Advert
Kürtler ve ISID!
Naci SAPAN

Kürtler ve ISID!

Bu içerik 6388 kez okundu.
Kürtlerle ISID arasindaki meselenin ‘kan davasi’ boyutunda oldugu gerçegi net bir sekilde görülmekle birlikte tartisiliyor da. Zaten ortada normal, kuralli bir savas, kuralli bir muhatap da söz konusu degil. 
Sengal’deki görüntüler ve sonrasindaki mezalimi de gördükten sonra hiç sevmedigim halde ‘Kan davasi’ gibi bir terimi en dogal ve olmasi gerektigi ölçülerde kayitsiz sartsiz kullaniyorum artik. Kaçirildiktan bir süre sonra bu katiller sürüsünün elinden kurtularak yasadiklarini bir gazeteye anlatan 17 yasindaki Ezidi kizin anlatimindaki dram, sanirim kan davasi açisindan Kürtler için yeterli gerekçedir. 
Tabii bu katiller sürüsünün sabikasi Irak’la, Güney Kürtleri ve Sengalle sinirli degil. Suriye’de, Rojava’da yaptiklarinin da taniklariyiz. Yaptiklariyla, uyguladiklari stratejiyle hedeflerinin Kürtler oldugu netlesen bu katiller sürüsünün Ortadogu cografyasindan silinip atilmasi artik Kürtlerin boynunun borcudur. 
Bu konuda yapilan açiklamalardan anladigimiz ve çikardigimiz sonuçta böyle bir duruma hitap ediyor. Gerek Mesut Barzani’nin gerekse PKK, HPG ve YPG güçlerinin açiklamalari ve savas alaninda gösterdikleri performansta Kürtlerin Ortadogu’daki tek düsmaninin ISID denen katiller sürüsü oldugu gerçegini bize gösteriyor. 
Özelde Kürtlerin düsmanligini kazanan çok genel manada ise insanlik düsmani bu katillerin var olma nedenlerini ortadan kaldirmak üzere dünyanin Kürtlerin yaninda yer almasi da artik kaçinilmaz bir durumdur. Kürtler o cografyada olmasa, bu direnisi göstermese Ortadogu’nun dengesi alt üst olabilirdi ki, hala böyle bir tehlikenin söz konusu oldugu gerçegini Dünyanin ve komsu ülkelerin gözden kaçirmamasi gerekiyor. Kürtlerin kendilerini korumak adina gösterdikleri direnis, ayni zamanda insanlik adina bir direnis olarak tarih sayfalarinda yerini almali/alacaktir da.
Kürtler insanlik adina üzerlerine düseni bedeller ödeyerek gerçeklestirdiyse, gerek komsu ülkeler gerekse uluslar arasi kamuoyu ve devletler de insanlik adina Kürtlere verecekleri destekle sorumluluklarini yerine getirmek zorunda ve durumundalar. 
Bundan sonraki asamada Kürtlere düsen ve yapilmasi gerekenler ise kendi aralarindaki sikintilari sona erdirmek olacaktir. Ortaklasma, birliktelik ve ulusal kongrede uzlasmak gibi ciddi bir tablonun varligi karsisinda Kürt silahli ve siyasi güçlerinin baska bir yol deneme sansi yoktur.
DİĞER YAZILAR
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var