Advert
A‡özüm süreci ve sabır taşı!
Naci SAPAN

A‡özüm süreci ve sabır taşı!

Bu içerik 5813 kez okundu.
Abdullah Öcalan uzun süre sonra avukatı aracılığıyla Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi son derece önemli, dikkate alınması gereken bir mesaj yolladı, ‘Sabır taşı çatlamıştır, dilerim ki bir hafta içinde müzakere süreci başlar’ dedi.
Mesaj, hükümete ve kamuoyuna. 
Diyalog ve müzakere sürecine henüz geçilmemiş olduğu yönündeki bu aktarımı nasıl okumamız gerekiyor? 
Farklı şekillerde okumak mümkün.
Hafta sonu Cumhurbaşkanlığı seçimi var ve şimdiye kadar bir süreç başlamadıysa bir haftalık süre içinde Öcalan’ın dileğinin gerçekleşme ihtimali hiç yok. 
 
Kürtlerin haklarından kaynaklı sorunların çözümü ve ülkenin demokratikleştirilmesi yönünde atılmış/atılacak adımların arka arkaya yapılan seçimlerde malzeme olarak kullanılmaması gerektiğine sık vurgu yapılmasına rağmen, AK Parti yerel seçimlerde de, şu an yürütülmekte olan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de bu konuyu sürekli malzeme yaptı. iktidarını sürekli kılmak uğruna, Kürt oylarını garanti etmek adına ‘Biz gidersek süreç bozulur’ imajını sürekli diri tutan AK Parti, bence son durağa geldi ve Abdullah Öcalan’ın dudakları arasına sıkıştı. 
 
Öcalan’da müzakere sürecinin seçim malzemesi olarak kullanılmasından dolayı rahatsızlığını dile getirmiş. Rahatsızlığını seçime az bir süre kala çok net bir şekilde ifade etmesi, avukatı aracılığıyla bunu deklere etmesi son derece önemli. 
 
Bu mesaj aslında PKK, BDP ve HDP tabanına. Birinci, ikinci tur hesabı yapılmadan verilmiş net bir mesaj. Sürecin devamı ile ilgili hiçbir şeyin yapılmadığını birinci ağızdan alıyoruz. Bu açıklamayı, sürecin devam etmesi ve kesintiye uğramaması için AK Partiye kerhen giden oylara fren yaptıracak ‘Son dakika golü’ olarak ta algılamak mümkün. Abdullah Öcalan, süreç ile ilgili diyalog ve müzakerelerin seçimlerden sonra devam etmeyeceği yönünde bir kanaate varmış olacak ki, seçime yakın bir zamanda böyle bir mesaj veriyor. Seçimlere ve oya endeksli bir çözüm süreci anlayışının var olduğu kamuoyu nezdinde bilinen bir gerçekti. Görüşmelerin birinci derecedeki muhatabı olan Abdullah Öcalan da, bu açıklaması ile aynı kaygıyı dile getiriyor. 
 
Kanaatim; Hafta sonuna kadar herhangi bir gelişme, görüşme olmadığı takdirde, Kürtlerin AK Parti’ye oy vermemesi yönünde net ve sarsıcı bir açıklama daha gelebilir Abdullah Öcalan’dan. ‘Artık sabır taşı çatlamıştır’ sözü böyle bir sonuca işaret ediyor.
 
DİĞER YAZILAR
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var