Advert
Cadde isimleri Değişiyormu?
Esat Taştekin

Cadde isimleri Değişiyormu?

Bu içerik 6751 kez okundu.
Gazetemizin istihbarat kaynaklarının edindikleri bilgiye göre ilk belediye meclis toplantısında Ziya Gökalp caddesinin ismi Şevki Yıldırım olarak değiştirilmiş. BDP li başkan ve meclis üyelerinin böylesi bir değişikliğe imza atmasına kısmen katılıyor kısmen katılmıyorum. ismi değiştirilme noktasında parti çizgilerine göre uygundur buraya katılıyorum. Ancak Şevki Yıldırım’a diyeceğim yok, keşke ismi değişik bir yere verilseydi. Caddeye de Ahmet Arif gibi Enver atılgan gibi veya Müslüm Üzülmez gibi bir edebiyatçının ismi verilseydi. BDP cephesine eleştirimiz bu.
 
Yine edindiğimiz bazı bilgilere göre bu kararın altında birkaç AK partili encümeninde imza attığı yönündedir. Acaba diyorum ki Abbas Hüseyinoğlu başkanlığında AK partide aday gösterilmiş bu encümenlerin AK parti genel başkanı ve başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Ziya Gökalpın bir şiirini okuduğundan dolayı ceza yattığından haberi yokmu? “Asker Duası” adlı şiirin son kıtası şöyleydi; Minareler süngü,kubbeler miğfer/camiler kışlamız,müminler asker/bu ilahi ordu dinimi bekler/Allahu Ekber,Allahu Ekber. Evet Erdoğan bu şiiri okuduğundan dolayı hapis yattı bu durum AK parti içerisinde çatlaklıklar meydana getirmiştir.
 
Gazetemize atılan e-mail lerde birçok vatandaş AK partinin seçimi niçin kaybettiğini bu kararla açığa kavuştuğunu söylemektedir. Gelen maillerde özetle AK parti encümen kadrosunun Abbas Hüseyinoğlu Tarafından iyi seçilmediği birkaçının kendisi gibi geçmişte BDP ye hizmet ettiği bu yüzden düşük oy aldığı ve hatta çok seçmenin bu yüzden oy kullanmadığı yönündedir.
Biz yerel basın olarak tüm partilere eşit mesafedeyiz ancak halkın görüşlerini de eleştirilerini de dile getirmekle yükümlüyüz.
Bu isim değişikliklerinin daha çok olacağı muhakkaktır temennimiz isimler değiştirilmeden önce alternatif isimler ortaya atılıp halkın görüşüne başvurarak belirlemektir. Sivil toplum kuruluşlarının ve toplumun çeşitli kesimlerinin görüş ve önerileri alınabilir. Mesela Ergani haber olarak bir öneride bulunalım istasyon caddesinin ismi Hilar yada Çayönü caddesi olarak değiştirilebilir.
DİĞER YAZILAR
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Çermik'te kaybolan genç için aramalar devam ediyor
Çermik'te kaybolan genç için aramalar devam ediyor
Sigara içmek için çıktığı pencereden düşüp öldü
Sigara içmek için çıktığı pencereden düşüp öldü