Advert
GALiBç™i ANLAMAK
Esat Taştekin

GALiBç™i ANLAMAK

Galip Ensarioğluç™nu sadece böyle tanımak onu tanıdığımız anlamına gelmez.

Bu içerik 14196 kez okundu.

 

Galip ensarioğlu kimdir; 1 Ekim 1966 tarihinde Diyarbakır’da doğdu. ilk ve orta öğrenimini Diyarbakır’da tamamladı. Liseyi Yalova’da bitirdi. Dicle Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu işletme Bölümü’nden mezun oldu. 1993-2009 yılları arasında Doğru Yol Partisi Diyarbakır il Başkanı yaptı. 1986 yılından beri inşaat ve taahhüt işleriyle uğraşıyor. DiSiAD, GÜNSiAD ve DOGÜNSiFED yönetim kurulu üyesi. Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı ve TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Başkanlığı görevlerini yürüttü. Evli ve dört çocuk babası Devlet Eski Bakanı Salim Ensarioğlu’nun yeğenidir.
 
Galip Ensarioğlu’nu sadece böyle tanımak onu tanıdığımız anlamına gelmez. Galip ensarioğlu Diyarbakır’ımızın en geniş ve en asil aşiretinin vakur ve mütevazi bir ferdidir. 60 ihtilaline karşı durmuş 55 lerden rahmetli Abdurrezak Ensarioğlu’nun torunudur. Ensarioğlu ailesi tarih boyunca sürekli hakkın hukukun yanında olmuş zülme ve zalime karşı durmuştur. Demokrat partinin temel taşlarından olmuştur.
Başta biz Erganililer ve diğer yakın çevreleri galip beyi bir türlü anlayamıyoruz. Çünkü onu geçmişteki diğer siyasetçilerle karıştırıyoruz. Onun devlet memurlarının terfi, tayin ve sürgünleri ile uğraşmasını istiyoruz oysa o ülkemizin kanayan yarası olan kürt sorunu ile ilgileniyor. Kanaldan kanala programdan programa koşup televizyonlarda çözüm adına partisinin düşüncelerini anlatırken biz ondan neler ,neler bekliyoruz. Geçen gün bayramlaşmak için ilçemize gelip Ak partinin kurulduğu günden beri 2011 yılı sonunu kadar ilçemiz teşkilat başkanlığını yapan Ali Aslan’a nezaket ziyaretinde bulunmasını kucaklayıcı ve bütünleştirici özelliği ile özdeştiremeyip yadırgayanlar olmuştur. Gayet olağan ve gayet makul olan bu ziyareti içlerine sindiremeyenler siyasi başarı elde edemezler. 
Dedik ya Galip beyi anlamak kolay değildir. Bazı insanlar vardır geldikleri yada atandıkları makamlar onlara şeref verir, etiket verir, isim verir ama bazı kişilerde vardır bulundukları yada atandıkları makamları şereflendirir ve yüceltirler. Bana göre Galip beyi anlamak için bu cümle yeterlidir. Millet olarak diyorum ve altını çiziyorum galip bey yada başka bir siyasetçiden şahsi çıkar ve menfaat bekledikçe beklentilerimiz boşa çıkar. Siyasetçilerimizin başarılarına gölge düşürürüz.
Hele Galip Ensarioğlu gibi bir siyasetçi her ile kısmet olmaz galip beyi anlamaya çalışmalıyız, Galip bey bir felsefede olsa onu anlamalıyız.
DİĞER YAZILAR
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Madde Bağımlıları Mücadele Derneği’nde silahlı kavga
Madde Bağımlıları Mücadele Derneği’nde silahlı kavga
Bizans ve Romalılara ait tarihi eser yakalandı
Bizans ve Romalılara ait tarihi eser yakalandı