Advert
Denklem çözülüyor
Esat Taştekin

Denklem çözülüyor

Bu içerik 6252 kez okundu.
10 Ağustos ta Cumhurbaşkanlığı seçimi yapılacak. Bu seçimin sonucu Türkiye de çok şeyi değiştirecektir. Türkiy’nin uluslar arası konumuna da yeni bir ivme kazandıracaktır. 30 mart mahalli seçimlerinde hangi adayın seçime pozitif katkı hangi adayın negatif katkı sunduğunun reel bir analizi olur. Malum ilçemizde yapılan mahalli seçimlerde çıkan sonuçtan sonra bir grup Ak partililer Abbas Hüseyinoğlu’nun yerine daha iyi bir adayın gösterilmesi halinde seçimi kazanacaklarını söylüyorlardı. Abbas Hüseyinoğlu cephesinde ise Abbas Hüseyinoğlu dışında hiçbir adayın bu kadar oy alamayacağını parti içindeki bazı kesimleri ağır şekilde suçlayarak bu kesimlerin  partiye ihanet ettiklerinden dolayı seçimi kaybettiklerini söylüyordu. Velhasıl iki bilinmeyenli bir denklem gibiydi. Hüseyinoğlu’mu seçimi kaybetti – Hüseyinoğlu oymu arttırdı tartışması sürüp gitti. Halen de devam ediyor. işte Cumhurbaşkanlığı seçimleri bu denklemi çözecektir bu tartışmayı bitirecektir. 
Seçimlere çok az kala bazı kesimler farklı kulvarlarda koşacaktır. Bu seçimin sonucunu etkilemeyecektir. Çünkü bu seçimde kimsenin çalacağı fazla enstürmanı olmayacaktır. Her seçimden sonra çeşitli fikirler ortaya atılıp seçimi kaybeden açısından şöyle şöyle yanlışlar yapıldı , Şu yapılmasaydı , bu yapılmasaydı , bilmem kim darıltılmasaydı da seçimi kazanılacaktı deniliyordu. Kazanan açısında ise herkes kendisine pay çıkarıp seçimin galibi kendisinin belirlediğini sık sık duymuşuzdur. işte bu seçimde bu tür dedikodular bu tür yorumlar minumum seviyede olacaktır. Çok kişi tarafından seçimin sonucu belliydi, tahmin etmiştim gibi, düşük tonajlı dedikodular olacaktır. 
Temennimiz sonucu belli olan seçimin ikinci tura kalmadan birinci turda sonuçlanmasıdır. Keza ikinci turda gereksiz yere emek sarfedilecek ve devletin parası harcanacaktır. 
Not: önceki iki sayımızda iftar çadırı kurulması yönünde yazı yazmıştık. Yerel bir gazetenin geçen haftaki sayısında genel yayın yönetmeni tarafından çadırın gerekmediği konulu bir yazı yazmıştır. Kendisiyle telefondaki görüşmemde tuttuğu oruça yemin ederek yazımıza bir cevap niteliğinde olmadığını söylemesi üzerine bizde yeminine inanıp karşı yazı yazıp polemiğe girmedik.
Hayırlı Cumalar...
DİĞER YAZILAR
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Sigara içmek için çıktığı pencereden düşüp öldü
Sigara içmek için çıktığı pencereden düşüp öldü
Turistik Diyarbakır Ekspresi Ankara'ya uğurlandı
Turistik Diyarbakır Ekspresi Ankara'ya uğurlandı