Advert
Tarihi Sarnıçlara Sahip A‡ıkılsın
Mustafa Üzülmez

Tarihi Sarnıçlara Sahip A‡ıkılsın

Bu içerik 6120 kez okundu.
Ergani Kalesi Zülküf Peygamber Makam dağı Ergani’nin tarihi ve turistlik yerleri arasında yer alan Ergani Kalesinde bulunan tarihi su sarnışları yıkılmaya terk edilmiş.
Asırlardır yıkılmamış halen ayakta alan su sarnıçlarına sahip çıkan yok. Son iki yılda gelen idareciler tüm ağırlığımı buraya koyacağım demesine rağmen bir çivi dahi çakılmamıştır. Adeta yıkılmaya terk edilmiş. 
Nedense Ülkemizde tarihe kültüre pek önem verilmiyor. Ergani halkı su sarnıçlarının ve makam çiçeğine sahip çıkılmasını istiyor. Sarnıçların restore edilmesini ve makam çiçeğinin bilimsel olarak araştırılmasının yapılmasını bekliyor. Diyarbakır müze müdürlüğüne çağrıda bulunarak sahip çıkılmasını istiyorlar. Bu kalede aşağı suluk ve yukarı denilen iki yerde tarihi su suluk sarnıçları var. Kale halkı asırlar önce su ihtiyaçlarını bu su sarnıçlarından temin ediyorlardı. Şimdi gelin görün ki adeta yıkılmaya terk edilmiş. Kaleye kış ve yaz ayında yoğun ziyaretçiler geliyor. Yerli ve yabancı her kesimden ziyaretçi var.Tahrip edilen mezarları gören ziyaretçiler mezarlarınıza bile sahip çıkamıyorsunuz? Yazıklar olsun size diye tepkilerini dile getiriyorlar. Bu durumu neden müzeler Denel Müdürlüğüne bildirmiyorsunuz? Ergani halkı Kültür varlıkları ve müzeler genel müdürlüğüne sesleniyor. “Ergani kalesini gelin inceleyin. Vakıflar bölge müdürlüğü ve hiç bir kurum sahip çıkmıyor”. Başka memleketlerde kazı yapıp tarih kalıntılarını arıyorlar burda ise, kazı yapmaya gerek yok sadece restoresyon yapılması gerekiyor. 
ERGANi’NiN SAHiBi YOKMUŞ?
 
DİĞER YAZILAR
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı