Advert
Final miting mi?
Naci SAPAN

Final miting mi?

Bu içerik 5812 kez okundu.
AK Parti Kürt illerinde neden ikinci parti? Diye bir soru ile yazıya başlamak istedim ve Başbakan’ın yarınki gelişi ile buluşturmak istedim. Final niteliğinde bir miting olarak algılamamız gerekiyor mu, gerekmiyor mu? Bunu da yarın istasyon meydanından verilecek mesajlardan sonra ‘Evet’ yâda ‘Hayır’ diyeceğiz.
AK Parti iktidarının 11 yıllık dönemi içinde Demokrasi, insan hakları, Kürt sorunu gibi meseleleri çok sık tartışıldı. Tıkanmalar, kırılmalar, sertlikler olmasına rağmen bir noktaya gelindi. Üç seçimli bir döneme girilirken, bundan sonraki süreçte AK Parti iktidarının nasıl bir yol haritası çizeceği Kürtler tarafından itidalle bekleniyor. 
Batı’daki bütün yüklenmelere rağmen, Kürt illerinde Başbakan ve AK Parti iktidarına yönelik sert tavırların olmaması beklentilerle ilgilidir. Daha ileri adımlar beklendiği içindir. AK Parti iktidarının Kürt illerinde ikinci büyük parti konumunda olması ve yer yer oy oranının BDP’ye yakın bir yerde durması da yine bu nedenledir. 
Newroz mitinginde Abdullah Öcalan’ın ‘Barışa devam’ kararlılığında verdiği mesajlara tam karşılık olmasa da, Başbakan’ın vereceği mesajların buna hitap edecek içerikte olması yönünde bir beklentinin olduğunu söylemek isterim. Sadece Pensilvanya ve muhalefet partilerini kapsayan bir konuşmanın beklentilere cevap vermeyeceği bir gerçek. Bu tarzda bir mesaj AK Parti tabanına yeterli gelebilir, ancak, onların dışındaki seçmen kitlesine hitap etmez. 
Bu nedenle; Başbakan’ın Diyarbakır istasyon meydanından silahsızlanmaya, siyasal mücadelenin önemine, akan kanın durmasının ülke genelindeki olumlu yansımasına, bu durumunda geleceğe ışık tutacağına yönelik yapacağı bir konuşma seçim sonrasındaki yol haritasının nasıl olacağı konusunda da bize bir fikir verecektir. Olan-bitene ve her şeye rağmen Kürtler hala iktidarla olan bağlarını koparmaktan yana bir tavır içinde değil. Abdullah Öcalan’ın verdiği mesajdan da bunun böyle olduğunu anlıyoruz. 
Hasta tutukluların durumu, uzun tutukluluk süresini aşan KCK davasından yargılanan siyasetçilerin serbest bırakılması yönünde bir beklentinin olduğunu da buradan hatırlatmak isterim. Bu nedenle bu miting final miting olabilir mi diye sormak istedim.
DİĞER YAZILAR
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var