Advert
Ne Kaymakamlar Gördük
Esat Taştekin

Ne Kaymakamlar Gördük

Bu içerik 6787 kez okundu.
Bildiğiniz gibi Kaymakamımız Sayın Eşref YONSUZ yaklaşık iki aydan beri ilçemizde görev yapmaktadır. Daha şimdiden kendisi ile ilgili kimi olumlu kimi olumsuz çeşitli yorumlar yapılmaktadır. Biz Ergani haber olarak görüş bildirmenin yorum yapmanın erken olduğu düşüncesindeyiz. Zaman ilerledikçe gelişmeler oldukça kaymakam beyi tanımış olacağız. Kamu oyunda hep yanlış bilinen bir bilgi vardır. Güya giden kaymakamlar gelen kaymakamlara kapalı zarf içerisinde notlar bırakırlar gittiği berberden, ayakkabı boyacısından tutun beğendiği, sevdiği sivil kişi ve devlet memurlarını ismen yazarlarmış. işte bu tamamıyla bir uydurma ve hayal ürünüdür. Bu tür notlar Cumhuriyet’in ilk kurulduğu yıllarda uygulanan yöntemlerdi. Bu gün böyle bir uygulama yoktur. Keza istisnalar hariç kaymakamlar mülkiye eğitimi ve terbiyesini almış devletin temel taşıdırlar.
Şöyle bir geçmişe bakın giden kaymakamların birbirlerinden çok farklı yapıları vardır. Doksanlı yıllarda toplum içine girmeyen kaymakamlar gördük. Yine aynı yıllarda sivil vatandaşın sokaklarda gece saatlerinde gezemediği zamanlarda nöbetçi eczaneleri gecenin geç saatlerinde tek başına ziyaret eden kaymakamlar gördük. Ellinde keleşi güvenlik güçleri ile operasyona katılan kaymakamlar gördük.Valinin resmi yazılı emrine yasaya uygun değildir deyip itiraz eden kaymakamlar gördük. Yağmurluğunu ve çizmesini giyip köylüye tarımın nasıl yapıldığını uygulamalı olarak gösteren kaymakam gördük. Yer zaman mekan cinsiyet ayırımı yapmadan memurlarına küfürler savuran kaymakamlar gördük. Gecesini gündüzüne katıp köy köy,mahalle mahalle dolaşıp fakirleri yerinde tespit edip eliyle yardım eden kaymakamlar gördük. Burada anlatmak istediğimiz her kaymakamın farklı bir özelliği vardır. Kimisi basında gördüğü iki kelimelik habere ya da bir kare fotoğrafı bayram sevinci ile karşılardı. Kimisi de umursamazdı. Kimi kaymakam sürgün oldu,kimi kaymakam mülkiye müfettişi oldu hatta vali oldu. Kimi de kaymakam olarak kaldı.Velhasıl iki kaymakamı aynı görmedik. Hani derler ya her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır. Çok yerinde bir söz. işte bu nedenle Erdinç YILMAZ kaymakamımızda diyalogu iyi ya da kötü hiç kimse Eşref YONSUZ kaymakamla aynı devam edeceğini düşünmesin. Bu demek değildir iyiler kötü,kötüler iyi olacak.Sadece anlatmak istediğimiz bir önceki kaymakamla diyalogun aynısı ya da tersi olacağının garantisi yoktur. Yeni büyükşehir yasasının değişmesi ile yani köy hizmetlerinin belediyelerin hizmetleri kapsamına alınmasıyla ilgili değişikliği unutmamak gerekir. 
Artık kaymakamlardan yol ve su problemlerin çözülmesini kimse bekleyemez. Vakıf yardımlarının adil dağıtımı,eğitimin kalitesinin artırılması, güvenlik tedbirlerinin sağlanması ve iş-kur kapsamında istihdam edilecek kişilerin alımı ile ilgili azami hakkaniyetin uygulanması beklenebilir ve beklenmeli.
Unutulmamalıdır ki hizmet noktasında kaymakmların  güçlü siyasetcilere ihtiyaçları bulunmaktadır. Siyasetciler pasif durumdaysa kaymakamların tek başına yapacakları fazla birşey yoktur. 
Ergani haber olarak Eşref YONSUZ kaymakamın beklentilerin ötesinde bir hizmet sunacağına inanıyor ve temenni ediyoruz.
DİĞER YAZILAR
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var