Advert

Ergani Haberç™in Gözünden 2018

Yaptığı haberlerle ilçe gündemini belirleyen gazetemiz Ergani Haberç™in gözünden, 2018 yılı böyle geçti. ilçenin gündeminde öne çıkan haberleri sayfalarına taşıyan Ergani Haber, kimi zaman ise çarpıcı manşetleriyle ilçenin gündemini belirledi.

Ergani Haberç™in Gözünden 2018
Bu içerik 6825 kez okundu.
2018 yılı neler yaşandı
Ergani ilçesinde kamu kurumları taşeron işlerin kadro başvurularını almaya başladı.
696 sayılı KHK ile getirilen haklar kapsamında taşeron işçilerin 'taşeron'dan 'sürekli işçi kadrosu'na geçiş süreci başladı. 
Yeni yılda kadroya geçmek için günler öncesinden evrakını hazırlayan taşeron işçiler, gerekli evrakı ve doldurdukları formları ilgili birimlere sunarak müracaatlarını yapmaya başladı.
Başhekimden Sabah Denetimi
Ergani Devlet Hastanesi Başhekimi Dr.Mehmet Baturay, hastanenin çeşitli bölümlerine hiçbir görevliye haber vermeden sabah saat 5'te hastane genelinde denetimde bulundu.
Köylülerin su isyanı...
Ergani  ilçesine bağlı Özbilek Köyü (Mahallesi) sakinleri köylerinde su olmadığı için her gün 1 kilometre uzaklıktaki yakın bir tarlanın sondaj kuyusundan eşeklerle su taşıyorlar. Her gün en az 4 kez 1 kilometre yakın bir kuyudan su taşıyan kadın ve çocuklar, yaşadıkları çilenin son bulmasını istiyor.
ilköğretim Öğrencileri Meslek Dallarını Öğreniyor
Ergani ilçesinde inkılap ilköğretim Okulu öğrencileri, her hafta bir meslek dalını yakından tanıyor.
Nüfusun 5 Katı Kadar Hasta!
Bölge Devlet Hastanesi konumunda olan Ergani Devlet hastanesi 2017 yılında 687 Bin 290 kişiye poliklinik hizmeti verildi. ilçe geneli nüfusu 130 Bini aşan kentin beş katı kadar hastaya tedavi hizmetinin verilmesi dikkat çekti.
Ergani doğalgaza kavuşuyor!
Diyarbakır'ın 4 ilçesi daha doğalgaz dağıtım bölgesi kapsamına alındı. Diyarbakır'ın Ergani, Silvan, Bismil ve Çermik ilçelerine bu yıl içinde, doğalgaz sağlanacak.
Çöpte altın dolu çanta buldu! insanlık ölmemiş...
Ergani Devlet hastanesinde çöpe atılmış çantanın içinde 25-30 bin lira değerinde altın bulan temizlik görevlisi, çantayı idareye teslim etti.
Trafik kesmekesliği dinmiyor!
Ergani ilçesi'nde yıllardır yaşanan trafik rezaleti alınan tüm önlemlere rağmen çözülemedi. Park sorunu ve esnafların kaldırımları işgal etmesi nedeniyle devam eden trafik sorununu kim çözecek?
Askerden izinli Geldiği Ailesinin Evinde Av Tüfeğiyle intihar Etti
Ergani ilçesinde, er Nasır T. (20), vatani görevini yaptığı Muğla'dan sağlık raporuyla izinli geldiği ailesinin evinde çenesine dayadığı av tüfeğini ateşleyerek, yaşamına son verdi. iYi Parti'nin Diyarbakır 
il Başkanı Ahmet Yiğit Oldu
Meral Akşener'in kurduğu iYi Parti'nin Diyarbakır il Başkanı belli oldu. iYi Parti Diyarbakır kurucu il Başkanlığına Erganili iş adamı Ahmet Yiğit atandı.
Ergani icra Müdürlüğünde Evrak Çalındığı iddiası
Ergani ilçesinde icra Müdürlüğünden evrak çaldığı iddia edilen şüpheli gözaltına alınmıştı.
Ergani'de 28 güvenlik korucusu Afrin'e uğurlandı
Ergani ilçesinde 28 güvenlik korucusu, "Zeytin Dalı Harekatı"na katılmak için, "Güzel vatanımız için her an ölmeye hazırız" sloganıyla Afrin'e gitti.
Soruşturma Raporu Kapsamında Okullarda 265 Kişinin işine Son Verildi
DiYARBAKIR merkez Sur ve Ergani ilçelerindeki 100'e yakın okulda iŞKUR'un Toplum Yararına Program Projeleri kapsamında temizlik ve güvenlik görevlisi olarak çalışan 265 kişi, iŞKUR'un ilçe Milli Eğitim müdürlüklerine gönderdiği Teftiş Kurulu Başkanlığı'nın soruşturma raporu doğrultusunda işten çıkarıldı.
Sakin Sehir'e ne oluyor?
Ergani ilçesinde geçen gün içerisinde 3 intihar olayı yaşandı. 2 kişi hayatını kaybederken 1 kişide yaralandı.
Erganispor Bal Ligine Çıkmak istiyor
Diyarbakır Deplasmanlı Süper Amatör Ligi takımlarından Erganispor, Hançepekspor'u 7-1'lik farkla mağlup etti.
Seyrantepe Spor Tesisleri'nde oynanan karşılaşmada, Erganispor her iki yarıda bulduğu gollerle sonuca gitti.
80 Polisle Uyuşturucu Operasyonu
Ergani'de uyuşturucu satışının ve kullanımının engellenmesine yönelik 80 polisin katılımıyla operasyon düzenlendi.
Bir Haftada 6 Öğretmenin Değiştiği iddiası
Ergani ilçesi Yenişehir ilkokulunda bir haftada 6 öğretmenin değiştiği iddia ediliyor. 
Ergani Yenişehir ilkokulunda öğretmen değişikliğine tepki gösteren öğrenci velileri bu duruma bir an önce çözüm getirilmesini istediler.
Güvenlik Korucusu Leyla Vatan Nöbetinde
Ergani ilçesinde güvenlik korucusu Leyla Akın, baba mesleğini büyük bir aşkla yürütüyor.
"ANTiBiYOTiKTE ISRARCI OLMAYIN"
Ergani Devlet hastanesi başhekim Dr. Mehmet Baturay, gereksiz antibiyotik kullanımıyla ilgili vatandaşları uyardı.
Kaymakam Yıldırım'a nezaket ziyareti
Ergani ilçesinde görev yapan gazeteciler, ilçede görev yapmış eski kaymakam Ramazan Yıldırım'ı islahiye'de ziyaret etti.
Salı Pazarı Tehlike Saçıyor
Ergani ilçesi Fevzi Çakmak mahallesinde kurulan salı pazarı tehlike oluşturuyor.
Orkestra Şefi Sezer Ergani'de
Ergani Açı Eğitim kurumları tarafından bir ilk olarak ilkokul öğrencileri o ses açı da birbirinden güzel şarkı eserlerini seslendirdiler.
Esnaf "Tek Yöne" Tepkili!
Ergani ilçesinde geçen hafta başlayan tek yön uygulaması trafikte henüz hedeflenen rahatlamayı sağlamazken birçok sorunu da beraberinde getirdi.
Kartalmış, Hizmetimiz Devam Ediyor
Ergani ilçe sınırları içerisinde bulunan Adnan Menderes Mahallesinde kilitli parke taşı döşeme çalışmaları hızla devam ediyor.
Tek yönde tartışma yeniden başladı
Uygulamaya konulan trafikte tek yön uygulamasında tartışma yeniden başladı. Esnafın çoğunluğu bu uygulamadan memnun değil yolun eski haline getirilmesini istiyor.
Kartalmıs 4 Yılını Değerlendirdi
Başkan Kartalmış,  vatandaşlar tarafından kendilerine verilen 5 yıllık görev süresinin 4 yıllık bölümünü verimli olarak geçtiğini umut ettiklerini söyledi.
Pasaport ve Ehliyetlerde Yeni Dönem
Ergani Kaymakamı Çoban, ehliyet ve pasaportların 30 Mart 2018 tarihi itibariyle nüfus müdürlükleri tarafından verilmeye başladığını söyledi.
Altın ve dolar düğünleri vurdu
Şener Kaya gazetemize konuştu, Altın ve doların yükselişi ile birlikte piyasalarda tedirginlik başladı. Döviz kurları rekor üstüne rekor kırarken, düğün hazırlıkları yapan çiftler düğünlerini ertelemek zorunda kaldı.
Tek Yön Tek Yön Olalı
Ergani ilçesinde başlayan tek yön uygulaması trafikte henüz hedeflenen rahatlamayı sağlamazken birçok sorun da devam ediyor.
Eşi Evi Terk Edince intihar Etti
Ergani ilçesinde, görme engeli bulunan, 5 çocuk babası Hamza A., eşi evi terk edince, av tüfeği ile yaşamına son verdi.
'Vatandaşları yaşanabilir bir Ergani ile buluşturduk'
Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Devlet-Millet Buluşması kapsamında Ergani ilçesine bağlı Kortaş Mahallesini ziyaret etti.
Sahneye Çıkma Hayaliyle Yaşama Tutundu
Bir televizyon kanalındaki ses yarışmasıyla tanınan ve  Ergani'de eski erkek arkadaşının silahlı saldırısında ağır yaralanan Mutlu Kaya, sevenleriyle buluşmanın hayalini kuruyor
Adnan Menderes Mahallesi sakinleri, "Yıllar sonra hizmet alıyoruz"
Ergani Belediyesi tarafından Adnan Menderes Mahallesinde yapılan parke taşı döşeme çalışmalarını değerlendiren mahalle sakinleri, "Belediyemize teşekkür ediyoruz. Yıllar sonra ilk defa böylesi hizmet gördük" diye konuştular.
Bu Kitap Güncellesiyor
2012 yılında Kaymakamlık tarafından özel bir ajansa yaptırılan "Ergani Kaymakamlığı'nın Kültür ve tanıtım" kitabı tepki görürken, o kitap 2018 yılında tekrar gündeme girerek Kaymakamlık ve SODES tarafından bütçe ayrıldığı iddia ediliyor.
Eski Bakan Salim Ensarioğlu iYi Parti'li oldu
Çiller ve Erbakan hükümetlerinde devlet bakanlığı görevinde bulunan Mehmet Salim Ensarioğlu, iYi Parti'ye katıldı.
Esnaflar kepenk kapattı
Ergani'de ilçe trafik komisyonu tarafından alınan tek yön karar ile bugün Milli Egemenlik ve Ziya Gökalp Caddesi'nin tek yönlü araç trafiğine açılması yönünde aldığı karar protesto edildi.
"Daha Temiz Bir Ergani" icin Birlikte Calısalım
Göreve geldikleri günden itibaren her alanda titiz bir çalışma yürüttüklerini dile getiren Ergani Belediye Başkanı Av.Ramazan Kartalmış, en hassasiyet isteyen hizmetin temizlik olduğunu vurguladı.
Diyabet Hastalarına Seminer
Ergani  Devlet Hastanesinde görev yapan Uzman Doktor Mikail Yetmiş, Ergani'de oldukça yoğun görülen diyabet hastalarına eğitim semineri verdi.
iki Aile Çatıştı: 5 Ölü, 2 Yaralı
Ergani ilçesinde, arazi anlaşmazlığı nedeniyle 2 ailenin fertleri arasında çıkan silahlı kavgada 5 kişi öldü, 1'i ağır 2 kişi yaralandı.
Silahlı Kavga: 1 Yaralı
Ergani ilçesinde hayvan otlatma yüzünden çıkan silahlı kavgada yaralanan Sabri D. (16), helikopter ambulans ile dağlık alandan alınarak, Dicle Üniversitesi Hastanesi'ne götürüldü.
AK Parti Diyarbakır listesine büyük tepki!
Diyarbakır'da da sabırsızlıkla beklenen aday açıklamalarını ardından beklenen sevinç nidaları sosyal medya da eleştiri sesleri ayyuka çıktı.
Ramazan Ayında Gelenek Bozulmadı
Ramazan ayının vazgeçilmezlerinden olan çiğköfte ve tatlı tezgâhlardaki yerini alırken, Ergani ilçesinde gelenek haline gelen tepsi yemeği kültürü en çok Erganili Hanımları yemek derdinden kurtarıyor.
Örnek sokak için çalışmalar başladı
Ergani Belediyesi örnek sokak uygulamaları projesi kapsamında Pazar sokağın daha önceden belirlediği Sokak'ta çalışmalara başladı.
"Millet ittifakı önde olacak"
iYi Partinin Diyarbakır milletvekili adayı ve Devlet eski Bakanı Mehmet Salim Ensarioğlu gazetemize önemli açıklamalarda bulundu.
Dilenci Mesaisi
Ergani ilçesine çevre il ve ilçelerden gelerek dilenen ve çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu dilenciler vatandaşları bezdirdi.
Tek Yön Uygulaması Kalkıyor mu?
AK Parti Diyarbakır Milletvekili Başbakan yardımcısı  Mehdi Eker Ergani ziyaretetinde Tek yön uygulamasını şikayet eden esnafın talebi üzerine tek yön uygulamasının kalkacağı belirtildi.
BU KiMiN SORUNU
Bu çağda bu manzara, Ergani'ye yakışmadığını söyleyen bina sakinleri yaklaşan seçimde oy için gelecek siyasileri bu göletin karşısında çay ikram edeceklerini söylediler.
Çiftçinin bir yıllık emeği 10 dakikalık doluyla heba oldu
Ergani ilçesinde geçtiğimiz çarşamba günü etkisini gösteren sağanak yağış yerini 10 dakikalık doluya bıraktı. 10 dakika etkisini gösteren dolu çevre köylerde çiftçinin ekinlerine büyük oranda zarar verdi.
PTT'de izdiham  
Ramazan bayramı öncesi Ergani Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın nakdi yardımına umut bağlayan dar gelirliler, PTT veznelerinde kuyruk oluşturdu. PTT Merkez Şube Müdürlüğü veznelerinin önü ana-baba gününe dönüştü
1 AYDA 5 BiN TON ÇÖP!
Belediye Temizlik işleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, Ramazan ayını da kapsayan 1 aylık süre içinde yürüttükleri temizlik çalışmalarında 5 bin ton civarında çöp topladı.
HUBUBAT VE SAMANDA KAYIP VAR!
Ergani Ziraat Odası Başkanı izzet Güzel, geç yağan yağışlar nedeniyle bu yıl buğday başta olmak üzere arpa ve diğer ürünlerde verimde yüzde 25-30 arasında düşüşün yaşanabileceğine dikkat çekti.
79 Bin Seçmen Sandığa Gidecek
24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Genel seçimleri ile ilgili rakamlar netleşti. Ergani'de 271 sandıkta toplam 79 Bin 624 seçmen oy kullanacak.
BiR BABA MESLEĞi TARiH OLUYOR
Kaybolmaya yüz tutan mesleklerden birine dönüştü
Demirciler sokağında yıllardır baba mesleği olan haddatlığı sürdüren 53 yaşındaki Cemal Öztekin, "Hasad mevsiminde iş yapabiliyoruz. Orak, pulluk ve tırmık için gelen çiftçiler sayesinde yevmiyemizi çıkarıyoruz.
iLKLERiN SECiMi
Yeni sistemin ilk seçimine Erganili seçmen ilgi gösterdi. 79 Bin seçmenin yaklaşık 62 bini sandık başına gitti. Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimini ilk kez aynı anda oylandığı seçimde Ergani genelinde Cumhurbaşkanlığı için 61.731, milletvekilliği seçiminde de 61.606 oy geçerli sayıldı.
Esnafın umudu düğün mevsimi
Ramazan bayramı ile 24 Kasım seçimi sonrasında düğün sezonu da açıldı. Belediye Evlendirme Müdürü Ramazan Arı, Ergani kent merkezinde yılda ortalama 1200 çiftin nikahının kıyıldığını belirtti.
Nüfusta Günde 20 Ehliyet Veriliyor
2 Nisan 2018 tarihinden beri ehliyet ve pasaport işlemlerinin yapıldığı Ergani Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü'nde günde 20 kişi ehliyet alabiliyor
Modern Bir Otogar Yapılacak
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçede yapılması planlanan yeni ilçe otogarının yapımı için proje ihale işlemleri başlatıldı. Elazığ kara yolu üzerinde inşa edilecek olan proje, birçok yeniliği de beraberinde getiriyor.
Traktör devrildi: 1 ölü
Ergani - Dicle karayolunda traktörün devrildiği kazada sürücü hayatını kaybetti.
Edinilen bilgilere göre, Ahmet Yağız (58) yönetimindeki traktör Şölen Mahallesi mevkiinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu şarampole devrildi.
Yerel Medya, Çoban'ı Ziyaret Etti
Diyarbakır ve Ergani'de yayın yapan yerel medya kuruluşlarını bünyesinde barındıran Diyarbakır Yerel Medya Derneği Yönetim Kurulu üyeleri, ilçe kaymakamı Mesut Çoban'ı ziyaret etti. Yerel medyanın  ve ilçenin sorunları konuşuldu. 
Termometreler '52 dereceyi' gördü!
Temmuz'un ilk günlerinde Ergani genelinde kavurucu sıcaklar vatandaşları bunalttı.
Tut ilçesinden Ergani'ye Yamaç Paraşütü ile Uçtu
Adıyaman'ın Tut ilçesinden havalanan yamaç paraşütçüsü 170 kilometre gökyüzünde süzülerek  Ergani ilçesine indi.
Toprak Suyla Buluşuyor
Ergani ve Çermik ilçelerinde yapımı süren iki barajın tamamlanmasıyla 158 bin dekar arazi suya, binlerce kişi de istihdama kavuşacak.
20 Güvenlik Korucusu Alınacak
Ergani Kaymakamlığı tarafından ilçede görevlendirilmek üzere güvenlik korucusu alınacağı bildirildi.
Kesilen asırlık Çınarın yerine Çınar dikildi
Ergani ilçesine yapılan botanik park içerisinde bulunun 4 büyük çınar ağacından birisi kurudu. Kuruyan Çınar ağacına yapılan müdahale fayda etmezken, Ergani Belediyesi kuruyan çınar ağacını keserek yerine çınar ağacı yerleştirdi.
Trafik Kazası: 4 Ölü, 5 Yaralı
Ergani ilçesinde meydana gelen kazada 4 ölü 5 yaralı.
Ergani ilçesinde TIR ile çarpışan otomobildeki aynı aileden 2'si kadın, 4 kişi öldü, Diğer bir kazada ise, 1'i çocuk 5 kişi yaralandı.
Motosikletler Toplatılıyor
Ergani ilçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme ve Tescil Şube Amirliği ekiplerince plakasız, tescilsiz motosiklet sürücülerine yönelik trafik uygulaması yaptı.
Toz Duman içinde
Ergani Adnan Menderes mahallesi Doğaşehir site  yolları tozdan geçilmiyor. Site sakinleri yoların yapılmasını istiyor.
Doğalgaz çalışmaları devam ediyor
Ergani ilçe merkezi doğalgaz boru hattı dö?eme çalışmaları aralıksız devam ediyor
Su kesintileri mağdur ediyor
Ergani ilçesi'nde, DiSKi tarafından habersiz su kesintileri vatandaşları mağdur ediyor. Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği ilçede vatandaşlar, içme su ihtiyaçlarını kilometrelerce uzaklıktan karşılıyor.
Çöplük zehir saçıyor
Ergani ilçesinde belediyenin yerleşim yerine yakın yere döktüğü çöpler vatandaşlara rahatsızlık veriyor. Çöplerin hastalık ve kötü koku yaydığını belirten vatandaşlar yetkilileri duyarlı olmaya çağırdı.
Başkan Kartalmış çalışmaları yerinde inceledi
Ergani Belediye Başkanı Ramazan Kartalmış, Aziziye Mahallesinde devam eden bazalt kilitli parke taşı döşeme çalışmalarını yerinde inceledi.
Ergani Belediyesi Fen işleri Müdürlüğü tarafından Aziziye Mahallesinde gerçekleştirilen bazalt kilitli parke taşı döşeme çalışmalarını denetleyen Ergani Belediye Başkanı Ramazan Kartalmış, işçilerle bir araya gelerek sıkıntılarını dinledi
27 yıl su sorunu olmayacak
Fatih Mahallesi Gülbaran mevkiinde kurulan tesis hizmete girdiğinde Dicle Barajı'ndan gelen su, temiz ve sağlıklı bir şekilde halkın kullanımına sunulacak.
Binlerce yıllık "Çayönü" açık hava müzesine dönüştürülüyor
Ergani ilçesinde dünyada tarım yapılan ilk yerler arasında bulunan Çayönü, açık hava müzesine dönüştürülüyor.
Kaymakama Veda Yemeği
Ergani Kaymakamlığından Muğla Datça Kaymakamlığına atanan Kaymakam Mesut Çoban, onuruna verilen veda yemeğine katıldı. Düzenlenen yemeğe, ilçenin kurum amirleri ve köy muhtarı katıldı.
Yaşıtları dersbaşı yaparken, onlar tarlada çalışıyor
Ergani ilçesine bağlı Ortayazı köyünde 100 dönümlük tarlada tütün toplayan 20 işçiden 10'u, okula gitmesi gereken öğrencilerden oluşuyor. Üniversite mezunu öğrencilerle birlikte okul sınıflarında ders görmesi gereken lise öğrencileri de günlük 50 lira karşılığında tarlada çalışıyor.
Heyecanlandıran Nikah!
Ergani ilçesinde 15 yıldan beri belediyede nikah memurluğu yapan Ramazan Arı, oğlu Baver ile gelini Emine Arı'nın nikahını kıyarken, heyecan ve mutluluğu bir arada yaşadı.
Eğitim-Sen Gazetemizi Ziyaret Etti
Ergani Eğitim Sen şube eş başkanı Ramazan Sümer ve yönetim üyeleri Mehmet Türker,Mehmet Ateş, gazetemizi ziyaret ederek gündeme dair açıklamalarda bulundular.
Yürüyüş Yoluna ikinci Saldırı
Zülküf Peygamber türbesine yapılan ahşap yürüyüş köprüsü bir kez daha tahrip edildi.
ihraç edilen şaraplık üzümlerin hasadına başlandı 
DÜNYADA yerleşik yaşama geçilen ilk yerlerden Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde yetiştirilen ve daha çok ihraç edilen şaraplık üzümlerin hasadına başlandı.
Tarım Arazisi Encümene Takıldı
Ergani'de 2. Buğday pazarının tarım arazisine yapılması engellendi!
Ahırda 111 Kilogram Esrar Ele Geçirildi 
Ergani'de, Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi Müdürü Nadire inanç Karaca'nın yönettiği operasyonda, ziraat mühendisi M.K.'ye ait ahır ve kümeste ruhsatsız silahlarla 111 kilo esrar ele geçirildi. Gözaltına alınan M.K., mahkemece tutuklandı.
Ergani Belediye Başkanı Kartalmış "Standartlara uygun beton dökülecek"
Ergani Belediyesi, ilçe merkezinde devam eden doğalgaz çalışmaları sırasında oluşan kazılar nedeniyle yaşanan tahribatların giderilmesi için ihale edilen betonlama çalışmalarını sürdürüyor.
Metruk binalar tehlike saçıyor
Ergani'de mahalle aralarındaki metruk binalar, uyuşturucu kullananların meskeni haline geldi
Mutlu Kaya 'Firavun tedavisi'yle yürümeye başladı
Tekerlekli sandalyeye mahkum olan Mutlu Kaya, firavunlara da uygulandığı belirtilen tedavi yöntemiyle yürümeye başladı.
Başkan Kartalmış, Hizmetlerimizi Kıskananlar Var!
Ergani ilçesi Belediye Başkanı Ramazan Kartalmış Aziziye mahallesinde süren çalışmaları yerinde takip etti.
Yeşil Doğa için 7 bin 500 Çam Ağacı Dikildi
Ergani Belediyesi, kötü görünüme sahip olan yol kenarlarında başlattığı çevre düzenlemesi ve ağaçlandırma çalışmalarını tamamladı. Çalışma çerçevesinde 7 bin 500 çam ağacı dikildi.
Ömrü boyacılıkla geçti
Ergani'de yaklaşık 40 yıldır ayakkabı boyacılığı yapan 65 yaşındaki Ramazan Bircan, mesleğiyle barışık. 20 Yıl önce istanbul'dan Ergani ilçesine yerleştiğini belirten Bircan, 1998 yılında istanbul'da boyacılık yapıyordum dedi.
Ailesi için engel tanımıyor
Ergani ilçesinde yaşayan Ahmet Altınışık (39), yüzde 75 engelli olması dolayısıyla zorlu bir meslek olmasına rağmen hurdacılık yaparak eşi ve 3 çocuğuna bakıyor.
Giraylar Mahallesi sorunlar yumağı
Ergani ilçesi'ne bağlı Giraylar Mahallesi, başta içme su sorunu olmak üzere yol, alt ve üst yapı, Taziye evi ve okul lojman sorunlarıyla boğuşuyor.
74 Yaşındaki Marangoz Ustası
Ergani ilçesinde 74 yaşındaki ismet Durmaz, 53 yıldır marangozluk yapıyor.
Dur ihtarına uymayan şahıs, uyarı ateşi sonucu öldü
Ergani ilçesinde, polisin "dur" ihtarına uymayan araca ateş açılması sonucu bir kişi yaşamını yitirdi.
Çöp Sorunu Çözülecek
Ergani ilçesinde binlerce vatandaşın sağlığını tehdit eden çöp alanına çözüm getiriliyor.
 

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı