Advert
Park Sorunu
Esat Taştekin

Park Sorunu

Bu içerik 6397 kez okundu.
Şehrin içerisinde ki yeni araç park düzenlemesi güzel bir gelişmedir. Ancak bu güzel gelişmenin beraberinde bazı sıkıntılarda getirmektedir. Bilindiği gibi ilçemizde binlerce motorlu araç bulunmaktadır. Sonuçta bu araçların bir yerde park edilmesi gerekmektedir. Park alanlarının da ilçemizde yeterince bulunmadığından yeni park alanlarının açılması gerekir. Burada en büyük görev ilçe Belediyemize düşmektedir. Şehir merkezine fazla uzak olmayan eski yapıların istimlakı yapılarak birkaç kattan oluşan park alanları yapılabilir yada sebze pazarı boşaltılacaksa sebze pazarından bir şekilde faydalanılabilir. Aynı zamanda eski buğday pazarı esnafı ile anlaşıp orasında değerlendirilebilir.  Aksi taktirde ileriki zamanlarda şehir içi tamamıyla tıkanır. Çünkü gün geçtikçe nüfusumuz artmakta ve motorlu taşıt sayısı artmaktadır. Aynı zamanda kazalarda artacaktır.
     işte tüm gelişmeleri hesaba katarak ve olası kazaları da engellemek için ilçe merkezindeki trafik sorununu geçici çözümler değil kalıcı çözümler bulmaktır. Ana cadde de ki araç parkının ücrete bağlanması park eden araç sayısını azaltmışsa da bunlar geçici çözümlerdir. Kalıcı çözümler için uygun yerlerde geniş kapasiteli araç parklarının yapılması gerekir. Yapılacak bu otoparkların şehrin trafiğini rahatlatacağı gibi belediye bütçesine de katkı saylayacağı muhakkakadır.
    Dip not olarak belediye başkanlığını hastane önünde ki trafik karmaşıklığını da çözüme kavuşturması gerekir. Çünkü Ergani Devlet Hastanesinin önünde şimdiden uygunsuz araç park edilmekte koca kaldırımı az görüp küçük yola esnaf tarafından göz konulmuştur. Bu alışkanlıklar daha fazla yaygınlaşmadan gerekli tedbirler alınmalı. Hastanenin önünde gerekli düzenlemeler yapılmalı.
 
DİĞER YAZILAR
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı