Advert
DAœN BiR RAœYA GA–RDAœM

DAœN BiR RAœYA GA–RDAœM

Kaymakamımız Erdinç YILMAZç™ ın girişimleriyle 1990 dan bu yana ilçemizde görev yapan ve halen bazıları vali olarak çeşitli illerde görev yapan geçmiş dönem kaymakamlarımızın tarihi hilar mağa

Bu içerik 6917 kez okundu.

 

 Biz gazeteciler yanı sıra geçmişte idarecilik yapan bir çok memur vatandaşımız muhtarlarımız bununla birlikte epeyce kişi berberce yemek yiyiyorduk. Sofra çok zengindi ünlü Ergani tavasından tutun çorbasından, zeytinyağlı dolmasından, gözlemesinden, güvecinden, semiz otundan yapılmış cacığına kadar ha birde unuttum cam gibi parlayan güzelim şire üzümü adeta beni yiyin bir hali vardı. Yemek yenilip çaylar içildikten sonra  görev yaptığı tarih itibari ile en eski kaymakamımız (90 lı yılların kaymakamı Salih karabulut rahmetli kaymakamlarımızdan nuri şimşek ‘i yad ederek söze başladı derken sıra diğer kaymakamlarımıza geldi. Her kaymakamımız geçmişteki hatıralarını tazeleyerek sohbet ettiler.  En duygusal  ve etkileyici konuşmayı Erganililerin gönlünde taht kurmuş hizmetleri halen dilden dile konuşulan 1999 yılından kendi çabası ile adeta köydes projesini uygulayan Tahir Demir, ilginçtir ki başına getirilen o talihsiz vakaya hiç değinmedi, tabi ki diğer kaymakamlarımızdan bir çok hizmetleri konuşuldu, bunlardan bazıları unutulmaya yüz tutulmuşsa da bu toplantı vesilesi ile tekrar hafızalardan tazelendi. Bu günkü yüksek okul binası olarak kullanılan zamanında sosyal dayanışma vakfı tarafından yapılan öğrenci yurdundan tutun toplu konut sitesine ve taşınmakta olduğumuz Devlet hastanesine kadar  bir çok hizmetler anlatıldı (yapılan okullar, derslikler, yakılması engellenen köyler,barıştırılan aileler vs..)

                Hafızalarımızda simsiyah saçlarıyla kalan kaymakamlarımızın ak saçları yılların ne kadar hızlı  geçtiğini bir göstergesi gibiydi, en şık kaymakam olarak Enver ÜNLÜ, en rüküş kaymakam Tahir Demir ve Ramazan YILDIRIM  dı, velhasıl  Salih KARABULUT,Amir Çiçek,Ali Hikmet tuncer ,Vahdettin Özkan, Hamdi BOLAT,Mustafa YiĞiT,Tahir Demir,Hakan Yusuf Güner, Abdulkadir GÜVEN,Şevket ATLI,Enver ÜNLÜ, Ramazan YILDIRIM konuşmaları ile sohbetleri ile bizi mest ettiler ama en büyük alkışı da bu organizasyonu da yapan ev sahibi kaymakamımız Erdinç YILMAZ almıştı.

Ve tatlı bir ses duymaya başladım meğer yaşadıklarım bir rüya mış  duyduğum tatlı ses beni uyandıran tatlı ses ezan sesiydi. Hani halk arasında bir söz vardır(bak benim söylediğimin üzerinde ezan sesi geldi) inşallah ezanla kalır arkasından  sela okunmaz.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var