Advert
A‡öp Kutusunda  Bulduğum Gazete
Mustafa Üzülmez

A‡öp Kutusunda Bulduğum Gazete

Bu içerik 6328 kez okundu.
Sevgili okuyucularım 3 ay kadar önceydi, Diyarbakır Kayapınar huzur evleri mahallesinde yürürken çöpte bir gazete gördüm aldım okudum. Gazete Diyarbakır’da bölgesel yayın yapan bir yerel gazeteydi. Sayfaları karıştırırken Erganiyle ilgili bir haber gözüme ilişti. Merak ettim haberi ukudu. Haberin konusu Ergani kalesi Zülküf Peygamber makam dağıyla ilgili, oradaki bakımsızlığı ve sahipsizliğini yazmıştı. Ziyarete gelen duyarlı vatandaş fotoğraf çekip gazeteye vermiş, o vatandaşın duyarlılığından dolayı teşekkür ediyorum. Anlattıkları hepsi doğruydu. Ancak çok eksiklik vardı. Tek taraflı haber yapıldığı için, yanlışlar çoktu. meslektaşıma sesleniyorumi siz Ergani’ye gelip Kaymakamla, müftüyle, belediye başkanıyla görüşmemişsiniz, tek taraflı haber olunca eksik oluyor ve sağlıklı olmuyor. 
Ergani’de haftalık yayın yapan ERGANi HABER gazetesi defalarca, bir çok kez bu konuları A dan Z ye kadar dile getirdi. Kaledeki sahipsizlik Ergani halkınıbizleri derinden üzüyor. Ergani haber gazetesi bir çok kez dile getirmişti, orada camii var namaz kıldıracak imam yok. Bu kimim sorumluluğundadır, makam dağındaki sorunları belediyeye, müftülüğe, kaymakamlığa defalarca ilettik. Öğrendiğimiz kadarıyla cam,, türbe, sarnıçlar vakıflar bölge müdürlüğüne aitmiş. Buna rağmen Kaymakamlık, Belediye Müftülük bazı yatırımlar yaptı. yol,su, sudeposu, ışıklandırma yürüyüş yolu. Ama esas sorun camimiz niçin ibadete açılması? 
 Biz Erganililer olarak Ergani’nin sahibi yok mu? Makam öksüz, makam mahsun, makam imamsız, makam sahipsiz. Bir zamanlar makam herkesin ekmek kapısıydı. Zülküf peygamber sen af et bizi. Biz ölünceye kadar sana sahip çıkmaya çalışacağız.Vakıflar Genel Müdürlüğünün ilgileneceğini umuyoruz ve bekliyoruz. Allahın Evi Peygamberin makamı imamsız kalmasın. 03,12,2017
DİĞER YAZILAR
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Asur dönemlerine ait sikke ele geçirildi
Asur dönemlerine ait sikke ele geçirildi
Silahlı kavga: 1 ölü, 2 yaralı
Silahlı kavga: 1 ölü, 2 yaralı