Advert
MAHALLEMiZiN SORUNLARI iLA‡E MERKEZi ERGANi
Mustafa Üzülmez

MAHALLEMiZiN SORUNLARI iLA‡E MERKEZi ERGANi

Bu içerik 6337 kez okundu.
Fevzi Çakmak Mahallesi Ergani'nin yeni mahallelerinden biri. 800 civarında nüfusu var. Özür Saray mahallesini yazdığım zaman 1965 nüfus sayımına göre ilçe merkezi Ergani'nin nüfusunu 10374 yerine 8553 yazmışım. Onu 10374 olarak düzeltiyorum. Okuyucularımdan özür dilerim. Fevzi Çakmak mahallesinin alt ve üst yapı sorunu yok, sadece Aynur Sarı ilköğretim Okulu yanındaki cadde yapılmamış. Fesih Yalçın çok çalıştı ama zaman kâfi gelmedi yetiştiremedi. Yeni başkanımızdan buraya el atmasını bekliyoruz. Mahallemizin su sorunu var. Üç günde bir su veriliyor vatandaş perişan oluyor. Mahallemizde Aynur Sarı ilköğretim Okulu ve Ergani Anadolu Lisesi var. Cami yok. Hayırsever bir vatandaşın yaptırdığı taziye evi var. Belediye encümen kararı almış büyük bir taziye evi yapacak. Mahallede iki Dergah var. Biri Adıyaman Menzil Dergahı, diğeri ise Abdulkadir Geylani Dergahı. Sokak lambaları yanmıyor, derdimizi kime anlatacağımızı bilmiyoruz kimse ilgilenmiyor. 6 dönemdir üst üste seçilen çalışkan ve sevilen Muhtar Gökçen Kaya bizi konuk etti. Mahalle hakkında bilgilendirdiği için teşekkür ederim. Kaynak gösterilerek yazım neşir edilebilir.
Yazılış tarihi: 10.05.2014
 
KÖYLERiMiZiN SORUNLARI KAYAN
Bu köy Gevran Ovasında yer alır. Ergani'ye 16 Km. güneyine düşer. Alt yapısı var, üst yapısı yok. Su var, cami ve imam var, taziye evi var, bir derslik okul bir öğretmen 35 öğrencisi var. 60 yıl önce bu köyde 177 nüfus vardı. Şimdi 2014'te 27 hane olan köyde 250 nüfus var. Yol sorunu yok. Geçimlerini tarım ve hayvancılıkla sağlarlar. Sınırları; doğusunda Kocaali, batısında Selman, kuzeyinde Kayakısan, güneyinde Yeşilçayır Gülan köyleri var. 
Bu yazımızı yazarken Yaşar Hekimoğlu, Enver Atılgan Ergani-istanbul 1967 kitabından kısa bir alıntı yapılmıştır. Her hakkı mahfuzdur, izinsiz neşir edilmesi yasaktır.
Yazılış tarihi: 15.03.2014
www.facebook.com/mustafaüzülmez
 
DİĞER YAZILAR
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı