Advert
TAœRKiYEç™NiN EN RENKLi PARLAMENTOSU

TAœRKiYEç™NiN EN RENKLi PARLAMENTOSU

Bu içerik 6831 kez okundu.
07.05.2015 tarihinde Türkiye Cumhuriyetinin en kritik seçimlerinden bir tanesine şahitlik ettik.
Seçim öncesi 4 büyük siyasi partinin bir kaç vekil adayları ile sohbet etme fırsatımız olmuştu. Her ne olursa olsun, ortada bir kayıp yaşanmayacağı ve kazanında Türkiye Cumhuriyeti halkı olacağı herkesin dilindeydi.
Partilerin değerlendirmesine geçmeden önce seçim döneminde yapılan saldırılar, gözaltılar ve kavgaları başlatan tüm partileri kınıyorum. AKP ve HDP’nin söz hakkı sahibi olmak istediği Diyarbakır’da HDP mitinginde hayatını kaybeden tüm yurttaşlarımıza başsağlığı, yaralılar acil şifa dilerken aynı şekilde saldırıda parmağı olan kişi/kişileri de kınıyorum.
‘Her ne olursa olsun hiç bir siyasi partinin canlı yaşamından daha değerli bir vizyonu olamaz.’
ADALET VE KALKINMA PARTiSi
Türkiye Parlamentosunun 258 (2 aday HDP’ye geçti ama henüz açıklama yok) koltuğuna oturup seçim birincisi olarak balkon konuşmasına gitti. 2011 yılındaki 326 vekilinden 68 vekilini kaybetti. AKP’nin özellikle en çok oy aldığı doğu bölgelerinde oyların HDP’ye kaymasında ki en önemli etkeni Torpil ile gösterilen adaylar olduğunu düşünmekteyim. Özellikle küçük illerde gökten zembille indirdiği adaylar, hem il-ilçe teşkilatlarını hem de yöre halkını çok kırmış ve parti içi küslüklere neden olmuştur.
AKP’nın bu dönemde göstermiş olduğu tek başarıyı da 25.dönem milletvekili, 26 yaşındaki Kadın aday Fatma Gaye Güler olmuştur.
CUMHURiYET HALK PARTiSi
2011 seçimlerinde 135 vekille parlamentonun Ana muhalefet partisi olan CHP’nin bu dönemde başarısından pek söz edilemez. Nitekim 2015 yılında 132 Milletvekili ile koltuklarda saflarına geçen parti, 3 vekilini kaybetmesi partinin içinde gerilmelere neden olacak gibi görünüyor. Biz hayvan severlerin ve gönüllülerin Cumhurbaşkanı sevgili dostum Melda Onur’u ve Abimiz sn. Umut Oran gibi önemli isimler üzerinde oyunlar çeviren CHP’ kendi seçmelerini derin üzüntüye boğdu. Ayrıca ”Katılımcılık- Gençlik – Kadın ve Yenilikçilik” vizyonlarını benimseyen CHP koltuk sevdasından vazgeçmek bilmiyor. Yerel seçimlerde de aynı yanlışı yapan parti, yaşlanmış vekillerine yol vermek yerine yollarına kırmıza halı sererek daha çok kaybedecektir.
CHP’nin en büyük başarısı ise Parlamentoya artık Kırmızı takım elbiseli bir Roman dostumuza koltuk vermesidir. Sevgili Özcan Purçu Parlamentonun ilk Romanı olarak tarih kitaplarında yerini alacaktır. Kendisinin politika konusundaki deneyimlerinden umutlu olduğumu söyleyebilirim.
HALKLARIN DEMOKRATiK PARTiSi
Şüphesiz ki 2015 seçimlerinin iktidarı diye değerlendirebiliriz. Umutsuzlara umut, halklara güven ve saygı, Sevginin kardeşlik ruhunu öne koyan ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden beridir göstermiş oldukları muhteşem politika ile kısa sürede Türkiye’nin 81 ilinden oy almayı başaran en renkli parti olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle ezilmiş halkların ve ötekileştirilenlerin meclisteki sesi olacak olan parti tüm başarısını önce halka, sonrada milliyetçilerin bile gözünü alan sevgili Selahattin Demirtaş’a borçludur. Figen Yüksekdağ Adana’nın bağrından kopan kardelen çiçeği gibi, Gülen yüzü herkesin aklındaki soru işaretlerini kaldırdı. 
Seçim döneminde tacize, saldırıya, darbelere, bombalanmaya uğrayan parti dürüstlüğünden ve dik duruşundan asla ödün vermedi.
Görkemli mitinglerinde Kurtuluş savaşında şehit olan her ırkın kanı ile süslenen Türk bayrağını dalgalandırarak ”Halkların Özgür Kardeşliğine” dikkat çektiler. Sayın Hüda Kaya’ya kendi saflarında koltuk veren HDP,Ermeni Galo Payran’ıda meclise götürdü. Engelli, genç, doğa, lgbt, insan, kadın, hayvan hakları gibi bir çok konulardaki aktivistlerle Türkiye’deki her kesimi temsil edecekler. 
Diyarbakır’da Türkiye’nin modern hayvan bakımevini kuran değerli hayvansever başkan Osman Baydemir de bizlerin meclisteki yeni umudu olacak.
En büyük başarısı ile 32 adet kadın milletvekili ile misyonuna yakışır bir seçim gerçekleştirdi. Tahminlerimizin üstünde oy alan parti’den beklentiler yükseliyor.
MiLLiYETÇi HAREKET PARTiSi
MHP 80 Milletvekili ile 2011 seçimlerine oranla 27 koltuk arttıran partinin genel başkanı sn.Bahçeli, mitinglerde kendi partisiyle ilgili vaatleri vermekle yetindi. Diğer partilere sataşmadan kendi halinde yerel seçimmiş gibi davranması Bahçeli’nin artık yorulduğunu ve partinin yeni bir lidere ihtiyaç duyduğunu haber vermektedir. Partinin geleceği için pek aydınlık günlerin yaklaşmayacağı kanaatindeyim.
işte görüldüğü üzere hangi parti kaybederse kaybetsin, kazananın Türkiye olduğu aşikardır. Her ne olursa olsun siyasi partilerin sadece Rakip olduklarını ve Düşman olmamaları gerektiği bilincinde olmamız gerekiyor. Mecliste çıkışlarda farklı partilerin vekilleri, birlikte yemek yerken, siz farklı parti sempatizanları lütfen birbirinizi kırmayın, öldürmeyin.
Diyarbakır mitinginde yaralanan 17 yaşındaki Civan Arslan tüm müdahalelere rağmen yoğum bakımdan ölüm raporuyla ayrılmıştır. Kendisine rahmet, ailesine ve tüm halklara başsağlığı dilerim. Söyler misiniz;
550 Milletvekilin kaç tane maaşı bir ölüyü diriltmeye yetecek ?
DİĞER YAZILAR
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var