Advert
Genel Sekretere Açık Mektup
Esat Taştekin

Genel Sekretere Açık Mektup

Bu içerik 6664 kez okundu.
Ergani Devlet hastanesi konumu itibari ile bölge hastanesi konumundadır. Medeniyetin beşiği Mezopotamya ise Mezopotamya’nın merkezi Ergani’dir. Bugünki bilimsel verilere göre yerleşik hayata geçilen ilk yer Erganidir. 
işte bu güzelim Ergani ilçesi  her yönü ile hizmete mahrum bırakılmıştır. Mevcut siyasilerden artık bir beklentimiz kalmamıştır. Defalarca ve bugün olduğu gibi Ergani Devlet hastanesinin sağlık sorununu manşete taşıdık ama kimsenin umrunda olmadı. Siyasilerin bu duruma ilgisiz kalmaları bizi yıldırmayacak gazete olarak yazmaya devam edeceğiz. Bu nedenle bu açık mektubumuzu Diyarbakır kamu hastaneleri birliği genel sekreterliği sayın Ali Güneş'e yazıyoruz. 
Sayın hocam bir yıldan daha uzun bir süreden beri ilçemizde pisikyatri doktoru neden yok ? geçici görevlendirme ile de   olsa  bir pisikyatri uzmanını görevlendirmeyi düşünüyormusunuz ? Nöroloji uzmanımız haftada iki gün Ergani devlet hastanesinde çalışıp diğer günlerde Diyarbakır Eğitim Araştırma Hastanesinde çalışmaktadır. Doktorumuzu bize göndermeyi düşünüyormusunuz ? kadın doğum doktorlarımız bir ara fazladır diye Diyarbakır’a çektiniz, akabinde kadrolarını Diyarbakır’a aldınız. Şimdi bizde ise kadın doğum uzmanı kalmadı.  ihtiyaç kadar kadın doğum uzmanı gönderecekmisiniz ? Uzun zamandan beri 4924 sayılı  yasa kapsamında (çakılı kadro) ilçemizde görev yapan doktorların kadrolarını kaldırdınız bunların tamamı tayin istemiştir. Yerlerine atama yapmayı düşünüyormusunuz ? Çocuk ve dahiliye uzmanlarımız yeterli sayıda değil ihtiyaçları giderecekmisiniz ?  diyaliz ünitesi yetersiz, yoğun bakım ünitesi kapasite olarak yetersiz, Bunları geliştirmeyi düşünüyormusunuz ? Yoksa sizde topu bakanlığa atıp inşallah maşallah deyip siyasiler gibi bizleri oyalıyacakmısınız. ? şunu unutmayın bu halk koyun değil, bu halk sağlık hizmetini hak etmiştir. Eğer bu sorunlar giderilmese yarın Ergani halkı organize olup demokratik haklarından biri olan protesto hakkını kullanıp protestolara başlarsa bundan sizde sorumlu olacaksınız. Siyasiler gelip geçicidir. Ama Devlet ve brokrasi kalıcıdır. işte bu yüzden sağlık CEO su olarak sizi görüyoruz ve muhatabımız sizsiniz en kısa sürede aksıyan bu sağlık hizmetini gidereceginiz inancı ile hayırlı cumalar dileriz….
DİĞER YAZILAR
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı