Advert
GRiP VE GRiP AŞISI

GRiP VE GRiP AŞISI

Bu içerik 36967 kez okundu.

Grip, virusların neden olduğu bir enfeksiyondur ve solunum yolu hastalıklarına neden olur.Zaman zaman dünya çapında salgınlara neden olabilmektedir. Grip virusları kuş veya memeli hayvan(domuz) kökenli olabilmektedir. 2009 yılında dünya çapında salgınlara neden olmuştur. Hastalık ağır seyirli olmamakla birlikte gebe kadınlar, yaşlılar veya başka bir hastalığı olup vücut direnci düşük olanlarda ölümlere neden olmuştur.

               Grip virusları her yıl kendini yeni bir şekle sokarak hastalık yapma potansiyelini yenilemektedirler. Küçük çocuklar hastalık için en büyük riske sahiptirler. Grip soğuk ayların hastalığıdır.Yayılım solunum yolu damlacıkları yoluyla olur.

Hastalık ani başlar ve ateş, kas ağrısı, titreme,,baş ağrıları , halsizlik ve iştahsızlık belirgindir. Burun akıntısı , öksürük diğer bulgulardır. Ateş 2-4 gün sürer. Hastalık aile üyeleri arasında ve okul odalarında hızla yayılır.

              Grip hastalığında doktor kontrolünde kullanılan ilaçlar vardır. Grip hastalığının iyileşme oranı yüksektir. Grip tedavisinde istrahat ve yeterli sıvı alınması önemlidir.

             Grip aşısının en uygun zamanı ekim-kasım aylarında yapılmasıdır. 9 yaşından küçük çocuklarda ilk defa aşı yapılacaksa 1 ay sonra 2. doz aşı yapılır.

             Grip aşısı her yıl tekrarlanır. 6 ayını doldurmamış bebeklere yapılmaz. 3 yaş altındaki çocuklara yarım doz aşı yapılır.

Yumurta allerjisi olanlarda allerjik reaksiyona neden olabilir.

 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Asur dönemlerine ait sikke ele geçirildi
Asur dönemlerine ait sikke ele geçirildi
Silahlı kavga: 1 ölü, 2 yaralı
Silahlı kavga: 1 ölü, 2 yaralı