Advert
KISSA KISSA
Mustafa Üzülmez

KISSA KISSA

Ergani'den kıssa kıssa diyerek 3 maddeyi paylaşmak istedim

Bu içerik 6925 kez okundu.

 

1)      Ergani’de kimse evde yemek pişirmiyor böyle fırıncılara can kurban. Ergani’de ev hanımları özel birkaç yemek hariç diğer tüm yemeklerini ekmek fırınlarında pişirtiyorlar. Evde pişirdikleri kıymalı ekmek, içli köfte, mumbar, pilav ve çorbalar gibi birkaç yemeğin haricinde tüm yemeklerini ekmek fırınlarında pişirtiyorlar. Hem de bedava yanlış okumadınız bir kuruş vermeden bedava pişirtiyorlar. Örneğin; patlıcan, patates, arap tava, güveç, patlıcan dizme, kuru et kebap, sebzeli fırın tavuk, kuzu bazı, böbrek, dalak, yürek, karışık kebap, balık hatırınıza ne gelirse. Şekerli peynirli ekmek pişirtiyorlar. Böyle kolaylık Türkiye’nin hiçbir yerinde yok hem de bedava. Fırın ustaları bir nevi özel aşçılar gibi yemek yapıyor.  

2)      Gürültü kirliliği: birçok vatandaş gürültü kirliliğinden şikâyetçi. Motosikletlerine susturucu takmayan bazı motor sürücüleri halkı rahatsız ediyor. Hele gösteriş için gaza basanlar varya uyuyan çocukları, yaşlıyı, yatakta yatan hastayı rahatsız ediyor. Halk yetkililer buna el atsın diyorlar.

3)      Ergani Haberi Okudun mu? Ben vatandaşlarımın sorunlarını dinlerim. Haklı oldukları konulara köşemde yer veririm amaç yetkililerin dikkatini çekip konuya el atmaları için. Ancak şikayet eden kişiler 10-15 gün sonra beni gördükleri zaman konuyu yazıp yazmadığımı sorarlar. Bende onlara şu tarihli Ergani Haber Gazetenizi okudunuz mu? Hayır, cevabını alıyorum. Bende onlara soru sormasını biliyorsunuz bu sizin hakkınız peki gazetenizi niye takip etmiyorsunuz. Not: Ergani Haber Gazeteniz VATANDAŞIN TALEBi başlığı adı altında yayınlamadı mı? Esas sorun bu. Bu köşe sizin köşeniz sorunlarınızı bana iletin gazetenizde mutlaka takip edin. Tüm okuyucularıma sağlık, sıhhat ve mutlu haftalar. Haftaya bu köşede buluşmak dileğiyle esenlikler diliyorum.

DİĞER YAZILAR
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Asur dönemlerine ait sikke ele geçirildi
Asur dönemlerine ait sikke ele geçirildi
Silahlı kavga: 1 ölü, 2 yaralı
Silahlı kavga: 1 ölü, 2 yaralı