Advert
SiYASETiN TECAVAœZ ETTiĞi KiŞiLER, GEBE KALMIŞ iNSANLIK.

SiYASETiN TECAVAœZ ETTiĞi KiŞiLER, GEBE KALMIŞ iNSANLIK.

Bu içerik 6365 kez okundu.
HALK ZiYARETi VE KÖYLÜLERiMiZ
 (Köylü milletin efendisidir.)
Siyasi parti adaylarının kesinleşmesi/kesinleşmek üzere olmasından kaynaklanan halk ziyaretleri yoğunlaşmaya başladı.
Adaylıkları netleşen siyasilerin köylerden başlayarak halkı ziyaret etmeleri ve onların beklentilerini dinlemeye başlamaları ne kadar önemli bir çalışma anlatamam.
Bence köylülerde ziyaret edilen halkta bunu mutlaka kullanmalıdır. Halk ziyaretinin kasıtlı olarak köylerden başlaması köylünün milletin efendisi olduğundan dolayı değil, kandırma rollerinin önce onlar üzerinde denenmesi için kurulmuş bir üç kâğıtçılıktır.
Düşünsenize senelerce başkanlık yapacak kişiler, normalde her zaman gelip ziyaretlerle derdinizi sorması, sıkıntılarınıza çözümler üretmesi gerekirken koltuğa oturanlar girdikleri liderlik havasıyla tüm benliklerini unutuyorlar.
Nerden geldiklerini, neye hizmet ettiklerini, kimlere yataklık yaptıklarını bilmiyorlarmış gibi davranmaları insanlığın hangi aşaması gerçekten bilemiyorum.
Hayal dünyamızda büyüttüğümüz başkanlık sistemi, belediye sınırları içerisindeki tüm canlıların yaşam hakkının kutsal olduğuna inanıp onların refahını en üst seviyeye taşıması, il veya ilçenin kalkınması konusunda tüm çabaları sarf etmesi, bu anlayış doğrultusunda belediye sınırları içerisindeki tüm insanların eşit haklarda olduğunu bilip herkese aynı seviyede yaklaşması gerektiğinin bilincinde olmalıdır.
SiYASiLERiN ADAY OLARAK GÖSTERiLMESiNDEKi KRiTERLER.
Neye göre kime göre yaptıklarını anlamış değilim.
Diyarbakırlı başkan Şanlı urfa’ya, Hakkarili Başkan başka bir ile, Batmanlı başkan bambaşka bir ile…
Benim özgür iradem çerçevesinde düşüncelerim sorulursa o halkın içinden büyümüş, kendini geliştirmiş, belli bir potansiyele sahip olan prestij sahibi bir aday gösterilmesi en ideal biçimdir.
Torpille getirilen adaylar ise şimdiden lider olma havasında ve keyfinle ayaklarını üst üste atmış kahvelerini yudumlamaktadır.
Aday adayları ise çoğu hayal kırıklıklarında. Aday adaylık reklamları için bile binlerce para ödeyen zavallılar büyük üzüntü içine girdi. Hele ki aday adayı olduğu partilerin oyunlarına gelince geri adım atanlar. Buradan çok komik görünüyorsunuz.
ilçelerin kaderleri ise ya eski başkanlar yada aynı partinin başka bir adayı olarak kaldıkları yerden devam etmek zorunda kalmaları.
EGEMENLiK KAYITSIZ ŞARTSIZ MiLLETE AiTTiR.
Diye düşünen ve savunan partilere sesleniyorum.
‘’Sizin belirlediğiniz adayları sırf partinizden dolayı seçmek egemenliğin bana ait olmadığının ap açık göstergesidir. Bırakında kendi adayımı da kendim belirleyeyim. ‘’
Demokrasi, hak, hukuk, özgür irade diye diye milleti bir hale soktunuz be. Çekin kirli ellerinizi siyasetin temiz yüzünden. (Ne kadar temiz bıraktınız bilemem )
Dalaverelerle başkalarının mülkiyet hakkı üzerinde çadır kuran zihniyetler varken, suskun duranları da anlamak çok zor.
Siyasetin tecavüz ettiği kişiler ise bu olaylara gebe kalmanın büyük mutluluğu içinde, hayatından memnunmuş gibi bir hava sızdırıyorlar.
KISIR DÖNGÜMÜ? ALIN YAZISIMI?
iki dönem belediye başkanlığı yapıyor, bir dönem milletvekili, sonra bakan oluyor. Bir süre geçtikten sonra tekrar belediye başkan adayı olarak gösteriyorlar.
insanların çoğu bunu büyük bir fırsatmış gibi görseler de ben bunu gerici bir sistem olduğu düşüncesinin an be an arkasındayım.
Eğer iyi bir vekil olsaydı onu neden tekrar bir belediye başkan adayı olarak gösteriyorsunuz?
ÜLKEYi GELECEĞiN MiRASÇILARINA DEVREDiN.
Bu halkı hep aynı kişiler mi temsil edecek, yönetecek?
Ülke nüfusunun büyük bir çoğunluğu genç nüfusa sahip ve bu ülke gençlere emanet edildi. Özellikle yerel siyasette gençlerle iş birliği içine girin.
Genç dostu kentler, genç adaylar, genç beyinlerden olun. Çünkü içinde bulunduğumuz yüzyıl teknolojinin geliştiği, dijital ortamın insan hayatının 3/2 sini oluşturduğu bu dönemden en çok etkilenen gençler bu ülkeyi hakkettiği yere ulaştıracaktır.
Birlikte daha güzel, daha modern, daha kalkınmış bir ülke diliyorum.
Siyasi partilerin gösterdiği idariyi değil, halkın gösterdiği iradeye sahip çıkalım.
DİĞER YAZILAR
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Madde Bağımlıları Mücadele Derneği’nde silahlı kavga
Madde Bağımlıları Mücadele Derneği’nde silahlı kavga
Bizans ve Romalılara ait tarihi eser yakalandı
Bizans ve Romalılara ait tarihi eser yakalandı