Advert
Profesörleri  Neden Yazmıyorsunuz?
Mustafa Üzülmez

Profesörleri Neden Yazmıyorsunuz?

Bu içerik 6490 kez okundu.
Sevgili okuyucularım, bir çok kez bazı okuyucularım bana Diyarbakır’ın en çok okur yazar ilçesi Ergani dir. Bu ilçeden bir çok yazarlar, şairler, sanatçılar ve iki yüzden fazla Profesörler çıkmıştır. Bunların niye yazmıyorsunuz? 
işte cevabı... Elbetteki bu heöşehrilerimizle gurur duyuyoruz. Ama Profesör olmuşsa kendine olmuştur. Memlekete ne faydası olmuş, ilçemize proje hazırlayıp hangi bilimsel araştırmayı yapmıştır. ilçemize faydalı olan çobanı da, hammalı da, çöpçüyü de yazarım. katkısı olmayan Profesörleri yazmam vekilide yazmam. Örneğin Manisa’nın çekirdeksiz üzümlerini biliyorsunuz. Manisa’nın Profesörleri ve ziraar mühendislerinin hazırladıkları proje neticesinde aşı yapılarak üzümler parmak şeklinde büyüttüler. bire dört ürün alıyorlar.  Peki Ergani’nin meşhur şıra üzümüne aşı yapılamaz mı? Yine Ergani’nin çekirdeksiz beyaz dut’u hiç bir yerde yok. Dutun kurusu kilosu 20 YTL. Pek zahmetide yok. Dutu, bahçelerin kenarında yetiştiriyorlar. 
 ikincisi ise Ergani Kalesi olarak biline Zülkifil Peygamber makamında yetişen Peygamber çiceğidir. Bu çicek Zülküfil Peygamberin dökülen terinden yetişen makam çiceğidir.. Bu çicek bilimsel olarak araştırılmadı. Eğer araştırlırsa kim bilir nelere devadır. Örnek verecek olursak Ergani’de yaşamış bahçıvanlardan tülbedar Ahmet 45 yıl önce kendi bahçesinde makamın kuzey doğusunda öksürük denilen yerde ceviz büyüklüğünde seftalileri aşılar. seftaliyi bir portakal büyüklüğüne getirir.  görenler ise gözlerine inanamaz  
işte bende Profesörlerim den bunu beklerim, hemde teknolojinin geliştiği bu dönemde. 
 Ergani’de çok şey var ama ilgilenen yok.  
Yazılış tarihi: 30.Eylül .2014
mustafaüzülmez@hotmail.com
 
DİĞER YAZILAR
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Asur dönemlerine ait sikke ele geçirildi
Asur dönemlerine ait sikke ele geçirildi
Silahlı kavga: 1 ölü, 2 yaralı
Silahlı kavga: 1 ölü, 2 yaralı