Advert

Diyarbakır’da gazeteciye saldırı: Burada Kürtçe konuşamazsınız

Diyarbakır’da gazeteciye saldırı: Burada Kürtçe konuşamazsınız
Bu içerik 2025 kez okundu.

Diyarbakır’ın Sur İlçesi’nde haber takibi yapan Rudaw TV’nin Diyarbakır Temsilcisi Maşallah Dekak kimliği belirsiz bir kişinin saldırısına uğradı. Saldırgan kısa sürede yakalandı.

 

Olay Diyarbakır Sur İlçesi’ndeki Ulu Cami önünde meydana geldi. Rudaw TV Diyarbakır Temsilcisi Maşallah Dekak canlı yayın yaptığı sırada kimliği belirlenemeyen bir kişi, “Burası Türkiye Cumhuriyeti burada Kürtçe konuşmazsınız” diyerek sözlü saldırıda bulundu. Çevredekilerin araya girmesi ile fiziksel saldırı engellendi. Olayın basına yansıması üzerine şüpheli kişi gözaltına alındı.

GGC olay yerine gitti

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti (GGC) Başkanı Felat Bozarslan, olay yerine giderek Dekak’a destek açıklaması yaptı. Bozarslan şunları söyledi:

“GGC Üyesi ve Rudaw TV Diyarbakır Temsilcisi Maşallah Dekak'a yönelik saldırı girişimini şiddetle kınıyoruz. Meslektaşımıza yapılan bu saldırı asla kabul edilemez. Dekak'ın sağlık durumunun iyi olduğunu öğrenmiş olmak bir nebze teselli verici olsa da, bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti olarak, basın özgürlüğüne yapılan her türlü saldırıya karşı duruşumuzu bir kez daha vurguluyoruz. Bu olayın ardından, saldırıyı gerçekleştiren şahsın bir an önce adalete teslim edilmesi için Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ve Cumhuriyet Başsavcılığını göreve çağırıyoruz. Bu tarz saldırılar sadece bireysel bir gazeteciyi değil, aynı zamanda basın özgürlüğünü ve demokratik değerleri hedef almaktadır.

Duyarlılık çağrısı

Meslektaşımız Maşallah Dekak'a yapılan bu saldırının ardından, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti olarak yaşanan olayın takipçisi olacak, sorumluların adalete hesap vermesi için gereken her türlü çabayı sarf edeceğiz. Basın mensuplarının güvenli bir şekilde görevlerini yerine getirebilmesi için toplumun desteğini ve duyarlılığını bekliyoruz” dedi.

TGS’den saldırı açıklaması

Bir açıklamada Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Diyarbakır temsilciğiliğinden geldi. Konuyla alakalı TGS şu açıklamayı yaptı:

Burası Türkiye Cumhuriyeti’dir. Ve bu ülke demokratik bir hukuk devletidir. Rudaw Medya Grubu da bu ülkenin yasalarına göre kurulmuş, çalışanlarının sigortalarını yasal olarak ödeyen, bu ülkenin yasalarına tabi olarak faaliyet yürüten bir medya kuruluşudur. İlgili yasalara harfiyen uyan kuruluşun çalışanları da Türkiye Gazeteciler Sendikası’nın (TGS) üyeleridir. Bizim TGS olarak, üyelerimize ve üyemiz olmayan diğer tüm gazetecilere yapılan bu türden çirkin saldırılara karşı sessiz kalacağımız bekleniyorsa büyük bir yanılgı içinde olunduğunun bilinmesini isteriz. Eğer, yetkililer bu ülkenin demokratik hukuk devleti olduğu iddiasında ise ve hukuk her zaman üstün ise bu meczup densizin derhal hesap vermesi gerekir” ifadelerine yer verildi

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı