Advert
Dün bir rüya gördüm

Dün bir rüya gördüm

Mili Egemenlik Caddesinde elimde kamerayla yürüyordum.

Bu içerik 6360 kez okundu.

 

Niyetim Ergani Lisesine gidip, yeni eğitim-öğretim yıllı ile ilgili haber yapmaktı. Ama gitmek kısmet olmadı. Yürüyüş güzergahımın solunda onlarca başı örtülü hanımın toplandığını gördüm. Merakla kalabalığa doğru ilerledim. Kuyruğun bayağı uzun olduğunu gördüm. Kuyruğa girenlerden bir  hanımefendiye 'Neden kuyruktasınız 'diye sordum. 'AK Parti'nin Kadın Kolları yönetimine girmek için bekliyorum' yanıtını verdi. Bende 'Siz bu partiye gönül verenlerdensiniz yani' deyince 'Hayır' yanıtını vermesi üzerine şaşırdım ve sordum  'O zaman neden üye olacaksınız'
Hanımefendinin verdiği cevap çok ilginç ve düşündürücüydü; ' AK Parti'ye üye olan hanımlar Kaymakam beyle rahat konuşup ondan sonra da SODES projesi kapsamında işe alınıyorlar. Bunların tahsil durumları da önem arz etmiyor. Hatta eşi çalışan bayanların şansı daha fazla benim eşimde öğretmen belki benim şansımda yüksek olur ' 
dedi. Çok şaşırmıştım. inanıyorum ki sizlerde şimdi şaşırmışsınız. 
Neyse ben anlatmaya devam edeyim. Konunun gerçeklik payının olup olmadığını anlamak için AK Parti  bürosuna girmeye çalıştım. O kadar çok  hanım vardı ki büroya giremedim. Ergani Lisesine gitmekten vazgeçtim ve Kaymamalığın yolunu tutup,  konuyu Kaymakam beyle paylaşmak istedim. Bu kez de modern giyimli onlarca üniversiteli gençlerden oluşan bayanların Kaymakamlık merdivenlerinde oturma eylemi yaptıklarına şahit oldum. Bu bayanların da burada niçin oturma eylemi yaptıklarını sorduğumda AK Part'nin Kadın Kolları yürütme kurulu üyelerinden bir hanımefendinin  SODES projesi kapsamında işe alınmasını protesto ettiklerini öğrendim. Ellerinde SODES genelgesi ve 'Adalet istiyoruz' yazılı pankartlar vardı. Bunun üzerine Kaymakam beyle  konuşmaktan vazgeçtim.  Çünkü SODES'in mevzuatını bilmem gerekiyordu.
Ufak çaplı  bir araştırma yaptım ve mevzuatın şu bölümü dikkatimi çekti. Hemen sizinle paylaşayım;
 'Sosyal Destek Programı (SODES): Uygulandığı illerde, yerel dinamikleri harekete geçirerek yoksulluk, göç ve kentleşmeden kaynaklanan sosyal sorunları gidermek, değişen sosyal yapının ortaya çıkardığı ihtiyaçlara karşılık vermek, toplumsal dayanışma ve bütünleşmeyi güçlendirmek, toplumun dezavantajlı kesimlerinin ekonomik ve sosyal hayata daha aktif katılmalarını sağlamak amacıyla, istihdam, sosyal içerme ve kültür, sanat ve spor alanlarındaki projeleri destekleyen programıdır. 
Artık bu paragrafı okuduktan sonra ne denilebilinir ki,?  Sonra bir araç  bir korna sesi ile uyandım. Meğer direksiyonun başında uyuya kalmışım. Kendime geldikten sonra Kaymakam beyi aradım. AK Parti'den bir hanım  yöneticinin SODES projesi çerçevesinde işe  alınıp alınmadığını sordum. Kaymakam beyde öyle bir şeyin söz konusu olduğunu ancak henüz karar verilmediğini anlattı.
Daha sonra AK Parti ilçe yöneticilerinden birini aradım. O da olayı doğrulayarak Hanım efendinin istifasını doğrulayarak merkeze bildirdiğini halen onay gelmediğini bildirdi. Diğer parti yöneticileriyle de temasa geçtim. Anladığım kadarıyla parti üçe bölünmüş bir grup bu olayın partiyi yıpratacağını savunurken, bir grupta yapılanın gayet olağan olduğunu, üçüncü grupta belki boşanan yöneticilik görevine atanırım diye sevindiklerini gözlemledim. Bize göre birinci grup haklıdır.
Bu memlekette okuyanın ne yeri nede önemi yokmuş. Sosyoloji mi, kamu yönetimi mi, işletme mi, halkla ilişkiler mi okumuşsun hiç önemi yokmuş. Arkanda bir dayın yoksa nafile. Okur yazarı olmayanında dayısı olunca başımıza ya yönetici ya da idareci olur. Halkın taktirine ve yıllardır üniversiteyi bitirip boşta gezen gençleri görmeyen yetkililerin vicdanına bırakıyorum.
 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Madde Bağımlıları Mücadele Derneği’nde silahlı kavga
Madde Bağımlıları Mücadele Derneği’nde silahlı kavga
Bizans ve Romalılara ait tarihi eser yakalandı
Bizans ve Romalılara ait tarihi eser yakalandı