Advert
Demokrasi güçleri ortaklaşmalı!
Naci SAPAN

Demokrasi güçleri ortaklaşmalı!

Bu içerik 5966 kez okundu.
Hepimize ait Devleti parti Devletine dönüştürme organizasyonuna tiyatro oyunu seyreder gibi baktık yâda seyrine daldık!
Birinci perde, ikinci perde, üçüncü perde, dördüncü perde derken, oyun hala devam ediyor ve biz seyreder vaziyetteyiz!
Çoklu senaryolu bir oyun. 
Ve biz hala seyrediyoruz.
Hala neden seyretme vaziyetindeyiz?
Şimdiye kadar perdelerdeki kötü oyun senaryolarına çok net ve direk müdahalelerimiz yeterli ve dirençli olmadığı içindir oyun devam ediyor ve biz hala seyir halindeyiz! 
Faşist diktatörlükleri tanımlayan, sıradaki son şahsa ulaşıncaya kadar farkında olamama durumu, enseye dayanınca etrafa bakıldığında koruyacak hiç kimsenin kalmadığının farkına ancak o an varılma halleri. 
iş işten geçti mi?
Asla
Umudu da enseyi de karartmamak gerek.
Belediyelere el konuldu, belediye başkanları, milletvekilleri tutuklandı, haksız hukuksuz kayyum atamaları yapıldı. Tepkiler oldu, ancak yeterli ve engelleyici olmadı. Cumhuriyet Halk Partisine yapılan eleştirilerde bu yönde. 
Kendileri dışında herkesi bir terör örgütüyle ilişkilendirerek tiyatro oyunundaki perde sayısını artırma girişimini sürdüren iktidarın yol yürüyüşünü geniş kitlelerle engellemek mümkün. 
Her şeye rağmen! 
Ataşehir’de olduğu gibi. 
&
Diyarbakır’dan başlayan operasyonların başka illerin Belediyelerine, Milletvekillerine uzanma ihtimalinin bugün gerçekleşmiş olması gerçeğinin geriye dönük hesaplaşmaları da beraberinde getiriyor olması demokrasi güçlerine bir fayda sağlamıyor. Eleştiri-öz eleştiri mekanizmaları saklı dursun. /göz ardı edilsin demiyorum/ Bundan sonra yapılacakların demokrasi güçlerinin ortaklaşması ile mümkün olabileceğini görmek ve ona göre mevzi almak gerekiyor diye düşünüyorum. 
&
iç-dış politikaları birbirine karıştırarak ülkeyi dış tehlikelere açık hale getirme organizasyonunun gölgesinde korku bariyerlerini önümüze koyan, kendileri olmadan asla bu tehlikelerden kurtulamayacağımız algısını hâkim kılmaya çalışan bir iktidar anlayışı var. Bu anlayış kısa vadede kendini kurtarma gayretidir. Bu anlayış, uzun vadede hepimizi, tüm ülkeyi geri dönülmez sıkıntıların içine sürükler. 
işte bu nedenle; demokrasi güçlerinin birliktelik ve ortaklaşma gayretleri bir an önce harekete geçirilmeli, demokratik mevziler ortaklaştırılmalıdır. 
DİĞER YAZILAR
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Madde Bağımlıları Mücadele Derneği’nde silahlı kavga
Madde Bağımlıları Mücadele Derneği’nde silahlı kavga
Bizans ve Romalılara ait tarihi eser yakalandı
Bizans ve Romalılara ait tarihi eser yakalandı