Advert
Barış güzeldir
Esat Taştekin

Barış güzeldir

Toplumların huzurlu bir şekilde yaşaması için barış vazgeçilmez bir unsurdur.Aileden tutun devletler arası ilişkiye kadar barış olmayan topluluklarda huzurdan bahsedilemez.

Bu içerik 6957 kez okundu.

 

Hal böyle iken halen yeryüzünde savaşa,husumete çanak tutan kişi ve gruplar mevcuttur.
Bunu bölgemize indirgemek istiyorum.ne yazık ki bu gerçeği bilmemize rağmen çevremizde halen devam eden kan davaları bulunmakta zaman zaman yeni kavgalar yaşanmakta bir takım kan davaları barışla sonuçlanmışsada halen devam eden kan davaları ve husumetler devam etmektedir.dün ilçe Kaymakamımız,Jandarma Komutanımız ve Ziraat Odası Başkanımız girişimleri ve bunlara destek veren diğer birçok kanaat önderlerinin çabası ile Ahmetli ve Gülerce köy halkının barışının sağlanarak bir yemekle kutlanması bizleri sevindirmiştir.inşallah bu barış grubuKömürtaş köyünün yiğit ve kardaş ailelerinin aralarında devam eden husumetide sona erdirerek her iki aileyi barış masasına oturtur.Mübarek Ramazana hoş geldin dediğimiz bu Cuma günü sesimize kulak veren hayırsever vatandaşlar olur barışa katkı sunarlar.
Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s.) Vedâ haccında, 9 Zilhicce Cuma günü zevâlden sonra Kasvâ adlı devesi üzerinde, Arafat Vâdisi'nin ortasında 124 bin Müslümanın şahsında bütün insanlığa şöyle hitab etti:………………………………………..
 Ashabım! Dikkat ediniz, cahiliyeden kalma bütün adetler kaldırılmıştır, ayağımın altındadır. Cahiliye devrinde güdülen kan davaları da tamamen kaldırılmıştır. Kaldırdığım ilk kan davası Abdulmuttalib'in torunu Iyas bin Rabia'nın kan davasıdır………………………………..
 
Bu veda hutbesi çoğumuz bilmekte ama çok azımız buradaki mesajı almaktayız.inşallah bu ramazan ayında mesajı daha geniş kitleler anlayıp barışa katkı sunmaya çalışırlar.
Dünkü Ahmetli ve gülerce köyü arasındaki barışı sağlayan Kaymakamımıza,Ziraat odası Başkanımıza,Jandarma Komutanımıza teşekkür eder.Ayrıca yemek organizyonunu yapan Ziraat Odası Başkanı Sayın izzet GÜZEL’e mesleki hayatında başarılar diler.Bu vesile ile bütün Ergani halkının ramazanı şerifini kutluyorum.
DİĞER YAZILAR
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı