Advert
Halkın iradesine saygı gösterelimç¦
Esat Taştekin

Halkın iradesine saygı gösterelimç¦

Diktatörlükle yönetilen ülkelere baktığımızda bu diktatörlerin sonunun hüsranla bittiğini canlı olarak görmekteyiz.

Bu içerik 7140 kez okundu.

 

Mısır’ın son firavunu Hüsnü Mübarek’in demir kafesler içerisinde mahkeme önüne çıktığı,Irak diktatörü Saddam’ın idam sehpasındaki hali. Dünyaya kafa tutan Libya lideri Kaddafi’nin ölüm manzarası. Hafızalarımızda ki tazeliğini korumaktadır. Çünkü bu liderler halkın iradesine saygı göstermeyip,kendi menfaatleri ve çıkarları doğrultusunda ülkelerini yönetip kendi elleri ile kendi sonlarını hazırladılar. Ama halkın iradesine saygı gösteren ileri demokratik hiçbir ülkede böylesi manzaralar göremeyiz.
 
ileri demokrasi ülkesi olmaya aday olan ülkemizde halkın iradesine zaman zaman saygı göstermekle beraber bazen de halkın iradesine saygı gösterilmemektedir. Mesela konuyu ilçemize indirgemek istersek. 120 bini Ergani ve merkez köylerinde oturan ve bir o kadarı da Diyarbakır merkezde oturan 250 bin nüfusun iradesine pek saygı gösterilmemektedir. 90 yıllık Cumhuriyet tarihimizde Ergani olarak parlamentoya Osman Aslan, Muhsin Koçyiğit ve Nafiz Yıldırım dışında parlamenter göndermemişiz. Bu halkın iradesine saygısızlığın açık bir göstergesidir. Sürekli parlamenterler halka rağmen dikte edilmiştir. Hiç tanımadığımız, bilmediğimiz adaylar liste başlarında gösterilmiş ve biz de koyun koyun onlara oylar vermişiz. Sonra da ahlar çekmişiz. Bir sonra ki seçimde aklımız başa gelmemiş kısır bir döngü gibi 90 yıl böyle geçmiş.
 
Şimdi gelelim asıl konuya 2014 yıllı mahalli seçimleri için AKP Genel Merkezi tarafından yaptırılan bir anket sonuçları ile ilgili çeşitli spekülasyonlar ilçede yayılmıştır. Halk arasında dolaşan söylentilere göre ankete ön sıralarda yer alan bazı isimlerin partinin bazı yöneticilerinin rahatsız ettiği anket sonuçlarının olduğundan farklı göstererek halkın iradesini hiçe sayarak halk tarafından istenmeyen kişilerin ankette öne çıkartılmaya istenmektedir. Ama bunların gücü buna yetmeyecektir. Ergani olarak kendi halkımızın iradesine saygı göstermesek, sahip çıkmazsak daha bir 90 yıl daha parlamentoya üye gönderemeyiz.
 
Eğer idealar doğruysa (biz bunu araştıracağız), yukarda sayılan diktatörler gibi değil ama demokrasiye uygun bir şekilde halk bu sorunları siyaset sahnesinde bir daha dönmemek üzere geldikleri yere geri gönderirler.
 
Onun için diyoruz.Halkın iradesine saygı gösterin halktan gerçeği saklamayın bu sizin için daha hayırlı olacaktır.
 Hayırlı Cumalar…
DİĞER YAZILAR
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı