremiyor.

Yatak yetersizliği nedeniyle bir kişilik hasta yatağına tam 3 hasta yatışı yapılıyor. Burada hijyen, enfeksiyon ve bulaşıcılığa hiç önem gösterilmiyor. Hastanede açık söyleyeyim hijyen denilen olay hiç yok. Çarşaf ve nevresimler neredeyse haftada bir yıkanıyor.  Eski SSK hastanesi binasında hizmet veren Çocuk hastanesi, maalesef içler acısı bir durumdadır.

Ben Başhekim ve Genel Sekreteri suçlamıyorum. Genel Sekreter Murat Kanğın zaten yeni başladı. Onu sorumlu tutmak vicdansızlık olur. Ama Murat Kanğın’ın yapacağı şey, acilen yeni bir çocuk hastalıkları hastanesi projesi hazırlayıp Bakanlığa sunması. Diyarbakır’ın yeni bir Çocuk Hastalıkları Hastanesine ihtiyacı var. Mevcut çocuk hastaneleri ihtiyaca cevap veremediği gibi, kaliteli bir sağlık hizmeti sunamıyorlar.

Bir kişilik hasta yataklarında 3 hastanın tedavi gördüğü devir çok eskide kalmalıydı. Bu görüntü sağlıkta gerçekleşen devrim niteliğinde açılımlara hiç yakışmıyor.

Bakın eski Çocuk Hastanesi binası bomboş. Bu bina neden değerlendirilmiyor? Hadi orayı geçtim Eğitim ve Araştırma hastanesi kampüsünde neden yapılması düşünülmüyor.

Yeni yönetimin adım atmasını bekliyoruz. Özellikle iktidar partisi Milletvekillerinin kentte yeni bir çocuk hastanesinin yapılmasına öncelik etmeleri gerekir. Kentin Milletvekilleri, başta Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri olmak üzere sağlık kurumlarının idareci ve yöneticileriyle birlikte  Sağlık bakanlığına adeta çıkarma yapmalılar. Diyarbakır’la ilgili hazırlanan ve hazırlanacak olan bütün projelerin onaylanmasını sağlamalılar. Aksi takdirde bugün 3 hastanın yatışının yapıldığı tek kişilik hasta yataklarında yarın 5 hasta görürsek hiç şaşırmayın!

 

 

DİĞER YAZILAR
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Diyarbakır’da 22 yaşındaki kadın öldürüldü
Diyarbakır’da 22 yaşındaki kadın öldürüldü
Diyarbakır’da büyüleyici gece: Gizemli cisimler görüldü
Diyarbakır’da büyüleyici gece: Gizemli cisimler görüldü