Advert
MiLLi EĞiTiM MAœDAœRAœ GA–Z DOLDURUYOR
Esat Taştekin

MiLLi EĞiTiM MAœDAœRAœ GA–Z DOLDURUYOR

ilçe Mili Eğitim Müdürlüğünde üç beş ay yaşanan çalkantılar nihayet yöremizin bağrından koparak gelen Ahmet ATABEY ç˜in atamasıyla giderilmiş oldu.

Bu içerik 6953 kez okundu.

 

Bir kaç kez bu köşeden konuya değinmiştik.Bilindiği gibi eğitim en önemli sorunlardandır.Liyakatsiz kişilere eğitim  camiası teslim edilemez.Aksi taktirde gençlerimiz ve çocuklarımızın geleceği risk altında olacaktır.Göreve geldiği günden beri gazetecilik kimliğime Ahmet ATABEY Hocanın uzaktan izleyip araştırdım.Bu araştırmalar sonucu oturmuş bir kişiliğe sahip, kiminle nasıl konuşacağını bilen mahiyetindekilerini denetleyebilen analiz yapabilen,hak ve hukuka bağlı çalışan bir kişilik olduğunu öğrendim. Mili Eğitim Camiamız böyle bir kişi tarafından yürütülmesi,sağ duyulu vatandaşlar tarafından sevinçle karşılandı.Kendi özel çıkarları ve hesapları peşinde koşan toplum yararını gözetmeyen üç beş kişinin rahatsız olması da doğaldır.Önemli olan akil insanlar başta olmak üzere toplum çıkarını düşünen halk tarafından sevilen kişilerin beğenisini kazanmaktır.Zaten hiçbir lider ,yönetici ,müdür toplumun tamamının beğenisini kazanamaz.Kazanması da mümkün değildir.ilçe Mili Eğitim Müdürümüz Ahmet Hocayı bu bağlamda ele aldığımızda oturaklı kişiliği ile göz doldurduğu Behçet Hoca gibi Ziya Hoca gibi başarılı müdürlerimizi aratmayacağı kanaatindeyim.Hani bir laf vardır “ilk izlenim çok önemlidir diye”.Ahmet Hoca hakkındaki bu izlenimlerimiz sonuna kadar olumlu gideceği inancındayım.
 
Burdada bir konuyu peşinen açıklamakta fayda görüyorum. Gündemi yakından takip edenlerin bildiği gibi milli eğitim müfredatında köklü değişiklikler yapıldı bu değişikliklerin önemli bir ayağı 4+4+4 sistemidir.
4+4+4 sisteminin uygulaması ile ilgili eğitimde ve buna bağlı taşıma uygulamasında doğabilecek sorunlar ilçemize özel olmayacak ülke genelinde olacaktır.Bunu da anti parantez olarak vurgulama gereğini duymaktayız.Temennimiz odur ki bu aksaklıklar minimum düzeyde kalacaktır.Bazı konular vardır ki kurum müdürlerinin üstlenebileceği ve üstesinden gelebileceği konular değildir.Bu konuları sivil toplum örgütleri ilçenin diğer idarecileri,vali ve kaymakamlarının da destek vermeleri gerekir. ilerde doğabilecek bazı sorunların müsebbibini Ahmet Atabey hocayı gösterme eğiliminde olacak kişi ve gruplar olabilir ancak bunların beklentileride boşa çıkacağı kuşkusuzdur.
Yine edindiğimiz bilgilere göre ve yakın çevresinde duyduğumuz kadarı ile Ahmet ATABEY Hocamız ihale konusunda da hassas bir duruşunun olduğu, adam kayırma ve kamu malını peşkeş çektirme eğiliminin bulunmadığı ilçe halkını iyi tanıdığı kime ne mesafede duracağını çok iyi bilmektedir.Kaymakam Bey’inde kendisini destekleyeceğine inanıyorum.
DİĞER YAZILAR
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Madde Bağımlıları Mücadele Derneği’nde silahlı kavga
Madde Bağımlıları Mücadele Derneği’nde silahlı kavga
Bizans ve Romalılara ait tarihi eser yakalandı
Bizans ve Romalılara ait tarihi eser yakalandı