Advert

KOLTUK SEVDASI!

KOLTUK  SEVDASI!
Bu içerik 21415 kez okundu.

Ekrem SENVAR 

Son dönemlerde, siyasetin yanı sıra bürokrasi de koltuk meraklıları giderek artıyor.
Koltuğu gören kalkmak nedir bilmiyor.
Neden mi? Çünkü o koltuğun imkân ve olanaklarından istifade ediyor
O koltuk olmadan onlar bir hiç olduklarını biliyorlar.
Oradan kalkmamak için de her türlü yağcılığı kendilerine mubah görürler.
Koltuğun imkânlarından istifade edenler her nedense bunlardan vazgeçemeyerek o koltuğa yapışmakta ve onun getirdiği hırsla koltuğu devretmez. Bazıları da haklı olarak buna ‘‘koltuk sevdası’ diyor.
Günümüzde koltuğa bir kez oturan o koltuktan ayrılmamak için elinden ne gelirse yapmaktadır, koltuk ve onun sahibi arasında çok kuvvetli bir bağ oluşmaktadır.
Bu bir dernek, vakıf, site yöneticiliği, parti başkanlığı ve her ne pozisyon olursa olsun insanlar eline geçirdikleri koltuğa yapışmaktadır.
Bu koltukların öyle bir sihri öyle bir gücü vardır ki anlatılamaz. Bir kere oturan da bir daha kalkmak istemez. O koltuğa sevdalanır! Aralarında öyle bir bağ oluşur ki kimse onları bir birinden ayıramaz.
Hele bir de bu koltukların siyasi olanları vardır ki anlatmaya ne söz ne de güç yeter! Bu koltuklar öyle koltuklardır ki insan gibidirler, birbirlerini kıskanırlar! Hepsinin gözü ve amacı en doruktaki makamın koltuğu olmaktır.
Onun için de bu koltuklar arasında Koltuk Savaşları bile çıkar! 
Bu savaşlar en çok olduğu yer ise siyasi makamlardır. Hele birde bu siyasi koltuk İktidar Koltuğu ise! Uğruna ne kelleler alır ne kelleler verir bu koltuklar. Leyla ile Mecnun’un sevdası bu koltukların sevdalıları yanında sönük kalır be cancağızlarım.

Siyasi koltukların bir özelliği de yağı sevmesidir. Nerede bir makam koltuğu varsa o da yağcıları vardır. “Kusura bakmayın ama ben anlayamadım.” Bak anlatayım cancağızım: Şimdi her makamın bir koltuğu vardır, değil mi? “Evet” Bu koltukların çok oynak olduğunu da biliyorsundur herhalde.
Ha! Sağa, sola dönmelerini söylüyorsunuz oynak derken. Yavaş, yavaş anlamaya başladın. Bu koltuklar çok döndüğü için aşınmasın diye yağlanması gerekir.
İşte bu makamla işleri olanlar bu koltukları yağlarlar. Yağlarken de yağı sağa, sola bulaştırmamaya özen gösterirler.
Bulaştırırlarsa ne olur O makam koltuğu ile olan işine son verilir! Yağcılık öyle kolay bir meslek olsa herkes yapar. O’nun da kendine göre incelikleri vardır.
Önce ne kalınlıkta yağ kullanacağını bileceksin. Yağı ince tutarsan koltuk yağı kabul etmez! Yağ tutmazsa senin de işin olmaz be cancağızım. Onun için yağcı ne zaman ve ne kalınlıkta yağ kullanacağını çok iyi bilir.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Madde Bağımlıları Mücadele Derneği’nde silahlı kavga
Madde Bağımlıları Mücadele Derneği’nde silahlı kavga
Bizans ve Romalılara ait tarihi eser yakalandı
Bizans ve Romalılara ait tarihi eser yakalandı