Advert
Efkan Ala ve çözüm mesajları
Naci SAPAN

Efkan Ala ve çözüm mesajları

Bu içerik 5857 kez okundu.
içişleri Bakanının ‘Çözüm ve Barış’ süreciyle ilgili net cümlelerle kesin ve kararlı konuşmaları sürecin olumlu sonuçlanmasını isteyen takipçileri açısından son derece önemli. Batman ve Diyarbakır valiliği yaptığı dönemlerden çok iyi tanıdığımız içişleri Bakanı Efkan Ala’nın Diyarbakır’da, sorunu çözmede kararlı oldukları yönünde verdiği mesajlar, içişleri bakanı olarak kendisini bağlayıcı olduğu kadar hükümeti de bağlıyor.
 
içişleri bakanlarının ülkenin en önemli ve can alıcı sorunu konusunda kararlı ve çözüme dönük görev anlayışı içinde olması, tarafların elini  rahatlattığı gibi, atılacak adımların sağlam temellere oturması açısından son derece önemli. Beşir Atalay’ın içişleri Bakanlığı döneminde de benzeri kararlılığın tanıkları olduk. idris Naim Şahin döneminde ise benzeri bir tanıklığımızın olduğunu söylemek mümkün değil. Sıkıntıların yaşandığı dönemde zaten bu dönem oldu. Şahin’in Bakan olarak çözüm sürecinin ruhuna uygun yöntemin dışında bir duruş sergilemesi dönemin hızlı yürüyüşünün önünde önemli bir engel oldu, hükümetle BDP arasında ciddi sıkıntılar yaşandı.
Valiliği sırasında çözüme dönük davranış ve tutumuna tanık olduğumuz Efkan Ala’nın son Diyarbakır gezisinde verdiği mesajların umut verici yanıyla ilgilenmek durumundayız. Başbakan’a en yakın noktada duran görev süresinin içişleri bakanlığı ile buluşmuş olması,  çözüm sürecinin daha sağlıklı yürüme ihtimalini de güçlendiriyor.
içişleri bakanının devam eden çözüm sürecinin eleştiri-özeleştiri mantığını kabul ederek, bu durumun demokrasilerin geçerli unsurları olduğunun altını çizmesi ve eksiklerin giderilmesine katkı sunacağına vurgu yapmış olması karşılıklı güven ve iyi niyetlerin devreye sokulmasının önünü açıyor.
Diyarbakır’daki olaylar sırasında vali olarak ‘cana geleceğine cama gelsin’ diyerek, kentte ve ülkenin genelinde hâkim olan gerilimli ortamın sakinleşmesini sağlayan Efkan Ala’nın içişleri Bakanı olarak aynı anlayışla çözüm sürecine yaklaşımı doğru bir güzergâha işaret ediyor. Diyarbakır’da görev yaptığı dönemde meydana gelen olayların sakinleşmesini sağlamak üzere sivil toplumcularla istişare yaparak sonuç alması bugün yapacaklarının teminatı olarak karşımızda duruyor.
Devam eden çözüm sürecinin önemli unsurlarından olan içişleri bakanının Diyarbakır’dan net ve sonuç alıcı noktaya hitap eden mesajları bu nedenle çok önemli. Tıkanma veya gerileme noktalarında muhataplarının rahatlıkla görüş alışverişinde bulunabileceği, mesajlarını aktaracağı bu makamı gözden kaçırmamak gerekir. 
DİĞER YAZILAR
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var