Advert
Kesintiler Bıktırdı
Esat Taştekin

Kesintiler Bıktırdı

Bu içerik 6765 kez okundu.
Son zamanlarda hiçbir neden olmamasına rağmen saatler 17:00 civarlarında yaklaşık bir saat süreyle tüm ilçede elektrikler kesilmektedir. Bu saatler çok önemli saatlerdir. Bu saatlerde mesainin bittiği veya bitmek üzere olduğu saatlerdir. Düşünün ilköğretim de ya da okul öncesinde okuyan yaşları üç ile on yaş arası çocuklar. Okulun koridorunda iken ya da merdivenin başında iken bir anda elektrikler kesiliyor ve karanlık bir dünya içinde kalıyorlar. Çocukların o anki psikolojisini düşünün ve ailelerin paniğini unutmayın. Bununla beraber kaloriferli binalarda kazanlar tam ısıtılıp devir daim yapılmaya başlarken bir anda elektrik kesilir.Kazanların devir daimi durar, yakılan yakıt boşa gider. Allah muhafaza böylesi durumlarda telafisi mümkün sonuçlar da doğabilir.
 Milletin memleketinde bombalar yağar elektrik bombanın düştüğü yerde kesilir. Otuz metre ilerisinde elektrik kesilmez.Her gün Gazze de israil bombardımanı altında televizyonda gösterilen görüntülerde elektriğin kesilmediğini görüyorduk. Ama maalesef bizim memlekette birkaç damla yağmur yağdığında ya da hafif bir rüzgar estiğinde elektriklerimiz hemen kesilir. Sorduğunda kesintinin Keban Barajında olduğu söylenir.
Bu memlekettin kaderi olmamalı, yetkilileri bu konuda göreve davet ediyoruz. Kendi paramızla yaktığımız elektriği hak ettiğimiz şekilde kullanmak istiyoruz. Bizim de diğer milletler gibi elektrik hizmetinden faydalanmak hakkımız vardır. Vatandaşlarımızın da bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz. Elektrik kesintilerinde dolayı bozulan elektrikli ve elektronik cihazların bedellini yetkili elektrik dağıtım şirketinde tazminat davası açma hakları bulunmaktadır. Ayrıca ilçenin idaresinde yetkili tüm amirler ile toplumun kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerini bu konuda göreve davet ediyoruz. Çocuklarımızın daha fazla karanlıkta kalmamaları dileğiyle…aydınlık yarınlar istiyoruz…
 
DİĞER YAZILAR
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Çermik'te kaybolan genç için aramalar devam ediyor
Çermik'te kaybolan genç için aramalar devam ediyor
Sigara içmek için çıktığı pencereden düşüp öldü
Sigara içmek için çıktığı pencereden düşüp öldü