Advert
Seçim öncesi siyasi kulisler hareketlendi
Esat Taştekin

Seçim öncesi siyasi kulisler hareketlendi

Bu içerik 668 kez okundu.

Yerel Seçim öncesi siyasi kulislerde hareketlilik başladı. Her zamanki gibi görünürde herkes Ergani milliyetçiliğine soyunmuş. Ak Parti ve yeni ismiyle DEM Partisinde (Yeşil Sol-HEDEP) belediye başkan adaylığı için direnç gösterip DEM cephesinde Erganili bir adayın Ak Parti cephesinde de başvurusu bulunanlar arasında birinin seçime aday olarak katılacağı yönünde direnç olduğu kulis bilgileri arasında görülmektedir. Gerçekten ne olacak? Bunu zaman gösterecektir.  DEM’in yerel dinamikleri dirençleri ne kadar devam edecek bakacağız.  
Aynı şekilde Ak Parti belediye başkanlığı için başvuran aday adayların dışında da başvurmadığı halde Ak Parti tarafından aday gösterilen bir aday için nasıl bir tepki koyacakları zamanla belli olacaktır. 
Konuyu biraz daha açarsak bir Ergani Belediye Başkan adayı Bingöllü DEM’in adayı olarak belirlenirse ve Ak Parti’nin de aday adayları içerisinde başvuranlar arasında değil de Genel Merkez tarafından belirlenen biri aday olursa  Ergani milliyetçiliğine soyunanlar partilerine karşı dirençleri devam edip alternatif bir aday etrafında kenetlenecek mi?. Eğer kenetlenebilirse o zaman Ergani’de bugüne kadar hiç görmediğimiz Ergani halklına hizmet edecek, vatandaşların sorunlarını dinleyecek, bütün beklentileri karşılayacak, halkın sözcülüğüne soyunacak bir adaya kavuşulmuş, siyaset ve hizmet olması gereken mecrada gidecek. 
Baştakilere de güzel bir mesaj verilmiş olacaktır.

DİĞER YAZILAR
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı