Advert
SiYASETiN STAJYER DEVRiMCiLERi

SiYASETiN STAJYER DEVRiMCiLERi

Bu içerik 6306 kez okundu.
Haziran ayının rüzgarı şimdiden sallamaya başladı 2015 yılının mübarek insanlarını. 
Malum her seçim dönemi olduğu gibi gene çanakçılar başladı sosyal medyada yamyamlık yapmaya.
Milletime vekillik etmek isteyen aday adaylarına bakıyorum, içim kan ağlıyor. 
Son zamanlarda sosyal medyanın fenomeni olmak için beğeni satın alacak kadar küçüldüler. 
PARTi iL-iLÇE BAŞKANLARI VEKiL ADAY ADAYI 
Bismillah yeni il veya ilçe başkanı görevine getirilen çiçeği burnunda siyas(osyete)ilerimiz ellerinde iphone cep telefonları, takım elbiseleri ve yakalarında parti rozetleri ile poz verdikleri resimlerin üstüne reklam hazırlayıp dağıtıma başlamışlar bile.  
MiLLETVEKiLi ADAYI AMA SiYASETiN ”S” SiNDEN HABERSiZ 
Çoğu sayfalarını takip ettiğimde aday adayı kendi partisinin önde gelen ismi ile çekmiş oldukları fotoğrafları kapak resmi yapmışlar. Meclis kulislerinde görev savaşı varken yerellerde de ego savaşları başlamış durumda. 
Örneğin AK Partili ilçe başkanlarımız vekil aday adayı olmuş. ilçe başkanıyken ulaşmak imkansızdı. Birde baktım ki facebookta vekil aday adaylığını açıklamış destek bekliyor. Sen ilçe başkanıyken ne faydan oldu da şimdi vekil adayısın?  
ERDOĞAN ARTIK SiYASi BiR iSiM DEĞiL 
Bahsettiğim kitle baktım ki paylaşım sitelerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile, bir kongrede veya toplantıda hayatlarında ilk defa birlikte çekmiş oldukları fotoğrafları kapak resmi yapmışlar. Çoğunun da böyle fotoğrafı olmadığı için photoshop yöntemini tercih etmiş. Pek sayın arkadaşım sizden bir cacık olmaz. Cumhurbaşkanı sivil bir kimliktir. Geçmişinde siyasi kimlik taşısa da yasalar gereği Cumhurbaşkanı olduğu zaman siyasi kimliği şeffaflaşıyor. Sen alıp sivil birinin resmini kendine montajlasan ne montajlamasan ne?  
HALKI CAHiL SANIYORLAR 
Giymişler takım elbiseyi, kılıf var ama adam yok! Takmışlar kravatı sloganları belli. Ulan yüzyıllardır bu coğrafyaya kene gibi kan emdiniz yetmedi mi? Bu halk üzerinden kazandıklarınızla süleleniz doyar be. Gidip işinizle gücünüzle ilgilenin. Siyaset sizin ağzınızın sakızı olmuş. Bu halk artık uyandı! Sizin öğrendiğiniz iki kelimeye kanıp oy kullanacak halleri yok. Halk oyunu doğru adaya doğru partiye verecek. Sizde bankadan çektiğiniz kredilerle baş başa kalacaksınız. Halk cahil değil, cahile yol verendir.  
AKIL YAŞTA DEĞiL BAŞTADIR 
Ve Ulusal Gençlik Parlamentosu Türkiye’nin birçok kentine dokunmuş ve hazırladığı ulusal kampanyalarla manşetlerde sloganlaşan dev organizasyon genel seçimler için ‘’Seçilmek istiyorum’’ dedi. Milletvekili seçilme yaşının 25 e indirilmesinde göstermiş oldukları performans, 2014 yerel seçimlerin ‘’Genç Dostu Kentler’’ kampanyasındaki başarısını referans alarak Milletvekili seçilme yaşının 18’e indirilmesi ve mecliste 20 milyon genci temsil edecek ‘’Genç Vekillerin’’ olmasını talep etmektedir. ‘’Akıl Yaşta Değil Baştadır’’ sloganıyla yola çıkan Ulusal Gençlik Parlamentosu bu kampanya ile büyük bir ses getireceği beklenmekte ve meclisin nabzında söz hakkı alacak. 
Biz gençler yarınlarda lider olabilmek için bugünlerde söz hakkı sahibi olmak istiyoruz. Siyasi partilerin halklar, kadınlar, gençler üzerindeki kısır politikalarını istemiyor dinamik, genç, üretken adaylara yer vermesini talep ediyoruz.
 
DİĞER YAZILAR
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Madde Bağımlıları Mücadele Derneği’nde silahlı kavga
Madde Bağımlıları Mücadele Derneği’nde silahlı kavga
Bizans ve Romalılara ait tarihi eser yakalandı
Bizans ve Romalılara ait tarihi eser yakalandı