Advert
ilçemizin Trafik sorunu
Esat Taştekin

ilçemizin Trafik sorunu

Bu içerik 6701 kez okundu.
Bir şehrin gelişmişlik düzeyini gösteren unsurların başında trafik gelir. Geniş yollarıyla, işgal edilmemiş kaldırımları ve yeterli park alanlarıyla, trafiği iyi düzenlenmiş bir şehirde yaşamak insana huzur verir. Esnafıyla, memuruyla, işcisiyle, misafiriyle çalışma hayatı da iyi işler. Trafiği iyi işlemeyen yerlerde ise diğer sorunların yanına bir de trafik sorunu eklenir. Yeri gelir trafik sorunu yaşamın bütününü olumsuz etkilemeye başlar. Bir il olma hayalleri de kurduğumuz Ergani'mizde trafik, her geçen gün büyüyerek önümüzde önemli bir dert olarak durmaktadır.
Kaymakamlığın ve bünyesindeki resmi dairelerin, belediyenin ve bankaların merkezde olması nedeniyle hafta içi yoğunluğa sahne olan merkezde zaman zaman trafik kilitlenmektedir. Yine araç yoğunluğuna bağlı olarak park yeri sıkıntısı yaşanmaktadır. Çarşıda çok kısa süreliğine bir işi olan arabasını koymak için şehir içini en az iki üç kez turlamaktadır. 
Peki ne yapılmalı? Biraz da bunu konuşalım. Öncelikle, Ergani'nin trafik sorunu sadece belediyenin çözeceği bir sorun olmaktan çıkmıştır. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve kamu kurumlarının ve sivil toplum örgütlerinin de işin içine girmesi gerekir. 
Ergani'de trafik yoğunluğunun başlıca sebeplerinden birisi; Kaymakamlık binasında bulunan Nüfus ve Milli Eğitim Müdürlükleridir. Herkesin bir şekilde ikametgâh, nüfus kayıt örneği vs. almak için nüfusa işi düşmektedir. ilçe Milli Eğitim Müdürlüğüne de veliler ve öğretmenlerin yanısıra mutlaka hergün bir müdür ya da yardımcısı evrak götürmektedir. Tapu ve diğer resmi kurumlarda benzer durumdadır. Buna belediyeyi, bankaları ve noterleri de ekleyebilirsiniz. Yoğunluğu azaltmanın en basit yolu bu kurumları merkezin dışına çıkarmaktan geçiyor. Eğer geçtiğimiz yıllarda adliye taşınmamış olsaydı bugün trafik sorunu daha da büyük boyutlarda olacaktı. 
Devlete ait birçok arazi var buralara yeni Kaymakamlık binası yapılabilir. Bu konuda yazmaya devam edeceğiz. Bu köşede yer vermek üzere, sizin de görüş ve önerilerinizi beklediğimi belirtmeliyim. Hiç bir şey olmaz demeyin, en azından kayda geçer, üzerimize düşeni yapmış oluruz. Güzel konularla tekrar buluşabilmek dileğiyle sağlıklı, huzurlu ve mutlu kalın, hayırlı cumalar.
DİĞER YAZILAR
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var