Ergani’de kış hazırlığı: Geleneksel yöntemle sebzeler kurutuluyor

Ergani’de kış hazırlığı: Geleneksel yöntemle sebzeler kurutuluyor
Bu içerik 133 kez okundu.

Ergani ilçesinde kış mevsimine hazırlık başladı. Ev kadınları, imece usulüyle bir araya gelerek pazardan temin ettikleri taze sebzeleri kurutmaya başladı.
Kış aylarının vazgeçilmez gıdalarından biri olan kurutmalık sebzeler, kadınların özenli çalışmasıyla hazırlanıyor.
Biber, domates, bamya ve patlıcan gibi sebzeler, güneş ve rüzgarın doğal etkisiyle kurutuluyor. Sebzeler titizlikle temizlenip doğranıyor ve balkonlara veya bahçelere ipe dizilerek güneş altında kurutuluyor. Kurutma sürecinin yaklaşık 2 ay sürdüğü belirtiliyor. Kuruyan sebzeler, daha sonra ev yapımı salça ve yemekler için kullanılacak.
Dayanışma ve geleneksel lezzet
İmece yöntemi, sadece kışlık hazırlık için değil, aynı zamanda kadınlar arasında dayanışma ve sosyal etkileşim sağlıyor. Bir araya gelen kadınlar hem birlikte çalışıyor hem de keyifli vakit geçiriyor. Bu gelenek sayesinde Ergani’de kış aylarında taze ve sağlıklı sebzelerle hazırlanan lezzetli yemekler sofraları süslüyor.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Diyarbakır'da korkutan gelişme; Bir çocuk kaçırma vakası daha!
Diyarbakır'da korkutan gelişme; Bir çocuk kaçırma vakası daha!
Ergani’de kadına şiddetle mücadelede farkındalık çalışması
Ergani’de kadına şiddetle mücadelede farkındalık çalışması