Advert
KA–YLERiMiZi TANIYALIM BEREKETLi (ZENGETiL)
Mustafa Üzülmez

KA–YLERiMiZi TANIYALIM BEREKETLi (ZENGETiL)

Sevgili okuyucularım Ergani'ye 17 Km. uzakta ova köyüdür. Boğaz çayı kenarında yüksek ve tarihi bir höyüğün etrafında kurulmuş geniş araziye sahiptir.

Bu içerik 8556 kez okundu.
Bu köy 76 hanedir. 800'e yakın nüfusu, sağlık ocağı var. Sağlık Ocağında 2 Dr. 2 Hemşire çevre köylerle birlikte 15 bin insana sağlık hizmeti veriyor. 8 derslik ilköğretim okulu vardır. 736 öğrencisi var. 378 erkek, 358 kız öğrenci, 30 öğretmeni ve 50'de taşıma aracı var. Sınırları doğusunda Elbastı(hançerli), batısında Uzunağaç, kuzeyinde Güzelyurt(Kumdan), güneyinde Yılavuz ve Ulaş vardır. Zengetil köyü çevre köylerin merkezi durumundadır. Camisi var, suyu bol ve yol sorunu yoktur. Hemen hemen her devre bu köyden Karadaş ailesinden il genel meclisi üyesi seçilmiştir. Ben köylerimizi tanıtırken kısa ve öz yazıyorum. Tabi her köyden bir çok memurda çıkmıştır. Eğer ben tam detaylı yazmaya kalkarsam ciltler sığmaz. Tabiî ki eleştirenlerde olur. Biz eleştiriye açığız hangi eleştiriye yöreyi iyi bilen, okuyan, araştıran kişinin eleştirisine açığım ama bilmeyen gelişigüzel konuşan laf olsun torba dolsun kişilerin eleştirisine açık değilim. Zengetil köyünde buğday, arpa, mercimek, nohut, ayçiçeği ekilir. Sulu karpuz yetiştirilir ve pamuk ekimi de yapılır. Köy hakkında bana bilgi veren AK Parti il Genel Meclis Üyesi M. Sıdık Karadaş beye teşekkür ederim. Bir sonraki yazımda inşallah başka bir köyümüzü ziyaret ederek o köyümüz hakkında aldığım bilgileri sizlerle paylaşacağız.
***************
Sevgili okuyucularım bir süreden beri gazeteniz Ergani Haber'de bir yazı dizisi başlattım. Köylerimizi tanıyalım. Her hafta bir köyümüzü tanıtıyoruz. Bu yazı dizimiz halk tarafından büyük rağbet gördü. Beni gören köylü kardeşlerimiz bizim köye ne zaman geleceksin? Bütün köyleri yazacağım. Bekleyin sıra sizin köyede gelecek ancak bu araştırmaları yaparken hiç duyulmamış, hiçbir yerde basın yayın organlarında neşir edilmemiş. Müthiş kaynaklara Ergani'nin geçmişe dair köylerinde ve ilçe merkezinde olmak üzere tarihi kaynaklara geniş bilgi ve belgeler elime geçti. Bu bilgileri ancak Allah izin verirse inşallah 4'üncü kitabımda sizlerle paylaşacağım. Dua edin ölmeden önce 4'üncü kitabım çıksın. 7'den 70'e herkese yararlı bir kaynak olacak dualarınızı bekliyorum saygılarımla.
mustafauzulmez@hotmail.com
DİĞER YAZILAR
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Asur dönemlerine ait sikke ele geçirildi
Asur dönemlerine ait sikke ele geçirildi
Silahlı kavga: 1 ölü, 2 yaralı
Silahlı kavga: 1 ölü, 2 yaralı