Advert
Yerel Gazetecilik
Esat Taştekin

Yerel Gazetecilik

Bu içerik 6594 kez okundu.
Yerel gazeteciliğin zorluklarını yaşayan bilir. Hergün düzenli olarak çıkarken, sürekli artan maliyetlere göğüs germek, rekabete dayanabilmek için özverili bir çalışma şarttır. Sürekli artan maliyetlerin yanında, gelir oranının giderek azaldığı bir ortamda gerçekten gazetecilik yapmak çok zor. Hele hele; binbir zorluklarla çıkan yerel gazetenin uzun yıllar ayakta kalabilmesi gerçekten çok daha zor.
 
15 yıldan beri yayın hayatına merhaba diyen Ergani Haber bugün farklı duyguları yaşıyor. Evet… Dile kolay tam 15 yıl geride kaldık.16.yılın içindeyiz. Burada farklı yanılgıya düşmeyelim.15.yıl dönümümüz değildir.Sadece gelişen olaylarla ilgili düşüncelerimizi anlatıyoruz.
 
Bu zorluklar yerel basının geçmişte ve bugünde yaşadığı sıkıntıları aşarken en büyük gücü yine okuyucusundan aldığının bir göstergesidir. Yerel gazetelerin toplumun gözü olduğunu bilmemiz gerekir. Gözü olmayan bir insanın hayata bakışı ne ise yerel gazetesi olmayan bir ilçenin kamu oyunun hayata bakışı odur.Sosyal paylaşım sitemizde bu konuyu bir cümle ile dile getirmiştik.Tabi orada sadece milletvekili aday adaylarına seslenmiştim.burada da tüm etkili ve yetkili kurumlara kişilere sesleniyorum.Yerel gazetelerin yayın hayatlarını idame etmesi için tüm kurum ve kuruluşların duyarlı esnafın bakışıyla ilgilidir.Keza reklam alamayan,ilan alamayan yerel gazetelerin ayakta kalması çok zordur.Yerel gazetelerin kapanması ilçeye fayda değil zarar verir.O yüzden diyorum ki kamu oyunun dürüst bir şekilde bilgilendirilmesini istiyorsanız yerel gazetelere destek vermeniz gerekir.Aday adaylık sürecinde telefonlarımızın çaldıran şahısların ya da bu şahıslara yakın vatandaşların bizden taleplerini bildirirken lütfen yapacakları maddi katkıları da göze alsınlar.Yerel basını desteklemek halka hizmetin ilk adımlarındandır.Hizmet vaadiyle siyasete giriyorsanız önce bu birinci basamak olan basın ayağında kendinizi ispatlayınız.Yoksa hiç kimse kusura bakmasın biz kimsenin borazancısı olmayacağız.Seçimden seçime bizi arayan,seçildikten sonra ya da seçim bittikten sonra bizi unutanları biz de görmeyeceğiz.En azında bunu kendi gazetem adına açık yüreklilikle söylüyorum.Bu da size ağır geliyorsa buyurun gidin Makam Dağında 500 Fidan dikin gelin gazetemize size yer vereyim. Gücümüzü siz değerli okuyucularımızdan alan gazetemizin daha nice 15 yıllar geçirmesiyle hayırlı cumalar diliyorum.
DİĞER YAZILAR
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Madde Bağımlıları Mücadele Derneği’nde silahlı kavga
Madde Bağımlıları Mücadele Derneği’nde silahlı kavga
Bizans ve Romalılara ait tarihi eser yakalandı
Bizans ve Romalılara ait tarihi eser yakalandı