Advert
BU BAYRAM'DA CAN ALMAYIN, CAN BAĞIŞLAYIN !!!

BU BAYRAM'DA CAN ALMAYIN, CAN BAĞIŞLAYIN !!!

Bu içerik 6946 kez okundu.

Onların ne etleri  ne de kanları Allah’a ulaşır; fakat O’na sadece sizin tâkvanız ulaşır.

Yüzyıllardır gelenek haline dönüşen Kurban bayramı ve bayramda işkence ile acımasızca katledilen hayvanlar ‘’Kurban’’ sıfatı altında buzdolabına  ‘’Kavurma’’ olarak girmekten hiçbir zaman kurtulamadı.

Yüce islam dininin mensupları Ramazan-ı Şerif’in hürmetine tuttukları Oruç üzerine aradan 2 ay geçtikten sonra bir hayvanı kurban ederek Allah-u tealaya yakınlaşıyorlar.

Hiç kimsenin dini inanışına karşı değiliz, saygı duyarız elbetteki. Hele ki Cenab-ı hakkın bize sunduğu sonsuz güzellikler sofrası kainatta onun gönderdiği Kitap ile hareken eden tüm mümin kardeşlerimizin her daim yanındayız. Din kardeşiyiz.

Lakin ülkemizin en acı gerçeği olan ‘’Kurban bayramını katliam ve kan gölüne çevirme merasimi’’ bizleri her bayram olduğu gibi bu bayramda büyük bir acıya koyuyor. 
Kimileri sokak ortasında acımasızca tekmeleyerek, iğne ile uyutarak ve hatta tüfek ile vurarak yere devirdiği hayvanı çocukların gözü önünde boğazlayarak işkence içinde, acı çektire çektire öldürüyor.

Daha sonra tekrar ‘’Kurban’’ sıfatı arkasına saklanarak iyi tarafını buzdolabına kavurma olarak koyuyor, kalan kemikli ve diğer kırıntı kesimlerini de fakir aile olarak gördüğü kendi akrabalarına dağıtıyor.

Oysa islam ilimcilerimiz ‘’komşusu aç iken hacca giden bir insan bile mutlaka mahşerde sorgulanır.’’ Diyorlar.

Peki yanı başımızda, Şengal’da, Rojava’da, Mısır’da, Gazze’de binlerce insanımız açlıktan ölürken bizim kurban kesip dolabımızda saklamamız ne kadar caiz ve adil bir şeydir?

Hani dinimiz komşusu aç iken kendi tok olan bizden değildir diyor?  Madem öyle dinimizin gerekliliğini yerine getirelim. 

Şengal’da Rojava’da Gazze’de küçücük çocuklar ölümle savaşıyorlar. Günlerce bir lokma ekmek dahi yiyemiyorlar. 

Lütfen kurban bağışlarınızı bu sene oradaki yetimlere, kimsesizlere, gözü yaşlılara yapın.

Bu bayram bir can almayın, iki can bağışlayın.

Sizin  islami usullere uymayan ve hayvana işkence ederek kestiğiniz hayvan için sevap değil günah kazanacağınızı biliyor musunuz? Onlar şuan susacak ama mahşer günü  konuşacak ve sizde hesap vermek zorunda kalacaksınız !

Kurban kelimesinin anlamı ‘’Yaklaşmak- Yakınlaşmak’’. Allah’a yakınlaşmak için illaki kan dökmene gerek yok. Bu bayramda can almayın can bağışlayın.

Ve unutmayın ki bu sene 4 Ekim Dünya Hayvan Hakları Günü ve Kurban Bayramı’nın ilk günü aynı güne denk geliyor.

4 Ekim Dünya Hayvan Hakları Günü ve Kansız Geçmesini Ümit Ettiğim Bayram kutlu olsun.

 

DİĞER YAZILAR
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Sigara içmek için çıktığı pencereden düşüp öldü
Sigara içmek için çıktığı pencereden düşüp öldü
Turistik Diyarbakır Ekspresi Ankara'ya uğurlandı
Turistik Diyarbakır Ekspresi Ankara'ya uğurlandı