Advert
SEA‡iME AZ KALA

SEA‡iME AZ KALA

Bu içerik 6415 kez okundu.
Son günlerde seçimle kalkıp seçimle yatıyoruz. Yerel seçimlere çok az kaldı.
 
Her seçim dönemi aynı şeyleri yaşıyor ve görüyoruz. Olay seçim olunca ve çıkarlar ters düşünce herkes birbirini ters köşeye yatırmaya çalışıyor. Amaç bu seçim döneminde acaba nasıl bir kazancım olur. Birçoğu , ‘Bir yere kapak olabilir miyim, olmasam bile bir başkasına destek vererek oradan arpalanmam mümkün olabilir’ gibisinden bir yapıya bürünüyor…
 
işte bu sebeplendir ki siyaset; böyle kirli ve çıkara dayalı ilişkiler içinde yürüdüğü içinde sağlıksız bir siyaset yapısı ortaya çıkıyor. Bu neredeyse tüm siyaset sahnesinde olmakta. Hele de seçimlere çok az kalmış bir dönemde. Medyada da gördüğünüz gibi siyaset o kadar yozlaşılmış ki artık silahlar konuşmaya başladı.
 
Siyasetin çetrefili yollarında düzgün siyasetçinin ayakta kalması, yola devam etmesi çok zor hata mümkün değil. Siyasetin yapılış tarzı ve kuralları buna olanak tanımıyor. Hele işin içine birde her türden zorbalık, baskı girdiği zaman temiz siyaset yapan tası tarağı toplayıp siyaseti bırakmak zorunda kalıyor. Ayrıca siyaseti yapan kime sorsan herkes temiz, dürüst ve ahlaklı. Demek ki kendilerini öyle görüyorlar veya vatandaşa öyle görünmek istiyorlar.
 
Tabi tüm bunlar sadece siyaset erbabının marifeti değil. Bunları parti içinde destekleyen, alkışlayan ondan sonra da sandığa gidip oy veren vatandaşta birinci derecede sorumludur. Ne derler, her toplum hak ettiği şekilde yönetilir. Üç kuruş için yalakalık yapmak, sorgulamamak, tepkisiz kalmak ve çıkarları için sürekli susmak. Değer mi? bilinmez..
 
Bu yerel seçimlerde artık siyasetçilerin bir birinin topuğuna sıkmaktansa, vatandaş için ne hizmetler yapabiliriz diye bir akıma girmeleri gerekmekte. Artık dünya değişiyor yerel seçim mantığı da değişmekte, bu değişime siyasetçilerimizin de ayak uydurması gerek.
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Madde Bağımlıları Mücadele Derneği’nde silahlı kavga
Madde Bağımlıları Mücadele Derneği’nde silahlı kavga
Bizans ve Romalılara ait tarihi eser yakalandı
Bizans ve Romalılara ait tarihi eser yakalandı