Advert
Ergani Birinci Sınıf ilçe Oldu
Mustafa Üzülmez

Ergani Birinci Sınıf ilçe Oldu

Bu hafta şair ve yazarımız Mustafa Aœzülmez Cuma söyleşini Ergani belediye Başkanı Fesih Yalçınç™la yaptı. Aœzülmez soru sordu, Belediye Başkanı fesih Yalçın yanıtladı.

Bu içerik 7045 kez okundu.


Ergani Belediyesi 2009 - 2013 yıllarında yapılan hizmetleri gazetemiz muhabiri Mustafa Üzülmez'e açıkladı.
Önce Su:
Ergani'nin suyu temiz. Ergani Belediye Başkanı Fesih Yalçın içme suyu sıkıntısı yok. ihtiyaç duydukça analizi yapılan içme suyunun periyodik aralıklarla laboratuarında incelendiğini söyledi. Yalçın inceleme sonuçlarına göre suyun içme ve kullanmaya uygun olduğunu ifade eden başkan Yalçın bu tarihe kadar yaptırmış olduğumuz su analizlerinde içme suyu arıtma tesisi ve şebekemize ait hiçbir uygunsuzluk raporu çıkmamıştır dedi. Yalçın biz 60 yıllık paslanmış su şebekesini değiştirerek halkımızın sağlıklı ve temiz su içmesini sağladık dedi.
Ulaşım:
Ulaşım hizmetleri ise 2009 - 2013 yıllarında yapılan faaliyetler genel olarak belediyemiz bakım onarım istasyonu olarak kullanılan ve araç parkı olarak kullanılmakta olan alanımız iki katına çıkarılarak faaliyet ve park sahamız genişletilmiştir. Şehir içi öğrenci taşıma belediyemiz tarafından ücretsiz yapılmakta olup aynı zamanda her Perşembe günü mezarlık ziyaretleri içinde yine belediyemiz tarafından ücretsiz servisler bırakılmıştır. Diyarbakır Ergani arasında çalışmakta olan araçlarımıza 2012 yılı içerisinde klima takarak yolculuğun daha rahat geçmesi sağlanmıştır. Yine bu güzergahta çalışmakta olan araçlarımızda herhangi zamlı tarifeye gidilmeksizin günümüz şartlarında bölgemizin en ucuz toplu taşımasını yine belediyemiz yapmaktadır. Ayrıca 2009 yılından beri alınan tüm araç sayısı tam 40 adettir. Ayrıca belediyemiz 2013 yılı içerisinde özellikle şehir içi ulaşımında toplu taşımaya yönelik özellikle vatandaşın katılımının sağlanacağı şekil kiralama usulünde yeni şehir içi hatlar oluşturulması düşünülmektedir dedi.
imar ve Şehircilik:
iller Bankası A.Ş. Genel Müdürlüğü tarafından ihale edilen revizyon imar planı çalışmaları tamamlanmış olup 06.12.2011 tarihli meclis kararı ile yürürlüğe girmiştir. Uygulamaya konulan revizyon imar planının sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için gerekli zemin çalışmaları ihdas vb. işlemler yapılmaktadır. Hayvan pazarı yer tahsisi alınmış projeleri hazırlanmış ve ihale aşamasına gelmiştir. Otogar yer tahsisi alınmış. iller Bankası A.Ş. Genel Müdürlüğü tarafından projeleri hazırlanma aşamasındadır. Müracaatta bulunulan ruhsatlarla ilgili zemin ve proje kontrolleri gerçekleşmiştir. Uygun olan yapılar ruhsatlandırılmıştır. Özellikle kır alan mevkiinde yapılan asfalt çalışmalarında zemin oturumları ile ilgili fen işleri müdürlüğü ile birlikte hareket edilmiştir dedi.
Sayın Başkan altyapı çalışmalarınız hangi aşamadadır?
Altyapı kanalizasyon döşemesi olarak 38000 metre 200 lük, 13000 metre 300 lük, 3000 metre 400 lük, 2500 metre 500 lük, 3200 metre 600 lük koruge borular toplamda 61700 metre kanalizasyon boru döşemesi çalışması yapıldı.

Sayın Başkan üstyapı çalışması ne durumda?
Başkan Yalçın, üstyapı çalışması olarak yaptığımız parke taşı çalışması olarak 360000 m2 kilitli parke taşı döşemesi yapıldı. Üstyapı çalışması olarak yaptığımız asfalt çalışması ilçemiz Adnan Menderes Mahallesi kıralan dink mevkiinde bulunan site yollarının asfalt yapılması 14700 m2 kilitli parke taşı kaldırımlara döşemesi yapıldı, 10572000 m2 temel malzemesi serildi, 1198 m2 asfalt mıcırı serildi, 9800 metre bordür taşı döşemesi yapıldı, 120000 ton asfalt serildi, 106000 ton sıcak asfalt serildi.
Sayın Başkan 2013 yılında yapacağınız çalışmalar nelerdir?
Yalçın, altyapı kanalizasyon döşemesi olarak 15000 metre çeşitli ebatlarda koruge boru döşemesi hedeflenmektedir. Üstyapı çalışması olarak yapacağımız parke taşı çalışması olarak 180000 m2 kilitli parke taşı döşemesi hedeflenmektedir. Yine üstyapı çalışması olarak 70000m2 sathi kaplamalı asfalt yapılması planlanıyor.
Sayın Başkan park ve bahçelerle ilgili çalışmalar ne aşamadadır?
Başkan Yalçın, park ve bahçelerle ilgili çalışmalar özellikle biz Ergani Belediyesi olarak yetenekli uzman kadroyla çalışıyoruz. Herkes kendi alanında yetenekli, çalışkan ve dürüst bir kadromuz var. Parklarla ilgili çalışmalar Elazığ - Diyarbakır karayolu üzerinde bulunan orta ve kenar refüjlerde ağaçlandırma, çimlendirme yine aynı güzergâhta bordür boyama yapılmış ilçemizde mevcut parkların haricinde yeni parklar yapılmış, birçok kavşağa şelale yapılmış, parklara ve okul bahçelerine banklar montaj yapılmış. Bu arada yeni yerleşim alanlarında park yapılarak halkın hizmetine sunulması 2013 yılı içerisinde düşünülmektedir.
Sayın Başkan yaptığınız hizmetler halktan ve parti içinde takdirle karşılanırken çevre ilçelerde gıpta ile bakıyor, aynı zamanda örnek alıyorlar. Yaptığınız hizmetler bazı yazarlar tarafından kitaplaştırıldı ve tarih oldunuz bu konuda ne diyeceksiniz?   
O halkın takdiridir. Halkın takdirine her zaman saygı duyarım. Başarı sadece benim değil yetenekli iş bitiren bir kadromuz var. Tüm kararları kadromuzla alıyor ve halkımızla da istişare içerisindeyiz. Birlik ve beraberlik içerisinde alıyoruz. Bize destek veren herkesin payı vardır dedi. Bir eksiklik varsa şahsıma aittir.
Sayın Başkan seçime henüz bir yıl var şimdiden aday olacak veya aday olmayı düşünen bazı siyasetçilere şimdiden kendilerine yer aramaya başladılar buna ne diyorsunuz?
Bizim öyle bir derdimiz yok. Bizim derdimiz halka hizmettir gerisi halkın tercihidir.
Sayın okuyucularım Ergani Belediyesinin dört yıl gibi kısa bir zamanda yaptığı hizmetlerle Ergani'yi nerden nereye getirdi ve Ergani bu anda birinci sınıf ilçe ve Diyarbakır'ın en büyük ilçesi. Ergani Belediyesi engelleri de kaldırdı. 5378 sayılı sayılı engelliler kanunu gereği engellilerin önündeki engelleri kaldırmaya devam ediyor. Sayın başkan verdiğin bilgiler için çok teşekkür ediyorum. Ben basınımıza teşekkür ederim.
 

DİĞER YAZILAR
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Asur dönemlerine ait sikke ele geçirildi
Asur dönemlerine ait sikke ele geçirildi
Silahlı kavga: 1 ölü, 2 yaralı
Silahlı kavga: 1 ölü, 2 yaralı