Advert
SOĞUK ALGINLIĞI VE TAVSiYELERiMiZ

SOĞUK ALGINLIĞI VE TAVSiYELERiMiZ

Bu içerik 19779 kez okundu.
Değerli okurlarımız, Kış mevsiminde yüzlerce insanın yakalandığı soğuk algınlığının tedavisi için bazı önerilerim var.
Evet dediğim gibi Kış mevsiminde insanların bir çoğu grip ya da nezle oluyor. Grip insanlar da baş ağrısına, hapşırmaya ve çeşitli sağlık sorunlarının oluşmasına neden oluyor. Soğuk algınlığı yaşayan insanların bol sıcak sıvı tüketmeleri gerekiyor. Çünkü sıvı vücuttaki bakterileri, virüsleri etkisiz hale getirerek vücut dışına atılmasını sağlar. Özellikle bol sıvı terlemeyi sağlar ve kişi 3-5 gün içerisinde sağlığına kavuşur.
* Stres bağışıklık sisteminizi zayıflattığı için her türlü stresten ve olumsuz düşüncelerden uzaklaşmalısınız. Olumdu düşünmek, bağışıklık sisteminizi kuvvetlendirir.
* Soğuk algınlığı için en uygun tedavi yöntemi, istirahat ve dinlenmedir.
* Kendinizi soğuktan korumalı, hatta sıcak tutmalısınız. Aşırı terlemedikçe vücut ısısının sıcak tutulması, hastalıkla savaşırken direncinize yardımcı olacaktır.
* Yorulmadan, hafif bir yürüyüş kan dolaşımını arttırır ve enfeksiyon bölgesine akyuvarların gelmesine katkıda bulunur.
* Hazmı zor gıdalardan kaçınmalısınız. Az yağlı gıdalar, et ve süt ürünleri, taze meyve ve sebzeler yenmesini tavsiye edebilirim.
* Tavuk çorbası burundaki salgının kıvamını azaltarak, tıkanıklığı gidermektedir.Ayrıca özellikle sıcak tavuk çorbası içerseniz, salgı üretiminiz artır, hapşırma ve sümkürme yoluyla mikropların erken atılmasına yardımcı olur.
* Su buharıyla odanın havasını nemlendirebilirsiniz. Eğer odanızda sıcak ısıtıcı var ise bir kola kutusuna su koyup ısıtıcıya yakın tutarak suyun buharlaşmasını sağlayın.
Diğer ihtiyacınızın bol C vitamini olduğunu söyleyebilirim. Bir bardağa limon sıkarak üzerine biraz su ekleyin. Bardağı çay kaşığı ile karıştırın ve limon suyunu için. Bu boğaz da oluşan balgamın sökülmesini sağlar. Ayrıca limon suyunda C vitamini bulunduğundan dolayı tüketmenizi kesinlikle tavsiye ediyoruz. Soğuk algınlığında bol bol meyve tüketilmesi gerekir. Kış aylarında satılan portakal, mandalina, greyfurt gibi meyveleri bol bol tüketebilirsiniz.
Soğuk algınlığı yaşıyorsanız kesinlikle ağır yiyecekler de tüketmemeye özen gösterin. Çünkü ağır yemekler başınızın daha çok ağrımasına neden olacaktır. Az yemektüketip, bol meyve ve bol sıvı tüketmelisiniz. Çayınızın içerisine bir limon sıkarak sıcak sıcak içebilirsiniz.
Zencefil çayı, soğuk algınlığı için tavsiye edilebilir. Zencefil çayını yapmak için, 2.5 santim uzunluğundaki taze zencefil kökü dilimlenir. Alüminyum olmayan bir kaba konulur. Üzerine iki bardak su eklenir. Kabın ağzını sıkıca kapatılıp 20 dakika kaynatılır. içine yarım limon sıkıp, balla tatlandırabilirsiniz.
Hepinize sağlıklı günler dilerim.
DİĞER YAZILAR
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Asur dönemlerine ait sikke ele geçirildi
Asur dönemlerine ait sikke ele geçirildi
Silahlı kavga: 1 ölü, 2 yaralı
Silahlı kavga: 1 ölü, 2 yaralı