Advert
A–nümüzdeki yüzyıl ve Kürt damgası
Naci SAPAN

A–nümüzdeki yüzyıl ve Kürt damgası

Bu içerik 5832 kez okundu.
Geride bıraktığımız yüzyıl Kürtlerin kâbusu bir yüzyıldı. 
Yaşadıkları zulüm, baskı, katliamlar bir yana, varlıklarının inkârı gibi insani olmayan bir ‘gerçek’le koyun koyuna yattılar. 
Rüyalarını bu insani olmayan ‘Gerçek’ süsledi. 
Rüya olmayan bir gerçek vardı, inkâr edilse de Kürtlerin var olduğu gerçeği. 
Yüz yıllık bir sabır taşını değil, geçilmez, aşılmaz dağları çatlatır, patlatırdı. 
Onlar bu sabrı gösterdi özgür bir Kürdistan için. 
 
Çatlıyor artık sabrın dört ayrı duvarda örülü taşları. 
Taşlarda isyanda Kürtler adına sakladıkları gizi dışa vurarak, kafalara vurarak, var olan bir halkın hakkını sunuyor önümüzdeki yeni yüzyıla. Ortadoğu’nun ceberut yönetimlerine Batı dünyasının sunduğu mutlu yüzyılın sonuna yaklaşıyoruz gelecek yüzyılın önünü açarak. 
 
Sonunda tarihte isyan etti Kürtlere acımasızca davrandığı geride bıraktığı yıllara. Dört ayrı coğrafyada ‘özür diliyor’ tarih Kürtlerden. Bundan sonrası ise, yani önümüzdeki yeni yüzyıl artık Kürtlerin vereceği kararda/kararlarda ifadesini bulacak. 
 
islam adına yapılan, toplu katliamlarda ifadesini bulan mezhep kavgalarının Ortadoğu’yu cehenneme çevirdiği sıkıntılı bir dönemde yeni yüzyılın kapıları Kürtler için aralanırken bu kapıyı sonuna kadar açmak ve açık tutmak için bugünden daha uygun bir zemin şimdiye kadar hiç olmadı. Ortadoğu halkları, Federal Kürdistan Bölgesini güvenli yaşam alanı olduğu kadar, yönetim biçimi olarak da yakından tanıdı ve benimsedi. Böyle bir anlayışın varlığı Kürtlerin bölgede sorun yaratan değil, sorun çözen bir halk olduğu gerçeğini de uluslar arası kamuoyunun dikkatlerine sundu. 
islam adına kafa kesen, toplu katliamlar gerçekleştiren, insanların kalplerini vücutlarından söken acımasız zihniyetin Ortadoğu’daki tek panzehiri Kürtlerdir artık. Dünya da bunu artık çok net idrak ediyor. 
Bundan sonrası ise, artık Kürtlerin işi. 
Çeşitli nedenlerle yapılamayan Kürdistan Ulusal Kongresinin, farklı coğrafyalarda yaşayan Kürtlerin özel durumlarını öne çıkarmadan yapılmasının tam zamanıdır. Bu aşamada yapılacak kongre sadece Kürtlerle ilgili olmayacaktır. Kürdistan coğrafyası tabiri, içinde yaşayan tüm halklarında varlığına ve güvenine hitap edecektir. Mevcut koşullar yakın zamanda toplanması için bir engel olabilir ancak, Eylül ayına kadar organizesi yapılarak gerçekleştirilmelidir. 
Önümüzdeki yüzyılın tarih sayfaları Kürtlere şans tanıyor. 
Bu şansı kullanmak Kürtlerin sabrı ve fedakârlığı ile eşdeğerdir. 
Ölümlerin olmadığı yeni bir yüzyıla Ortadoğu halkları ile birlikte merhaba demenin ilk adımını Kürtler atarsa, birlikte yaşam algısına da büyük katkı sunacaktır.
DİĞER YAZILAR
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var