Advert
Nerden Nereye
Esat Taştekin

Nerden Nereye

izmir valisi iken Diyarbakır valiliğine atanan sayın Mustafa Cahit KIRAA‡ ç˜ın Salı günü gerçekleştirdiği Ergani ziyareti alışagelmiş ziyaretlerin ötesinde ezber bozucu bir nitelikteydi.

Bu içerik 7306 kez okundu.
Çünkü yaklaşık onbeş yıldan beri ilk defa bir vali BDP’li bir belediye başkanını ziyaret etmesi bir tarihi ziyaret olmuştur. Aslında çok doğal olan ve olması gereken bu ziyaretin önemi ve anlamı büyüktür. Siyasi irade ile birlikte devlet bakışının değiştiği tarihi bir an olmuştur. Beklide vali beyin şahsi kararı ve cesareti ayrı bir etken olmuştur. Şöyle bir geriye baktığımızda onbeş yıl boyunca hiçbir vali ilçemize yaptığı ziyaretler kapsamında BDP’li belediye başkanlarını ziyaret etmemiştir. Bir bakıma halkın iradesi görmezlikten gelinmiştir. 99 yılında belediye başkanlığını kazanan Zülküf EMiRHANOĞLU
Bekir Aral ticaret lisesinde kaymakamlıkça düzenlenen bir etkinlikte(sanırım bir fuar organizasyonuydu) zamanın kaymakamı Ergani kaymakamı Tahir DEMiR’in daveti üzerine davete icap etmiş. Ancak zamanın askeri yetkilileri tarafından kamusal alandan çıkartılmıştır. Hatta olaya tepki gösteren zamanın kaymakamı Tahir DEMiR’in ilçeden adeta sürgün edilmesi ile ilgili en önemli etkeninde bu olay olduğu halka arasında hep söylenegelmiştir. Aslında devletin Tahir DEMiR’e bir özür borcunun olduğunun düşüncesindeyim. işte bu yüzden diyoruz ki nerden nereye. Asıl konumuza dönersek vali beyin bu ilk ziyareti kapsamında belediye başkanına nezaket ziyaretinde bulunması önemli gelişmedir. Vali beyin sürece çok katkı sunacağı inancındayız.
Vali beyin ziyareti sırasında bir gazeteci olarak edindiğim izlenim; vali beyin türübünlere oynamadığı yalaka ve dalkavuklara meydan vermeyeceği sözde değil özde hizmet yapacağı baloncuların balonunu patlatacağı barış sürecinde üstüne düşenin fazlasını yapacağı yönündedir. Diyeceksiniz ki bu izlenimi nasıl edindiniz? Bu ziyaret alışagelmiş vali ziyaretlerinden öte bir ziyaretti arkasına kamu kurum ve amirlerini almamıştı, vatandaşın huzuru bozulmasın diye şehrin trafiğini doğal hale bıraktı , güvenlik tedbirleri olması gereken düzeydeydi. işte bizim izlenimimize yön veren etkenler kısaca bunlardı. Bakışı duruşu hitabeti ayrıca güven vericiydi. En önemlisi yıllar sonra BDP li bir belediye başkanını ziyaret edişi tarihe altın harflerle atılmış bir imzadır. Yalakalar ve kafatasçılar üzülebilir ama ne yapalm.
DİĞER YAZILAR
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var