Advert
YEŞiLE CAN SUYU OL DOĞA BiR BAœTAœNDAœR PARA‡ALAYAMAZSINIZ

YEŞiLE CAN SUYU OL DOĞA BiR BAœTAœNDAœR PARA‡ALAYAMAZSINIZ

Dünya'da her gün giderek artan ormancılık faaliyetleri günümüz Türkiye'de pek fazla değer arz ettiği söylenemez.

Bu içerik 6216 kez okundu.
Yeşilin önemini tıpkı diğer önemli kılınan varlıkları yok ettiğimizde anladığımız gibi yeşil yok olunca mı anlayacağız?
Ormanlar sağlığımız için son derece önemli olan oksijeni üretirler ve Allah’ın biz insanlar için yarattığı sayısız faydası bulunan, faydaları sınırsız yemyeşil alanlardır. 
Hepiniz ormanların hatta tek bir ağacın ne denli önemli olduğunu biliyorsunuz ama ne yazık ki yeterli ilgi ve duyarlılığı göstermiyorsunuz.
Ülkemizde insan ihtiyaçlarının birçoğunu karşılayan ağaç hammaddesi ve yan ürünleri insanlar tarafından bilinçsiz bir şekilde tüketilmektedir. 
Bu yanlışı düzeltmek için özellikle kâğıt sanayii ürünlerinin geri dönüşümü için mücadele etmek gerekiyor.
Bugün Norveç, isveç, Amsterdam, Hamburg, Kanada gibi yerlerde sağlığa, çevreye ve doğaya ciddi anlamda önem verildiği için yerleşim alanları boş olan yerlere kurulmakta ve buralarda yapılar oluşturulduktan sonra ağaçlandırma çalışmaları yapılmaktadır.
Bugün dünya üzerinde bir kişi için yaklaşık yılda 7 ağaç kesiliyor. Buda toplam olarak 49 Milyar ağaç demektir. Ayrıca sadece içilen sigaralar yüzünden yılda 100 milyon ağaç kesilmektedir. 
Ülkemize dönecek olursak sadece istanbul için milyon hektar alanlardaki ormanlar yok edilmekte ve geri dönüşü uzun yıllar alan işlemler uygulanmaktadır.
Peki soruyorum size; böyle bir durumdayken siz bugüne kadar kaç tane ağaç diktiniz? Ya da ağaç dikimi için hiç uğraş verdiniz mi? Hiç bir organize ekiple, dağlara veya en yakınınızda ki bir alana ağaç dikmek için uğraştınız mı ? Ya da tarımsal alanların ne kadar önemli olduğunu ve bu yerlere yerleşim alanı kurulmaması gerektiğini hiç düşündünüz mü? Yada küresel ısınmayı, son zamanlarda azalan yağmur ve kar yağışını? Akarsuların sularındaki azalmaları?  Eminim birçoğumuz bütün bunları hiç düşünmedi.
Oysa ormanlar sadece bizim yaşadığımız sürenin bitkileri değil gelecekteki torunlarımızın da büyük mirasları olarak kalmak zorundadır. 
Bizler onlara miras olarak KiRLi BiR DÜNYA DEĞiL, DALINA KUŞLARIN KONDUĞU, iÇiNDE BiN BiR TÜRLÜ BÖRTÜ BÖCEĞiN YUVALANDIĞI ORMANLIK ALANLAR BIRAKMALIYIZ.
Orman ve Su işleri Bakanlığı saha çalışmalarında ağaçlandırmaya önem vermektedir. Bizlerde bu bakanlığın bünyesindeki orman işletme şeflikleriyle irtibata geçip ülkemizin, bölgemizin, ilimizin, ilçemizin, köyümüzün boş alanlarını ormanlaştırmak için mücadele vermeliyiz.
Ağaçlık alanları kesip oralara yerleşim alanları yapmaktan kaçınmalıyız. Çünkü bir kaç yıllık rahatlık için doğmamış torunlarınızın katili olacaksınız. 
Milyonlarca ağaçtan elde edilen kâğıt ürünlerini boş yere kullanmamalı, israf etmemeliyiz. Geri dönüşüm için ilgili birimlerden yardım istemeliyiz. Buna dair çalışmaları başlatmalıyız.
Bankamatik ATM lerinden para çekip yatırırken MAKBUZ ALMAMALIYIZ. Bilişim çağına geçtiğimiz için bunu internetten takip edebiliriz. Çünkü ATM den her aldığınız makbuz için bir ağaç kesilmekte.
Ağaçlara ve doğaya zarar veren kozmetik ürünleri kullanmamalıyız. Ağaçların bizler için ürettikleri temiz havayı kirletmek vahşete ortak olmak demektir.
Türkiye'de bulunan endemik bitkiler dünyanın önde gelen firmaları tarafından farmakoloji biliminde kullanılmakta ve bir çok hastalığa ilaç olarak geri dönmektedir. 
Daha yaşanılır bir dünya için bir el uzat.
Duyarlılığınızı temenni ederek burada yazıma son vermek istiyorum. 
''Doğa bir bütündür, Parçalayamazsınız...''
DİĞER YAZILAR
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
İmam gelmedi: Tavşantepe’de ezan okunmadı, hutbeyi köylüler okudu
İmam gelmedi: Tavşantepe’de ezan okunmadı, hutbeyi köylüler okudu
Gülben Ergen Diyarbakır’da ‘Narin Anaokulu’ açacak
Gülben Ergen Diyarbakır’da ‘Narin Anaokulu’ açacak