Advert
BU A‡OCUKLAR BiZiM
Esat Taştekin

BU A‡OCUKLAR BiZiM

Bilmem sabahın şafağında yada gün batımından sonra şehri dolaştınız mı?

Bu içerik 6954 kez okundu.

 

Dolaştıysanız o minnacık çocukların çöp kutularında plastik,karton demir gibi malzemeler topladıklarını dikkatinizi çekti mi?Küçücük bedenlerinin ağırlığından daha fazla ağırlığı sırtına alıp sokaklarda dolaştığını gördünüz mü?Bunlara ister sokak çocuğu deyin ister sokakta çalıştırılan çocuklar deyin.Bunlar bizim çocuklarımız,bunlar bizim evlatlarımız.Bunlar ya analıklarının dırdırı yada babalıklarının talimatı veya yoksulluk ve çaresizlikten kaynaklanan anne ve babalarının isteği ile sokakta çöp toplarlar.Diğer çocuklar ceplerine harçlıklarını doldurup okullarına giderken yada anne veya babalarının eşliğinde çocuk parklarına da eğlenirken.Bu sokak çocukların uykunun en güzel olduğu zamanda evlerinin geçimine katkı sağlamak için sokakta çalışırlar.Bunlar Atatürk’ün 23 Nisanı hediye ettiği çocuklar.Bunlar’’ çocuk sevgiyle büyür’’dediğimiz çocuklar. Peki biz bu çocuklara ne yapabiliriz? Aslında yapacağımız şey çok basit.Hani! diyorum bunları izlemek için Kaymakamlıkça gönüllü bir komite kurulsun sayıları tespit edilsin. Bunların evleri ziyaret edilsin ailelerinin geçimi için sağladığı katkıları tespit edilsin.Ve bu çocuklar toplanıp meslek edinme kurslarına tabi tutulsun,ailelerine sağladıkları katkı kadar Sosyal ve yardımlaşma Vakfından yardım edilsin.Kim bilir belki bunlardan Ahmet Kayalar,Uğur Işılaklar,Şivan Perverler,Sezen Aksular,Abidin Dinolar,Nazım Hikmetler,Necip Fazıllar,Adnan Menderesler,Turgut Özallar gibi…değerli insanlar çıkar. Bu çalışma ilk etapta Eğitim Gönülleri Vakfı bünyesinde gerçekleştirilebilir. Çocukların sayıları çoğalması halinde Çocuk ve Gençlik Merkezi(ÇOGEM) kurularak faaliyetler kapsamlı şekilde sürdürülebilir.Bakın Naim Yalnız şiirinde ne demiş sokak çocukları ile ilgili şiirinde;
 
Küçük yaştan; evsiz,barksız büyüdük,
 Sokak çocukları olduk,ne yazık; 
Yaz-kış,açıklarda yattık,uyuduk 
Sokak çocukları olduk,ne yazık. 
Kimimiz,analık elinden kaçtık, Kimimiz,babalık dilinden göçtük; 
Kimimiz,aldanıp,gurbeti seçtik 
Sokak çocukları olduk,ne yazık. 
Ya kaza,felaket,tüketti bizi, Ya ayrılık,ölüm,yok etti bizi; Küçükken kaybettik ailemizi Sokak çocukları olduk,ne yazık.
 
Bu arada geçen ki sayımızda dün bir rüya gördüm başlıklı yazıda engelli çocukların okullara taşınması ile ilgili düşüncemizi Kaymakam Bey uygun görüp bu düşüncemizi projeleştirip gerçekleştireceğine dair bize telefonla müjde verdi.
DİĞER YAZILAR
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı