Advert
KISA KISA
Mustafa Üzülmez

KISA KISA

Ergani kaymakamlığı tarafından köylerde ilk defa köy yolları parke taşlarla döşenerek kent görünümüne getirildi.

Bu içerik 6579 kez okundu.

 

1-     Ergani kaymakamlığı tarafından köylerde ilk defa köy yolları parke taşlarla döşenerek kent görünümüne getirildi. Köylerde yapılan çalışmaları yerinde görmek üzere ben ve kameraman arkadaşım ibrahim Halil Taşkesenle birlikte 10 bin yıllık tarih kokan Hilar Çayönü köyüne gittik. Köylülerle görüşerek köylerine yapılan hizmetlerden memnun olup olmadıklarını sorduk. Hilar köy yoluna döşenen parke taşlar ile köy yolları kent yolları görünümüne bürünürken köyler ise yapılan hizmetten memnuniyetlerini bize çay ikram ederek gösterdiler. ( Ne dediler? Gerçek insan görevini küçük insan ise çıkarını düşünür. King dse)
2-     Ramazan ayı geldi ve gitti. Kimilerine göre bu ay bolluk, bereket, merhamet ayı, kimilerine göre de fırsat ayı oldu. Biri ikiye katladı.
3-     Uzmanlar bar bar bağırıyor güneşte tutulan pet şişelerin suyunu içmeyiniz vatandaşı uyarıyor, biz ise reklam amaçlı bu suları hem yaya kaldırıma hem de ana yola dizerek yolu işgal ettiğimiz gibi vatandaşın sağlığı ile oynuyoruz. Uyarıları da dikkate almıyoruz.
4-     Not gazeteci görevi gereği gördüklerini fotoğraflayarak neşir yapar halkı bilgilendirmek için ama şifai olarak kimseye anlatmaz. Öğrenmek isteyen gazetesini alsın okusun. Ona buna anlatmak muhbirliktir. insanların arasına nifak sokmak ve şov yapmaktır.
5-     Ergani Kalesi’ndeki su sarnıçları yani suluklar bir asır önce orda yaşayan atalarımızın su ihtiyacını karşılardı. Son zamana kadar da vatandaş ziyarete çıktığı zaman o su sarnıçlarından abdest alıp ziyarete çıkarlardı, namaz kılar ibadet yaparlardı. Define avcıları tarih düşmanları içini kazıp delik deşik ettiler ve o su kayboldu. Sarnıçların restorasyonu için kültür ve turizm bakanlığı Diyarbakır Valiliğine valilikte Ergani Kaymakamlığına 250 bin TL eski parayla 250 milyar gönderildi. Ama bu güne kadar ihalesi bile yapılmadı. Bazı kendini bilmez insanlar gidip su içtiğimiz o sarnıçların içinde pisliyorlar.
6-     Bazı insanlar insan olarak hak edildiği halde kötü alışkanlıklarından, kötü huy ve icraatlarından dolayı sıfatları değişir. Artık o bir sureta insan. Aslında hayvan olmuş olur. Canavar şeklinde, yılan şeklinde olur, horoz şeklinde, ayı şeklinde olur. Gidişatına icraatına göre hayvani bir sıfata bürünür. Öldükleri zaman da o sıfatla dirilirler. Allah’ımız bizi ve bütün ümmeti Muhammed’i Muhafaza buyursun.
DİĞER YAZILAR
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Asur dönemlerine ait sikke ele geçirildi
Asur dönemlerine ait sikke ele geçirildi
Silahlı kavga: 1 ölü, 2 yaralı
Silahlı kavga: 1 ölü, 2 yaralı