Advert
BAŞKANI ALKIŞLATAN HALKI DEĞiL, HALKINI ALKIŞLATAN BAŞKANI iSTiYORUZ.

BAŞKANI ALKIŞLATAN HALKI DEĞiL, HALKINI ALKIŞLATAN BAŞKANI iSTiYORUZ.

Bu içerik 6446 kez okundu.
Ergani; Diyarbakır ve Elazığ illeri arasında kalan, güneydoğudaki birçok ilçeye göre modern ve oldukça gelişmiş prestiji olan bir ilçedir. Bu ilçe başta Hilar mağaraları olmak üzere bir çok tarihi yapıtı, Sezai KARAKOÇ başta olmak üzere bir çok yazar ve şairi, Sedat EROĞLU başta olmak üzere bir çok düşünürü Anadolu’ya adamış bir yaradılıştır.
GÜLBARAN’da açan güllerin kokusunu BOĞAZ’ından iliklerine kadar çeker Ergani. Üzümü yıllardır en iyi kalitede üretime geçer ama ne yazık ki halen kalitesiyle bir marka haline dönüştürülmemiştir. Hilar mağaraları tarihe analık eder ama ne yazık ki halen tarih kitaplarından uyandırılmamıştır.
Buğday, Arpa, Ay çekirdeği bakımından oldukça verimli hasatlar elde etmesine rağmen çiftçileri isyan etmektedir.
Halen ilçedeki belli başlı mahalleler dışında çamur yollarla pençeleşen mahalleleri bulunmaktadır.
Tarihi eser niteliğindeki eski evleri, küçeleri ne yazık ki korumaya alınıp restore edilmemiş, adete çürümeye terkedilmiştir.
Şuana kadar Ergani ilçesi bir çok belediye başkanı gördü. Hepsinde de yukarıda saydığımız bir çok özellik kullanılarak vaatlerinde yer vermiştir. Ama vaatler verildikten sonra koltuğa oturan sayın başkanlar vaatlerini unutmuştur.
Gözleri üzüm üzüm bakan Ergani’m insanları ise her zaman ki gibi gene bir seçimle karşı karşıya. Partiler ise sürek avına başladı bile.
Değerli Erganili hemşerilerime seslenmek istiyorum;
1-Size yol yapacağız diye vaat veren adaylara itibar etmeyiniz. Belediye kanununda yol yapmak zorunda olduğu yazıyor zaten.
2-Size kaldırım yapacağız diye vaat veren adaylara itibar etmeyiniz. Belediye kanununda kaldırım yapmak zorunda olduğu yazıyor zaten.
3-işsizliği azaltacağız diyen adaylara itibar etmeyiniz, çünkü bu rolü kullanmayan aday kalmadı. Ama işsizlik halen had safhada.
4-Kadına değer vereceğiz diyen adaylara itibar etmeyiniz, çünkü kendileri evde karısını-kızını döverken size değer vermez.
5-Canlıya saygımız vardır, Allah korkumuz vardır diyenlere itibar etmeyiniz. Hamile sokak köpeklerini zehirli iğnelerle öldürüyorlar. Sonrada secdeye varıyorlar. Bunu unutmayın hiçbir abdest onların günahlarını temizlemez.
6-Odun,kömür dağıtacağız diye vaat veren adayları dikkate almayınız. O yardımları yapmak için sizin burnunuzdan getiriyorlar.
Onlar sizin alkışlarınızı almak için aylardır canla başla çalışıyorlar. Hepsi birer şahaser, hepsi mütevazi, hepsi çalışkan, hepsi başarılı. Peki ya önceki başkanlarınız? Onlar farklı mıydı?
Kimlere oy vermelisin biliyor musun?
1-Eğer çocuğunun gidebileceği bir okul yoksa, tüm yollar yapılsa da boştur. Eğitime önem verene oy verin.
2-Sokak hayvanlarına değer veren, onları öldürmek yerine yaşatmayı tercih eden, dinden gerçekten korkanlara oy verin.
3-Belediyelere ailesini yerleştirip, belediyeciliği TEKELLEŞTiR’enlerden uzak durun. Belediye de hiçbir aile fertini bulundurmayacaklara oy verin.
4-Partisi ne olursa olsun, Ergani’yi bilmeyen birine oy vermeyin. Sizi yönetebilecek tek kişi vardır. Oda sizinle aynı kültürü yaşayandır. Sizi anlayanlardır. Sizinle aynı çorbayı kaşıklayandır. Sizi siz olduğunuz için sevendir.
5-Yöresel yemeklerinizi, üzümünüzü, buğdayınızı, arpanızı markalaştırabileceklere oy verin.
6-Kaldırım taşı, park, bahçe yapıp reklamını yapanları değil, sizinle parkta bahçede her zaman karşılaşan başkanı seçin.
7-Çocuklarını Amerika’da okutanları değil, çocuklarınızı okullara taşıyanları seçin.
8-Sizi değerlerinizle uluslararası platformlara taşıyan, sizleri her yerde taçlandıran ve onurlandıran, sizlere gerçek bir belediyecilik anlayışı içinde hizmet veren adaya oy verin.
Benim seçeceğim belediye başkanı Aylık maaşının dörtte birini her ay iki üç aileye bağışlayacak kadar yürekli biri olacak.
Öyle yürekli başkan adayları varsa buyrun sizi bekliyoruz.
Belediye başkan adaylarına sesleniyorum, Burası Ergani…
Ve Ergani bu sefer kendine yakışanı yapacak….
 
Ergani bu sefer çok büyük oynayacak.
DİĞER YAZILAR
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı